Nemám žádná očekávání, říká Halepová směrem k Wimbledonu

22. 6. 2015, 17:26
Aktuality 17
Simona Halepová se oklepala z brzké prohry na French Open a minulý týden odehrála v Birminghamu přípravný turnaj před třetím grandslamem sezony. Chci si tenis užívat, ne hrát pod tlakem, říká týden před Wimbledonem třetí hráčka světa.
Profily hráčů
Simona Halepová

Minulý rok se Simona Halepová probojovala na wimbledonské trávě až do semifinále a letos tak na ni čeká velká porce bodů k obhajobě. Týden před startem londýnského grandslamu se Rumunka snaží nad obhajobou moc nepřemýšlet, přiznává ale, že není ve snadné pozici.

"Už jsem byla v situaci, kdy jsem musela obhajovat velké body. Na French Open se mi to nepodařilo, byla jsem pod tlakem a nedokázala jsem se uvolnit tak, jak bych potřebovala," narážela aktuální světová trojka na prohru ve druhém kole Roland Garros, kde přitom obhajovala loňskou finálovou účast.

"Lučičová hrála v Paříži výborně, je to dobrá hráčka, se kterou jsem neprohrála poprvé. Já jsem se tím zápasem protrápila, nedokázala jsem hrát svou hru a byla jsem pak hodně zklamaná, že jsem vypadla už ve druhém kole," vzpomínala Halepová.

"Musela jsem si po French Open odpočinout, takže jsem si vzala volno a snažila jsem se na nějakou dobu tenis úplně vytěsnit. Pak jsem se ale vrátila k tréninku a stanovila jsem si jasný cíl - chci jít na kurt, chci hrát, ale chci si to i užívat. Nechci přemýšlet nad tím, co se stane, když něco nedopadne. Nemám teď téměř žádná očekávání a Wimbledon bych si ráda vychutnala bez tlaku."

Rumunka se na kurty vrátila minulý týden v Birminghamu, kde prohrála ve čtvrtfinále s Francouzkou Mladenovicovou, které podlehla až v tie-breaku třetího setu.

"Mám moc ráda turnaje na trávě, protože tráva sedí mé hře. Snažím se hrát rychle a zůstávat nízko, takže mi na trávě vyhovuje odskok míčků. Zároveň bych řekla, že jsem za poslední dobu hodně zlepšila podání, což je na trávě také znát. Musím teď zapracovat ještě na returnu."

Halepová vyhrála na trávě v roce 2013 turnaj v Hertogenboschi a v loňské sezoně si připsala semifinálovou účast ve Wimbledonu.

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

17
Přidat komentář
Fandina
Simona má na téhle fotce dost velké svaly.
Reagovat
sprchon
To má na všech fotkách ze současnosti. ;)
Reagovat
Fandina
To je možné, ale tady ta ruka vynikla. Jinak já jsem jí viděla hodně zblízka teď v Římě a nějak svalnatá mi nepřipadala. Ale je fakt, že jsem jí z téhoe stránky nepitvala.
Reagovat
whales
Simona má docela namakané paže, ale nemyslím, že by byla na "vrcholu". Serenu vynechávám. Nejnamakanější se mi zdá zřejmě Alizé a pořádné bicáky má i naše Lucka nebo Camila Giorgi. Na opačném polu bych viděl Anu, Danielu a Karolínu Plíškovou. Tyhle tři asi činky nikdy nezvedly:) Ještě jsem zapomněl na Agnieszku, pro tu jsou svaly taky sprosté slovo :)
Reagovat
whales
A dost namakaná mi poslední dobou připadá Genie. Na té je vidět narůst svalovvé hmoty a v páce by asi s Agou a dalšími zatočila :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ona taky tvrdě maká, nic nepodceňuje... jen možná trochu zapomněla trénovat tenis :D

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/11402684_800113263419172_3201397690496994346_n.jpg?oh=3be0572e087a3845bea686a51b2c1538&oe=55E8275C
Reagovat
blixa
Ale pánové, svalová hmota a síla jsou dvě různé věci. Odhadovat sílu děvčat jen podle vizáže by bylo velmi zrádné. Navíc "mrtvá" síla není to, co tenista potřebuje.
Reagovat
Carter
Taká Daniela raz v jednom rozhovore povedala, že je v posilke stále len to na nej nie je vidieť. Že v ľahu dá v pohode svoju váhu hore (cca 60kg). :) A keď si všimneš jej štýl, tak ti vie zavalašiť dobré rany. Ale je pravda, že tam to bude skôr o švihu ako o rane :) .... ale táká Ana a Karolína tiež hrajú veľmi tvrdo .. nie sú to žiadne krehotinky :P
Reagovat
janek_da
Sam Stosur - paže
Angie K. nohy
břicho má Camilka hodně namakané
Reagovat
Davor1
Ani ja od nej neočakávam nič. Od prechodu na antuku išla jej forma rapídne dolu. Neviem, či to má súvis s tými vyhrážkami v Stuttgarte a s tým spojenou psychyickou nepohodou, alebo je v tom niečo iné, ale vôbec nie je dobré, že na svojom najlepšom povrchu neuhrala prakticky nič a na tráve to nevyzerá o nič lepšie. QF budem považovať za úspech a dobrý výsledok, keďže prakticky už od prvého kola môže natrafiť na súperku typu Lučič, ktorá ju na tráve vystrieľa z kurtu ešte skôr, ako na RG. Snáď sa nejak spamätá a vráti do formy z prvej štvrtiny sezóny, pretože v tejto "fazóne" sa bojím na ňu pozerať :/
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký Stuttgart? Já vím jen o tom bratránkovi, ale o Stuttgartu jsem neslyšel.
Reagovat
janek_da
je to smutné. už jsem na to celkem zapomněl, ale magor jí vyhrožoval. Asi bych řekl, žes na to káp Davore.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, no to se stává bohužel. Nevím, kdy to bylo, ale vím, že vyhrožovali Fedexovi smrtí, a byla i zvýšená ochranka. No, samozřejmě planý poplach, ikdyž..Nikdy nevíš, no.
Reagovat
Davor1
http://www.sport1.de/tennis/wta/2015/04/stuttgart-morddrohung-gegen-simona-halep-sicherheit-erhoeht

Alebo, ak nevieš nemecky:
http://www.tenis-info.cz/?a=message_box&art_id=17349 (to tenis-info má byť bez tej medzery, nedá sa to tu napísať spolu...
Reagovat
skott
Vera se nakonec znova odhlásila a přijde tak o jedny z posledních velkých bodů, které ji držely jakžtakž na hranici WTA turnajů. Návrat tak bude zas o něco těžší...:(

Los je jinak poměrně nevyrovnaný, co se týká jednotlivých sekcí. Část s nejvýše nasazenou Lino Dominguez je např. vysloveně tragická v porovnání s jinými.
Kdo si může mnout rozhodně ruce je Alla Kudryavtseva, která by měla pokračovat na trávě v otáčení sezony k dobrému. Antukářka, domácí wild card, mladá Kalinina, a jako největší překážka asi Namigata, to je snový los.
Dobré šance má také Larcher de Brito nebo Olga Govortsova, pokud zvládne první zápas se stále se horšící Date.
Zvědavý jsem na Margaritu Gasparyan, která v Birminghamu odehrála své první utkání na trávě v kariéře (ani v juniorkách jsem jinak žádné nenašel), ale teoreticky by tenhle povrch k jejímu stylu měl sedět. S Brianti to bude stále více ojedinělý sobouj jednoruč bekhendů na okruhu.
Další zajímvý zápas 1.kola bude také mezi Káťou Bondarenko a Hlaváčkovou, a pořádně jiskřit se potom bude pravděpodobně mezi Kiick a Káťou Byčkovou:)
Reagovat
EllNino
proč myslíš, že se bude v zápase Kiick- Bychkova jiskřit ? :))
Reagovat
skott
tak Káťa je horká hlava, která to tluče za každých okolností ze všech pozic. A Kiick co jsem jí párkrát viděl, je taky slušnej nervák a rapl, ale přesně s opačným urputným obranářským stylem. Myslím, že by to měla být sranda:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist