Němci Krawietz a Mies senzačně vyhráli čtyřhru na Roland Garros

8. 6. 2019, 20:42
Aktuality 3
Kevin Krawietz a Andreas Mies se stali senzačními vítězi French Open ve čtyřhře mužů. Němečtí tenisté, kteří teprve v únoru poprvé vyhráli turnaj ATP, ve finále porazili 6-2 7-6 domácí pár Jérémy Chardy a Fabrice Martin a slaví životní úspěch.
Kevin Krawietz a Andreas Mies (© AFP)

Sedmadvacetiletý Kevin Krawietz a o rok starší Andreas Mies spolu hrají rok a půl a dosud získali šest titulů na challengerech a v únoru v New Yorku poprvé vyhráli také turnaj ATP. Na grandslamu dosud startovali společně jen na loňském Wimbledonu a skončili ve třetím kole.

Na Roland Garros však němečtí tenisté nenašli přemožitele, když pouze dvakrát museli čelit nasazeným soupeřům. V nejtěžší zkoušce obstáli v osmifinále, v němž udolali loňské finalisty Olivera Maracha s Matem Pavičem. 

V dnešním finále si Krawietz s Miesem poradili 6-2 7-6 s domácí dvojicí Jérémy Chardy a Fabrice Martin, kteří rovněž debutovali v grandslamovém finále, a zaznamenali největší úspěch v kariéře.

Po vítězství těžko hledali slova. "To byla cesta. Nevím, co mám říct," řekl do mikrofonu Krawietz. "Já absolutně nemám slov, nemohu uvěřit. Splnil se nám sen," radoval se Mies.

Krawietz s Miesem před Roland Garros uzavírali v deblovém žebříčku první padesátku pořadí, pařížský triumf je katapultuje do Top 20.

Krawietz a Mies jsou teprve druhou německou dvojicí v historii, která dokázala na grandslamových turnajích vyhrát deblovou soutěž. Předtím se to podařilo v roce 1937 rovněž v Paříži a pak také na US Open páru Gottfried von Cramm a Henner Henkel.

Jejich krajan Philipp Petzschner vyhrál Wimbledon 2010 a US Open 2011 po boku Rakušana Jürgena Melzera, Michael Stich měl zase při triumfu ve Wimbledonu 1992 v páru Američana Johna McEnroea.

• FRENCH OPEN 2019 •
Francie / Paříž, antuka, 42,661.000 dolarů
sobotní výsledky mužů (08. 06. 2019)
• Dvouhra mužů - semifinále •
Thiem (4-Rak.) - Djokovič (1-Srb.) 6-2 3-6 7-5 5-7 7-5
• Čtyřhra - finále •
Krawietz/Mies (Něm.) - Chardy/Martin (Fr.) 6-2 7-6(3)
JUNIOŘI
• Dvouhra - finále •
Rune (7-Dán.) - Kodat (USA) 6-3 6-7(5) 6-0
• Čtyřhra - finále •
Pucinelli de Almeida/Tirante (5-Braz./Arg.) - Cobolli/Stricker (It./Švýc.) 7-6(3) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
kada.tom
neznám ani jednoho ...
Reagovat
jackiec
Asi tak,debly jsou na pokraji zájmu,prakticky mezi muži i ženami může vyhrát kdokoliv
Reagovat
kada.tom
tak jako zrovna já čtyřhry i sleduju a tenhle pár jsem zaregistroval, ale jako tohle je úlet, na druhou stranu i poražený finálový pár by byl úlet, byť ti jsou alespoň známí :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist