Nenasazený Chela ve 30 letech vyhrál turnaj v Houstonu

12. 4. 2010, 09:31
Aktuality 2
ATP HOUSTON - Juan Ignacio Chela si ve třiceti letech připsal pátý turnajový vavřín. Zkušený Argentinec ve finále antukového podniku v Houstonu porazil domácího Sama Querreyho 5-7 6-4 6-3 a raduje se z titulu poprvé po třech letech.
Profily hráčů
Juan Ignacio Chela

Finále začal lépe třetí nasazený Sam Querrey, který využíval své velké postavy a dominoval na servisu. Postupně se však začal prosazovat Juan Ignacio Chela, jenž potvrzoval, že je specialistou na pomalý povrch, na kterém získal všechny čtyři předchozí tituly. Soupeři navíc přestalo jít podání, a tak Argentinec po téměř dvou a půl hodinách mohl slavit - v Houstonu i tradičním skokem do bazénu - první triumf od Acapulka 2007.

"Cítím se nádherně. Nemám slov," soukal ze sebe bývalý patnáctý hráč světa po nečekaném vítězství z pozice nenasazeného hráče. V pondělním vydání žebříčku si polepší zhruba o 30 míst a přiblíží se k první světové padesátce. V té se neobjevil téměř dva roky.

"Šel jsem od zápasu k zápasu. Vyhrál jsem první, druhý a najednou jsem si začal více věřit. Dokázal jsem proměňovat šance z mé agresivní hry."

Za triumf si Chela připsal prémii 80 tisíc dolarů (asi 1,5 milionu korun) a 250 bodů do žebříčku ATP. Třicetiletý Argentinec během své kariéry vyhrál také antuková klání v Mexico City, Amersfoortu, Estorilu a Acapulku. Dalších pět finálových zápasů prohrál.

I loni Texas ovládl nenasazený hráč Lleyton Hewitt. Australan letos vypadl ve čtvrtfinále právě s Chelou, když hrál na prvním turnaji od lednové operace kyčle.

Dvaadvacetiletý Querrey dosud získal tři tituly a všechny na domácí půdě. Nikdy však netriumfoval na antuce, na které byl až do tohoto týdne jen jednou ve čtvrtfinále. V Houstonu se stal třetím domácím poraženým finalistou v řadě. Loni prohrál Odesnik s Hewittem, v roce 2008 nestačil Blake na Španěla Granollerse.

- ATP 250 HOUSTON (USA - Texas, antuka, 442.500 dolarů) -
nedělní výsledky (11. 04. 2010)

Dvouhra - finále:
Chela (Arg.) - Querrey (3-USA) 5-7 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, jak dlouho forma vydrží. Roky už má a opravdu dlouho nic neuhrál, spíše jsem si myslela, že už bude končit,Ale zase jedno překvapení. Každopádně gratuluji. Přeji vždy všem, at si užijí ten krásný pocit vítězství.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist