Nejcennější titul ho neuspal. Báez týden po triumfu v Riu ovládl i Santiago a bude v TOP 20

4. 3., 10:34
Aktuality 0
ATP SANTIAGO - Sebastián Báez (23) týden po životním triumfu na pětistovce v Riu de Janeiro ovládl i poslední ze čtyř akcí Golden Swing na jihoamerických antukách v chilském Santiagu. Ve finále argentinský tenista zdolal 3:6, 6:0, 6:4 domácího Alejandra Tabila (26), získal celkově 6. titul a zajistil si premiérový posun do TOP 20.
Profily hráčů
Sebastián Báez získal druhou trofej během dvou týdnů (© AFP)

Tabilo – Báez 6:3, 0:6, 4:6

Sebastián Báez absolvoval oblíbenou Golden Swing s bilancí 13:2, přičemž ve všech zápasech byl papírovým favoritem. I když na úvod čtyřdílné šňůry na jihoamerických antukách neobhájil titul na domácí půdě v Córdobě a po překvapivé porážce skončil i v Buenos Aires, poslední dvě akce ovládl a zaznamenal sérii devíti vítězství.

Třiadvacetiletý Argentinec týden po triumfu v brazilském Riu de Janeiro, kde vybojoval premiérovou trofej z turnaje ATP 500, dobyl také chilské Santiago. Dvakrát dokázal otočit nepříznivý vývoj 0:1 na sety, v semifinále zvládl odvetu za předloňské finále proti Španělu Pedru Martínezovi a ve finále po obratu zdolal domácího Alejandra Tabila.

Báez otočku nastartoval kanárem. Ve druhé sadě ztratil jen pět fiftýnů a když získal devět gamů v řadě, náskok už nepustil. Za stavu 4:1 sice nevyužil pět brejkbolů, ztratil výhodu brejku a Tabilo závěr zdramatizoval, ale Argentinec duel hraný v bouřlivém prostředí ukončil na returnu.

"Mísí se ve mě spousta pocitů, protože na začátku zápasu jsem nehrál dobře. Každý set byl jiný, postupně jsem se lepšil. Ze dna na vrchol. Moc si to teď užívám, protože před lety jsme s týmem tvrdě bojovali na tom, abych tady mohl být. Abych zažíval tyhle skvělé momenty a šplhal žebříčkem," komentoval Báez, který se poprvé posune do TOP 20.

Statistiky zápasu Alejandro Tabilo Sebastián BáezStatistiky zápasu Alejandro Tabilo Sebastián Báez (@ Livesport)

Báez proměnil 8. finále v 6. titul, pět z nich slavil v uplynulých 13 měsících. Pětkrát zvítězil na oblíbené antuce, pouze loni ve Winston-Salemu po skalpu Jiřího Lehečky triumfoval na tvrdém povrchu.

V hodnocení letošní sezony se bude dělit s Andrejem Rubljovem o 5. příčku, výše budou jen Jannik Sinner, Daniil Medveděv, Alex de Minaur a Alexander Zverev. Po oblíbené části sezony tak drží postupovou pozici v boji o Turnaj mistrů. "Bude se dál soustředit na naši práci a uvidíme, jak to dopadne," zasnil se finalista juniorského Roland Garros 2018.

Šestadvacetiletý Tabilo před domácím publikem nedokázal zkompletovat premiérový double, neboť už v sobotu triumfoval ve čtyřhře s krajanem Marcelem Barriosem a získal první deblový titul. Zatím jedinou singlovou trofej na okruhu ATP vybojoval na začátku sezony na tvrdém povrchu v Aucklandu, na antuce prohrál i druhé finále dva roky po nezdaru v Córdobě.

Výsledky turnaje ATP 250 v Santiagu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist