Nemocný Nalbandian nenastoupí v Davis Cupu

3. 3. 2009, 16:42
Aktuality 3
Tenisová Argentina má problém. Nedlouho poté, co se z daviscupového souboje s Nizozemskem omluvil Juan Martin del Potro, vypadl ze hry David Nalbandian. Čtrnáctého hráče světa sklátila viróza. "Je to kritická situace," říká kapitán týmu Modesto Vazquez.
David Nalbandian

"Není v takovém fyzickém stavu, aby mohl hrát," oznámil dnes Vazquez. Nalbandiana nemoc trápí od minulého týdne, kdy na turnaji v Acapulku vypadl hned v prvním kole s Rakušanem Danielem Köllererem.

Vazquez doufá, že na poslední chvíli na antuce v Buenos Aires přeci jen nastoupí sedmý hráč světa Juan Martín del Potro, který chtěl vynechat první kolo týmové soutěže a koncentrovat se na turnaje ATP. "Tohle je kritická situace a určitě mám v plánu zavolat Del Potrovi. Musíme se rychle rozhodnout, kdo Nalbandiana nahradí," uvedl kapitán loňských finalistů.

Nizozemci do Argentiny přivezli Jesseho Hutu Galunga, Thiema De Bakkera, Matweho Middelkoopa a Rogiera Wassena. Argentina má momentálně k dispozici Juana Monaka, Juana Ignacia Chelu a Lucase Arnolda. Vazquez by se případně mohl obrátit i na Joseho Acasusa, účastníka loňského finále se Španělskem, kterému se v posledních týdnech dařilo na turnajích v Jižní Americe a Mexiku.

S vítězem tohoto zápasu by se v případě úspěchu v duelu s Francií utkali v červencovém čtvrtfinále čeští tenisté.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doma by to mělo zvládnout i argentinské béčko. Monaco, Acasuso (pokud se připojí), Chela a Arnold je docela solidní antuková sestava. Čtyřhu odehrají nejspíš Monaco a Arnold.
Reagovat
smazaný uživatel
Máryho sklátila rýma, nebo co, Nalboše zklátila nějaká viróza, nebo spíš se nechce ztrapnit i v Davis Cupu, potupa od Koellelera stačila:))
Reagovat
smazaný uživatel
proč se v článku píše o tom, že má trenér k dispozici Monak , Chelu a Arnolda a že by se "případně mohl obrátit i na Joseho Acasusa..." - jo tak on by se na něho mohl "případně" obrátit, a "případně" třeba ne, že - vždyť je určitě lepší nominovat Chelu s Arnoldem:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist