Nejsem typ člověka, který by se z toho hroutil, řekl Dimitrov po prohře ve Wimbledonu

3. 7. 2018, 12:30
Aktuality 8
Grigor Dimitrov prohrál svůj úvodní zápas ve Wimbledonu poprvé od své premiéry v roce 2009 a ani ve slavném All England Clubu tak nezlomil své letošní nezdary. Není to žádný důvod k panice nebo k obavám, uvedl i přes prohru Dimitrov. Musím zůstat pozitivní, dodal aktuálně šestý hráč světa.
Profily hráčů
Grigor Dimitrov

Dimitrov vloni vyhrál turnaje v Brisbane a v Sofii. Ve druhé polovině roku pak přidal ještě titul z prestižního podniku ATP Masters 1000 v Cincinnati a na závěr roku ovládl Turnaj mistrů, díky čemuž se v žebříčku ATP vyšplhal na nové maximum, kterým byla třetí příčka.

Bulharský tenista pak ještě celkem obstojně zvládl i vstup do letošní sezony, když si zahrál semifinále v Brisbane, čtvrtfinále Australian Open a na turnaji v Rotterdamu hrál o titul, od té doby se však Bulharovi nedaří, což potvrdil i včera ve Wimbledonu, když už popáté v letošní sezoně prohrál svůj úvodní zápas na turnaji.

"Není to žádný důvod k panice nebo k obavám," uvedl i přes prohru pozitivně Dimitrov. "Já nejsem ten typ člověka, který by se z toho hroutil. Naopak se snažím zůstat pozitivní."

"Není příjemné končit na turnaji tak brzy, ale bohužel to tak je. Musím se snažit zůstat nad věcí, dál tvrdě pracovat a věřit, že se to zlomí a zase se mi bude dařit," dodal aktuálně šestý hráč světa, jenž v Londýně nestačil na Švýcara Stana Wawrinku.

Švýcarský tenista, jenž se kvůli zranění kolena propadl v žebříčku na 225. místo, si díky výhře nad Dimitrovem připsal poprvé od loňského května skalp hráče Top 50. "Byl to náročný zápas a je pro mě těžké přijmout tu porážku, ale musím se s tím vypořádat. Mrzí mě, že se to stalo zrovna na tak velkém a prestižním turnaji jako je Wimbledon. Hrát proti hráči jako je Stan hned v prvním kole je ale hodně náročné. Člověk ještě není úplně rozehraný a teprve si zvyká na podmínky. Oba jsme na tom ale byli stejně a on to zvládl lépe, takže to není žádná výmluva."

Týden před startem slavného turnaje se však Dimitrov dle svých slov cítil dobře. "I na začátku zápasu jsem se cítil dobře. Začal jsem solidně, ale on pak zabojoval a začal hrát o mnoho lépe. Škoda, že jsem nevyhrál třetí sadu, to by pak mohlo dopadnout jinak, ale bohužel se tak nestalo."

"Vždycky od sebe hodně očekávám a chci být dobrý v tom, co dělám. Tohle mě mrzí, ale jak jsem už řekl, musím se z toho poučit a jít dál. Svět nekončí. Vloni jsem zažil skvělý rok, a ještě v sobě mám mnoho cílů, kterých chci dosáhnout," dodal Bulhar.

 

TenisPortal.cz, atpworldtour.com

Komentáře

8
Přidat komentář
Kozoroh
Ne Grigore, ty jsi typ člověka, kterému to je jedno...
Reagovat
Krisboy
Bohužel...
Reagovat
MartinPa
To je prča toto - prej senzace, to byla stejná senzace jako, že 181 hráčka Serena porazila 105 hráčku :-)
Reagovat
Krisboy
Se z toho dělá málem senzace, že Wawrinka porazil Dimitrova. Standa je ve všech směrech daleko lepší a úspěšnější hráč. Ve třetí stovce je vinou pauzy způsobené zraněním, nikoli poklesem výkonnosti.
Reagovat
Patik
Ono sa to vráti do starých kolají a hráči ako Dimitrov budú opäť niekde mimo desiatky.
Reagovat
PetaM
Tak skoro senzace to je, přece jenom ho Stan nedokázal od roku 2013 porazit a to i po GS titulech, kdy on byl ten lepší. A najednou, když se vrací po zranění a jeho stará forma ještě není tam, kde má být, ho porazí :D
Reagovat
a.magerova
Pro mě to byla příjemná senzace... doufám, že se Stan brzy vrátí tam, kam patří... ;-)
Reagovat
Mayo
Je to senzace pretože na tráve je GD tak 88x lepší ako Stanislas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist