Nejtvrdší servis v Melbourne zaznamenal junior Berkieta. Polák na soupeře vypálil servis o rychlosti 233 km/h

22. 1., 21:30
Aktuality 1
O nejrychlejší podání dosavadního průběhu Australian Open se postaral sedmnáctiletý polský tenista Tomasz Berkieta. V dnešním utkání druhého kola soutěže juniorů si k vítězství nad Brazilcem Enzem Kohlmannem pomohl servisem s rychlostí 233 km/h.
Profily hráčů
Tomasz Berkieta trefil servis rychlostí 233 km/h (© Profimedia)

Podání sice k bodu nevedlo, ale Berkieta, jenž v Melbourne startuje také ve čtyřhře po boku šestnáctiletého Čecha Maxima Mrvy, nakonec vyhrál 7:6, 3:6, 6:2. Za rekordem okruhu ATP, který od roku 2012 drží bývalý australský tenista Sam Groth, zaostal o 30 km/h.

Nejrychlejší servis v soutěži mužů předvedl ve třetím kole Američan Ben Shelton, kterému naměřili 231 km/h. Na druhém místě je s rychlostí 226 km/h Polák Hubert Hurkacz, který má pro mladého krajana jen slova uznání.

"Doma v Polsku jsme spolu jednou trénovali a jsou to opravdový atomovky. Tak doufám, že se mu tady bude dařit," citovala agentura Reuters devátého hráče světa. "Já při podání dávám přednost přesnosti," přidal se smíchem Hurkacz.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist