Největší cíl? Davis Cup, tvrdí uzdravený Nalbandian

18. 12. 2009, 17:23
Aktuality 0
Sedm měsíců strávil bez tenisu někdejší třetí hráč světa David Nalbandian. Po operaci kyčle vynechal tři poslední grandslamové turnaje a v žebříčku se propadl až do sedmé desítky. Návrat mezi špičku teď ale jeho hlavním cílem není. Nejdřív Davis Cup, pak hlavní turnaje, prozradil Nalbandian.
Profily hráčů
David Nalbandian

Finalista Wimbledonu z roku 2002 Nalbandian má za sebou perný rok. Na konci toho loňského se musel vypořádat se zklamáním z prohraného finále Davis Cupu, v němž se mohl stát argentinským národním hrdinou. První měsíce nové sezony mu nijak zvlášť nevyšly a v květnu se pak musel podrobit operaci kyčle. Ta ho vyřadila až do prosince, kdy se bývalý třetí hráč světa vítězně vrátil na domácí exhibici.

V lednu se pak Nalbandian chystá vrátit na okruh ATP.

"Hlavním úkolem je zvládnout první čtyři měsíce," tvrdí sedmadvacetiletý Argentinec. "Musím být opatrný a čas ukáže, jaké si můžu dát cíle. Ale tím hlavním je samozřejmě pořád Davis Cup, po něm jsou to velké turnaje."

Sezonu Nalbandian začne 11. ledna v Aucklandu, kde se chce začít připravovat na Australian Open. "Nemyslím, že budu mít problémy s krátkými turnaji, ale grandslamy trvají dva týdny," upozorňuje někdejší světová trojka. "Začínám v Austrálii, což není ideální, ale cítím, že mohu hrát. Pořád mám ty samé cíle, protože si myslím, že se budu cítit dobře. Pořád si dávám vysoké cíle," dodal Nalbandian.

Svou cestu za Davis Cupem zahájí Argentina příští rok v březnu ve Stockholmu, kde nastoupí proti domácímu Švédsku.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist