Neporažená Kvitová si s Azarenkovou zahraje o titul i 2. místo!

29. 10. 2011, 16:20
Aktuality 51
TURNAJ MISTRYŇ - Petra Kvitová může zakončit sezonu, ve které se blýskla wimbledonským titulem, triumfem na Turnaji mistryň! V soutěži pro osm nejlepších tenistek uplynulého roku vyhrála i čtvrté utkání, dnes ve třech setech zdolala vítězku US Open Stosurovou a postoupila do finále. V něm narazí na Azarenkovou, se kterou se utká zároveň i o post světové dvojky.
Petra Kvitová

Petra Kvitová v letoění sezoně získala pět titulů včetně premiérového grandslamového vítězství ve Wimbledonu a poprvé se kvalifikovala na Turnaj mistryň. Ač byla ve své skupině jediným nováčkem, na kurtu působila sebevědomě a do semifinále postoupila po třech výhrách 2-0 na sety. 

Jediná neporažená hráčka letošního ročníku dnes nastoupila proti vítězce US Open Samantě Stosurové, se kterou v předchozích dvou vzájemných duelech neztratila ani set. To dnes osmadvacetiletá Australanka dokázala prolomit, o sedm let mladší Češka se ale nevzdala a nakonec vyhrála i třetí vzájemný souboj - dnes v Istanbulu 5-7 6-3 6-3.

"Bylo to moc těžké, protože Samantha výborně podávala a bylo těžké ji brejknout. V závěru nebylo snadné zápas ukončit, musela jsem se hodně soustředit, ale nakonec jsem to dokázala," komentovala Kvitová. 

"Bylo to fantastické a je to nádherné být ve finále," řekla  rodačka z Bílovce v rozhovoru na dvorci. "Musím všem poděkovat, byli jste famózní," zatleskala Kvitová v rozhovoru ihned po utkání divákům, kteří v istanbulské hale vytvořili skvělé prostředí a byli mírně nakloněni na stranu mladé Češky. "Doufám, že přijdete i zítra a budete mě znovu povzbuzovat," vyzvala publikum na zítřejší finále, které začne v 16:00 hodin. 

Jedna výhra dělí Kvitovou od titulu z Turnaje mistryň, což dokázaly z českých rodaček pouze Jana Novotná a bývalá světová jednička Martina Navrátilová. Poslední českou finalistkou byla před 14 lety Novotná, která turnaj v roce 1997 také vyhrála.
Jednadvacetiletá Kvitová je navíc blízko tomu, aby se stala poprvé druhou hráčkou světového žebříčku. Tím by rovněž vyrovnala Novotnou, naposledy druhou na podzim roku 1998.

Aby se Kvitová druhou hráčkou stala, musí zítra porazit Victorii Azarenkovou. S tou má bilanci 3-2, když vyhrála poslední tři vzájemné duely včetně letošního finále v Madridu a wimbledonského semifinále. V hale se střetnou poprvé. 

Azarenková dnes porazila 6-2 6-3 Věru Zvonarevovou, se kterou si Kvitová poradila ve skupině rovněž ve dvou sadách. Rusku dnes popravila spousta nevynucených chyb, kterých spáchala hned 47. Hrála agresivně, 27 vítězných úderů ale bylo málo. Bělorusce stačilo trefit 5 winnerů, neboť pouze patnáctkrát chybovala.

"Dnes jsem potřebovala hodně změnit přístup oproti včerejšímu zápasu s Bartoliovou. To se mi podařilo a jsem šťastná, že jsem ve finále," řekla Azarenková, jež si postup ze skupiny zajistila již po dvou zápasech. Včera pak v nic neřešícím utkání podlehla náhradnici Bartoliové.

Od druhého setu opět aktivní Kvitová
Od prvního doteku míče dávala Kvitová pocítit Stosurové svoji sílu. Znovu zvolila příjem a po třech minutách halu prořízl její hlasitý výkřik "Pojď!" na oslavu brejku. Ten s jistotou wimbledonské vítězky potvrdila vzápětí čistou hrou při svém servisu.

Stosurová ale vyrovnala hru a díky forhendu získávala převahu. Udeřila v osmé hře, i když Kvitová v ní při svém podání vedla 40:0. Jenomže po výměně na síti trefila jen pásku a Australanka se nadechla k obratu. Rozhozená Kvitová přišla poprvé v utkání o servis. "S novými míči se tohle nesmí prohrát a potom se chyby nahromadily," řekla tenistka.

Za stavu 4:5 mířil k lavičce pomoci kouč David Kotyza, první set se ale zachránit nepodařilo. Za stavu 5:6 a 15:30 zahrála Kvitová vítězný forhend po lajně, ale jestřábí oko na vyzvání Stosurové ukázalo aut. Australanka tak získala dva setboly a hned první z nich smečí proměnila.

Kvitová vypadala trochu bezradně, ale uvnitř se cítila normálně. "Já neměla celý zápas pocit, že to nejde. Věřila jsem, že to zlomím a že ji brejknu. Přišlo to a potom jsem to musela jenom udržet," řekla Kvitová, která se snažila stoupnout si na druhý soupeřčin servis víc do kurtu. "A už jsem podle nadhozu poznala, kam to asi půjde, a snažila jsem se výměny víc rozehrát, protože jsem výměny spíše vyhrávala."

Ještě první hra druhé sady byla od Kvitové rozháraná, ale bojovností se od druhé vrátila k agresivnímu pojetí. Pomáhala si esy a jako celý týden i náběhy k síti, které se dařilo proměňovat. Nervově vypjatý druhý set ale Kvitová zvládla bravurně. V třetí a deváté hře prorazila vítězce US Open Stosurové servis a vyhrála 6:3.

Zisk sady Kvitovou povzbudil a uvolněná vletěla do rozhodujícího dějství. Jako na začátku utkání její rány Stosurová nestíhala a Češka z toho profitovala. Tlakem naopak donutila pochybovat soupeřku, která kazila i lehčí míče.

Rázem z toho byla série sedmi her a jasné vedení Kvitové 5:0. "Hrála jsem chytřeji než předtím, tolik jsem nekazila. Snažila se držet míč ve hře a dohrávat míče na síti," řekla Kvitová. "Ve druhém to byl od Petry takový hurikán, že Samantha nemohla skoro nic dělat. Samantha nehrála špatně, ale Petra byla agresivnější," řekl Kotyza.

Stosurová zkusila zápas zdramatizovat. Začala riskovat a snížila na 2:5, když vzala soupeřce podání čistou hrou. To byl pro Kvitovou signál pro druhou seanci na lavičce s Kotyzou. "Potřebovala uklidnit. Říkal jsem jí, že ji nesmí nechat takhle hrát, že musí hrát sama svůj tenis a pořád agresivně. A ona to zmáčkla," řekl Kotyza.

Diváci ještě nechtěli konec, povzbuzovali Australanku bouřlivým potleskem a Stosurová dokázala vyhrát ještě svůj servis na 3:5. "Neměla jinou šanci než hrát rychle. Šla do toho riskantně z obou stran a nedala mi tři hry šanci," řekla Kvitová.

Víc už ale nepřipustila, i když byla pod tlakem. Musela opakovat první výměnu svého podání, ale fiftýn získala pro sebe a pak přidala přímý bod ze servisu. Mečbol měla díky jestřábímu oku, které opravilo rozhodčího a Češka vedla 40:0. A hned první proměnila, když její lob stačila Stosurová pouze sklepnout do sítě.

"Zase jsem si dokázala, že musím být soustředěná na každý míč. Bylo to hodně těžké ji brejknout. Od stavu 5-0 ve třetím setu zase začala hrát dobře a bylo pro mě těžké zápas ukončit. Jsem šťastná, že jsem to dokázala."

- TURNAJ MISTRYŇ ISTANBUL -
(Turecko, tv. povrch / hala, 4.900.000 dolarů)
sobotní výsledky (29. 10. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Kvitová (3-ČR) - Stosurová (7-Austr.) 5-7 6-3 6-3
Azarenková (4-Běl.) - Zvonarevová (5-Rus.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

51
Přidat komentář
smazaný uživatel
Opět mujsím reagovat,rodačka z Fulneku, kdo psal ten článek by jsi měl prověřit význam slova rodák.
Reagovat
vendulkabendulka
Tady jsem nasla clanek z AO 2011, ve kterem se Stosur strasne divi, ze hrala dobre a prece prohrala s 25 nasazenou Kvitovou. Well, not anymmore :)
http://www.theage.com.au/sport/tennis/stosur-struggles-to-explain-loss-20110123-1a0uu.html
Reagovat
smazaný uživatel
Highlights ze zápasu Kvitová - Wozniacki v HD kvalitě :

http://www.youtube.com/watch?v=AZ1i56b85Xs

Péťa je stejně nejlepší hráčka do highlights. Když se vystříhají ty UE a zbude to moře fantastických winnerů, je to zkrátka IMPOZANTNÍ. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
toz ji nezbyva nic jineho, nez je vystrihat (se jich)! :-))
Dik za odkaz. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to nejlepší hráčka do highlightů :D ale pořád jsou v tom videu uvedeny i velké minely Kvitové, což není dobře...
Reagovat
a.magerova
moc jí přeji zítra úspěch !!!
Reagovat
frufru77
sorry za otazníky místo uvozovek:)))
Reagovat
frufru77
1) vysoce agresivní styl hry zákonitě přináší i velké množství nevynucených chyb, takže tyto výtky k její hře nemají opodstatnění

2) vždy bude co vylepšovat (např. voleje nad hlavou hodně často Petra "pere" na stranu, kam se hne soupeřka a občas ji to pěkně vytrestá)

3) ve špičce je trvale zhruba půl roku (loňské SF ve Wimbledonu dlouho vypadalo jako výkřik do tmy, který rychle zanikne), takže námitky typu nevyrovnanosti a lability rovněž nejsou opodstatněné

4) samozřejmě nebude automaticky vyhrávat stále, výkyvy byly, jsou a budou, špička WTA se rozšiřuje každým rokem (spíš se zplošťuje na nepěknou hranu) a éra dlouhodobého kralování 1 hráčky už asi nikdy nenastane (pokud ano, tak ze současné špičky má právě Petra asi nejlepší předpoklady stát se takovou hráčkou aspoň na několik let)

5) je jí teprve 21 let a není rozhodně zázračným dítětem?. Uvědomujete si vůbec, vy "nevyrovnaní a labilní":))) chytráci, že je až neskutečně OBDIVUHODNÉ, jak holka s vysloveně nesportovními propozicemi, vysoká, "neskladná", "samá ruka, samá noha" atd. dokáže hrát tak skvěle tak náročný sport???? Před rokem byla ještě pouhou trochu oplácanou levorukou ranařkou... a dnes je schopná PORÁŽET (ne jen porazit) všechny konkurentky a stále se zlepšovat

5) pokud zítra s tou běloruskou meluzínou Petra rupne, svět se nezboří ? letos si totiž už nemusí nic dokazovat? momentálně JE světovou hráčkou č. 1 a how.no záleží na dementním žebříčku WTA (přítomnost trapné tatínkovy holčičky z ?PolskoDánska? na pomyslném trůnu je nezpochybnitelným důkazem této demence)
Reagovat
darek.vrana
Asi tak.
Reagovat
Carloss
velmi dobře napsáno. ale psáno prd dáno... at to zítra petře vyjde, pojd!
Reagovat
frufru77
Zaslouží si veškeré negativní ohlasy... Za včerejší "tyjátr" od poloviny 2. setu pořádnou pokutu a nepřízeň fanoušků tenisu... Sleduji tenis skoro 30 let a TAKOVOU OBLUDNOST jsem neviděl.... Klidně mi vynadejte do všeho možného, ale JE TO TAK, ještě nikdy jsem neviděl hráče(ku), který(á) by téměř uhýbala před nikterak razantními údery soupeřky... Doufám, že ji zítra Petra rozemele na prášek...
Reagovat
zde73
souhlas s frufru,vcera jsem o tom psal jak hrala ta kvocna z běl.,nic jsem proti ni nemel,ale vcerejsim pristupem se ukazala!-nehoraznost!jen doufejme,ze ji petra zitra udela!hodne stesti kvitko!
Reagovat
mac.hall
Vím , že tím , co teď napíšu, si obrazně řečeno řeknu o přesdršku ale Petra dnes opět podala nevyrovnaný výkon. Začátek byl jakž takž ale závěr 1. setu byl čítankovým příkladem taktického propadáku. Nechat si sebrat set po té , co vedla 40 : 0 s jasným dalším nahraným míčem na síti zastavu 4:3 nelze jinak nazvat.Kdo tenisu jen trochu rozumí , si musel povšimnou , že taktika obecně , je Petřinou velmi slabou stránkou a přiznám se , že mě to tak trochu překvapuje. Za ta léta, co působí na okruhu bych předpokládal přeci jen alespoň minimální taktickou vyzrálost. Její hra se v drtivé většině odvíjí podle jedné šablony. Tvrdě buší bezmyšlenkovitě do míčů, není absolutně schopná měnit rytmus hry, ani se přizpůsobit stylu soupeřky a využít jejich slabin ve svůj prospěch. A to i za situace, kdy kupí jednu nevynucenou chybu za druhou a je evidentní , že jí takovýto styl nemůže přinést úspěch. Dnešní 1. set tho byl zářivým příkladem. Naštestí , počátkem druhého setu , jakoby procitla z těžkého snu a začala ve své hře uplatňovat u ní jindy nevídané prvky. Již za každou cenu nebušila vší silou do balónů, používala i kraťasy a po té co jedním z nich vytáhla Sam k síti , ji parádním volejem přelobovala. Myslím , že Petra má velmi šikovnou tenisovou ruku a je skutečně škoda, že se často utápí ve stereotypu. Větší pestrost by její hře určitě prospěla. Na tom , že to tak neí , má dle mého názoru velký podíl trenét Kotyza, kterého tady všichni opěvujete. Tím nechci říct , že je špatným trenérem. Naopak. Pod jeho vedením šla hra Petry výrazně nahoru ale taktika je jeden z prvků , který prostě s Petrou nezvládají. Petře budu samozřejmě ve finále , jako vždy fandit ale říkám otevřeně. Pokud znatelně nesníží počet zbytečních chyb, nebude mít proti Viky šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Člověče, proč přesdršku, vždyť to co píšeš je vlastně legrace. Petra má jednu z nejpestřejších her v top ten.
Podle Tebe už neměla šanci proti Anežce, podle Tebe neměla ani šanci proti Samantě, Ty jeden taktiku... :-)
Reagovat
mac.hall
Myslím , že se pleteš. Já jsem nepsal , že nemá šance , protože šance jsou vždycky. Jen jsem poukazoval na někdy až zoufalý počet nevynucených a naprosto zbytečných chyb ve hře Petry. Pokud by jejich procento znatelným způsobem snížila , měla by to podstatně snadnější. A pokud máš pocit , že Petra má jednu z nejpestřeších her v top ten, tak pravděpodobně trpíš slepotou. Vlastně, možná máš i částečně pravdu , protože když si to tak promítnu v hlavě, tak většina dnešní tenisové žernské špičky neoplývá mimořádnou pestrostí hry. To ale neznamená , že tak musí hrát i Petra. Zvláště , pokud na to technicky evidentně má. Pokud si dnes neviděl, co to se sam udělalo ve druhém setu , když Petra začala používat i jiné herní prvky , tak si troufám říct , že nevíš o čem tenis je. Nikdy jsem netvrdil , že Petra je špatná hráčka. Když předvádí svou top hru , je famózní a jen málokdo ji je schopen porazit. Snad jen Serena ve formě. Co mě na hře Petry mrzí , je její opravdu značná nevyrovnanost a to i průběhu jednoho zápasu. Je jasné , že nemůže mít superformu po většinu roku, ale na druhou stranu by se asi úroveň kvality její hry neměla dostávat pod určitou hranici. A to se jí , bohužel , ne vždy daří. Měj se , zítra fandi a ještě jednou opakuji. Petra může Viky porazit ale jen za předpokladu , že prostě nebude dělat tolik hloupých a zbytečných chyb. Viky by jí je neodpustila a mohl by to být slušný propadák.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, vždyť my si vlastně rozumíme, jenom Ty jsi strašný pesimista. Když si přečteš, co píšu na jiném místě o těch vyházených winnerech, je to totéž. Ale nemůžeš být na Petru tak náročný, kdyby to mělo být podle Tebe, tak už bude dokonalá a to není nikdo. Pokud by Petra VÝRAZNĚ snížila počet UE, tak musí každou porazit 6:0 a 6:0. Péťa bude mít vždycky větší počty UE než ostatní holky, protože prostě hraje na riziko. Ale nesmíš jenom sledovat UE, musíš se také podívat na počet winnerů.
Ještě mám pocit, že Tvoje představa o pestrosti hry je trochu staromodní, dnes už je ženský tenis někde jinde a na technické finesy už není čas. Přesto Petra na rozdíl od mnoha jiných umí čopovaný backhand, zkrácení hry jak z forehandu, tak z backhandu (vzpomeň třeba na zápasy v Linzi) a hlavně umí hrát na síti. Tam je třeba taková Serena úplně mimo. A je velmi mladá, garantuju Ti, že s věkem bude taktika lepší a lepší. Sám jsi to dneska od druhého setu pozoroval, že už jí to jde i takhle. Tak už nemaluj pořád čerta na zeď a zítra jdeme fandit.
Reagovat
smazaný uživatel
vyhrávat smaozřejmě nejde pořád a skoro každej turnaj. Ale právě, že tahle sezóna byla pro Petru víc než stabilní a vyrovnaná... statistiky mluví jasně! Pokud se nepletu je druhá po Wozniacké! Samozřejmě navázat na to příští sezónu bude težký.

No a k zítřejšímu finále, já přehnané očekávání nemám, ale véřím a doufám :) Péťa na ní má. Ale Azarenka hraje zatraceně dobře a to musím uznat i když ji zrovna v lásce nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra na Petru čeká v současné době určitě nejtěžší možná soupeřka a bude to velice těžké. Ovšem to samé si může říct i Vika, bude to boj. A jestli to bude boj, sázím na Petru.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, snad to vybojuje! A jak už psal frufru když, ne tak za celou tuhle sezónu si prostě zasloží velkej respekt!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas s tím co bylo, řečeno Petra se má kam posouvat a je mnoho věcí, které může (musí) vylepšit. Ale nejvíc oceňuji její bojovnost, opět velká pochvala Petře. A jinak pochvala i pro Sam hezky hrály holky! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jsem nepochopil systém bodů? Wozniacký by se přece měly body spíše odečítat a to docela dost, když byla minulý rok ve finále. Naopak Petra nic neobhajuje a připíše minimálně 1340. Můžete někdo prosím vysvětlit, proč nemůže být Petra No.1?
Reagovat
majkl005
protože body už se odečítali o týden dřív...tudíž body z loňska už jsou odečteny....jestli chápeš?
Reagovat
smazaný uživatel
ok, diky
Reagovat
VlS
Lajno, asi si to za chvilku vyžeru od náhlých fandů. Fandím Petře dlouhodobě, ale bojím se takového rychlého vynášení do oblak. Pokles výsledků patrně zase na nějakou chvíli přijde - to je normální a prakticky nevyhnutelné.
Petra má fantastickou výhodu - schopnost zakousnout se a jet, nevýhodu má v tom, že umí taky chvílemi nepochopitelně začít kolabovat (RG s Li, Tokyo s Věrkou a náznaky zde hned ve třech zápasech, naštěstí i s pomocí trenéra zvládnuté).
Tam má prostor k podstatnému zlepšení. To vůbec nemá nijak snížit skvělý výkon, který zde předvádí. Jen - stejně jako po Wimbledonu - jsem opatrný s vynášením do nebe. Po prvním neúspěchu totiž řada nyní jásajících začne Petru zase posílat do pekla a volat po větší konzistentnosti. Nemyslím tím tebe, Petrulinku a řadu skalních Petzřiných fandů a fanynek, ale řadu jiných. Oni věfdí kohho se to týká.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostí souhlas...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jo. Tam je ještě věcí ke zlepšování. Aby to tak nebylo ve 21 letech. Já myslím, že Petra i pan Kotyza nejlépe vědí, které to jsou. Na moji psychickou soustavu mají nejhorší vliv ty zmařené jasné winnery. Těch je pořád hodně. I ve Wimbledonu bylo, když si např. vzpomenu na ty 2 kousky s Mášou ve druhém setu.
Dneska jsem v jednu chvíli měl blíže ke kolapsu já, než Petra.
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Čeče a to bud rád že nejsi velkým fanouškem Marii Š. Její zápasy(např. v Cincinatti s Jankovič) to je teprve o nervy.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky řečeno.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadhera, je uzasne, jak je Petra v 21letech silna psychicky. I kdyz si vybere slabsi chvilku v utkani, tak dovede zmobilizovat sily a zapas otocit. Sam za stavu 0.5 hrala uvolnene, riskovala a dosti dlouho ji vse vychazelo, ale nakonec to mela v rezii opet Peta. Pripojuji se k nazoru, ze na trenera opravdu mela stesti, ma uzasny pristup a dovede ji v pravou chvili povzbudit a vi co poradit. Jsou opravdu sehrana dvojka a taky obema velka gratulace. Tak jeste jednou a je to doma.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám velkou radost, že to Vice vyšlo. Na druhou stranu si myslím, že umí hrát mnohem líp než dneska a o Věře platí to samé. Těžko říct jak ovlivnil výkon Viky ten včerejší večer, ale asi tam trochu únava byla... Já jsem se taky snažil přijít na to, proč se Vika neraduje jako normálně, takže jsem si počkal na rozhovor po zápase. Bohužel mám německý Eurosport, takže se mi přes angličtinu ozýval německý překlad (ani jeden jazyk neovládám úplně stoprocentně) a moc jsem z toho nepochytil. Ale pochopil jsem, že Vika byla k sobě sebekritická... Já pořád říkám, že včera neudělala nic špatného a klidně se jí zastanu ještě stokrát. Kdyby včera vynaložila více sil a dneska prohrála, tak by ji to taky mrzelo. Prostě to včera měla těžké a vůbec jsem jí nezáviděl. Je vidět, že má Vika sebereflexi, ale mě jako vlastního fanouška včera nezklamala... Ona je na kurtu "blázen", ale v soukromí je to milá a docela tichá holka. Poslechněte si třeba nedávný rozhovor, co s ní dělal Mats Wilander... Proto mě mrzí, když o ní někdo píše ošklivé věci. Nezaslouží si to.
No a co se týče zítřejšího finále, tak uvidíme, jak se holky vyspí. Když vyhraje Vika, tak budu mít obrovskou radost a když vyhraje Petra, tak jí bez problémů pogratuluju. Na Turnaji mistryň hrálo osm (vlastně devět) výborných tenistek, ale finále má v momentální chvíli asi nejsilnější možné obsazení. Vika na Petru v poslední době moc neumí, ale prohrála s ní dva zápasy ve Wimbledonu a jeden na antuce. Na trávě by byla Petra určitě favoritkou, takhle to vidím 50 na 50. Petru jsem na TM pořádně neviděl hrát, takže to nedovedu posoudit, ale naprosto bez pochyby patří mezi absolutní světovou špičku.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokoukal jsem druhé semifinále, slabý odvar... Věrce jsem fandil, ale těch chyb bylo strašně. Při poloviční agresivitě hry ve srovnání s Petrou se pohybovala na jejich číslech UE, špatné.
Neozýval se po skončení zápasu do oslav Viktorky a toho hrobového ticha i trochu pískot??

Ale teď k tomu důležitějšímu, už jsem to vstřebal.
Petra Kvitová disponuje ve svých 21 letech nevídanou kombinací až neuvěřitelného tenisového talentu a obrovské mentální síly.
Začátek zápasu byl z její strany úžasně soustředěný, od prvních míčů byla lepší hráčkou, Sam několikrát s vypětím všech sil udržela svůj servis a zamezila dalšímu breaku. Pak ale přišlo to, čeho jsem se obával. Petra za stavu 4:3 a 40:0 podává na jasně vyhraný game a míč, který měl být jasným winnerem napálí do sítě. A sam se zakousne ještě víc. Klobouk dolů před Samanthou, po celý zápas i v dalším průběhu, kdy už prohrávala, hrála nesmírně konzistentně, soustředěně a sebevědomě. Sam už disponuje hrou na velké hráčky, ovšem Petra je už dnes lepší než Serena. Od toho zmíněného okamžiku byla do konce prvního setu Petra poloviční, jako svázaná, jasné winnery lítaly do autů.
Ještě v prvním gamu druhého setu to vypadalo beznadějně, to co se ale začlo dít potom, bylo strhující. Viděli jsme tenis té absolutně nejvyšší možné úrovně, k čemuž výrazně přispívala i Sam. Ani za stavu 5:0 ve třetím to nezabalila, ovšem výměnu zakončenou vízězným online forehandem, kterou předvedla Péťa, když šla podávat za stavu 5:3 při prvním nesmírně důležitém fifteenu toho gamu, to prostě nemělo obdoby.
Ať už to zítra dopadne jakkoli, za předvedené výkony při své první účasti v životě na TM si Petra zaslouží obrovské uznání.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ještě, vzpomínáte na ty některé příspěvky po americké šňůře?? Wimbledon byl náhoda, nezaslouží si být v první desítce, labilní hráčka.. Po ne zas tak špatném vystoupení v Asii už tu byli tací, co chtěli měnit trenéra. Vážně se nad těmi blbostmi, které zase někdy budete chtít psát zamyslete. Např. koučing pana Kotyzy je přímo mistrovský a výrazně se podílí na výsledcích Petry na TM. BRAVO Petře, BRAVO panu Kotyzovi.
Reagovat
petrulinka
úplně s tebou souhlasím
Reagovat
neznalek
Přesně tak! Sám nechápu ty pokrytce, kteří pějí neustále ódy na nedostastky ve hře Petry a nevidí její přednosti. U Petry jsem teprve prohlídl při její hře na Wimbledonu 2010 a řekl jsem si: ,,ta má potenciál býti světovou 1,,! A Kvítko to pořád naplňuje!
Po dlouhé době má Česko světovou hráčku a já Ti za to Petro děkuji!
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, žádný pískot jsem neslyšel a Vika dneska zrovna moc neslavila... Spíš si myslím, že po tom rozhovoru jí diváci zatleskali. Navíc jsem během zápasu viděl pro Viku hodně podporujících transparentů, takže si nemyslím, že by jí istanbulští diváci ve větší míře něco vyčítali...
Reagovat
Pe3k
Gratz.
Reagovat
petrulinka
Fanoušci Azarenky prominou, ale to, jak se tvářila po vyhraném zápase nějak nechápu, vypadala, jako by prohrála a ne vyhrála a přišlo mi, že se každou chvíli rozbrečí. Prostě tomu jejímu přístupu nerozumím. Petra, nebo tedy i jakákoliv jiná hráčka, při podpisu na kameru se krásně usměje a Azarenka se tvářila, jako že je to pro ni problém, že se má podepsat. Tak mi prosím její fanoušci vysvětlete, co to předvádí, abych to pochopila.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi byla překvapena z toho ticha, do kterého pronikal mírný pískot...
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka je mi na tomhle turnaji tak strašně nesympatická... doufám, že Petra to zejtra rozjede ve velkym stylu!
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel, ve sportu neplatí spravedlnost. Kdyby totiž platila, nemuselo by se zítra ani hrát a Péťa už teď je vítězkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Byl jsem jako fanoušek Viky vyzván, tak zareaguju. :) Víceméně už jsem všechno napsal výše, ale to nevadí. Dneska se Vika opravdu neradovala jako normálně (a věř tomu, že se radovat umí...). Počkal jsem si kvůli tomu na rozhovor po zápase a teď se budu úplně opakovat (snad ti to nebude vadit). Bohužel mám německý Eurosport, takže se mi přes angličtinu ozýval německý překlad (ani jeden jazyk neovládám úplně stoprocentně) a moc jsem z toho nepochytil. Ale pochopil jsem, že Vika byla k sobě sebekritická... Já pořád říkám, že včera neudělala nic špatného a klidně se jí zastanu ještě stokrát. Kdyby včera vynaložila více sil a dneska prohrála, tak by ji to taky mrzelo. Prostě to včera měla těžké a vůbec jsem jí nezáviděl. Je vidět, že má Vika sebereflexi, ale mě jako vlastního fanouška včera nezklamala... Ona je na kurtu "blázen", ale v soukromí je to milá a docela tichá holka. Poslechni si třeba nedávný rozhovor, co s ní dělal Mats Wilander... Proto mě mrzí, když o ní někdo píše ošklivé věci. Nezaslouží si to.
Reagovat
smazaný uživatel
Před tímto utkáním mě zase zradila bederní páteř a já měl špatnou náladu..., ale díky Petřině výhře jsem tu bolest tolik nevnímal!! Díky Petro za radost z tvé hry a výhry!! :) Udělej mi ještě jednu! Zvládni to finále!! Moc Ti přeju ať se to povede a zítra budu samozřejmě fandit!! Hodně štěstí!! :)
Reagovat
vendulkabendulka
Neplanuje nase vase soukroma televize zaradit zitrejsi finale do hlavniho vysilani? O Wimbledonu to udelala.
Reagovat
Chandler
Jenže Nova Sport Wimbledon vysílala, na rozdíl od TM, tak to hodily na Novu, aby se i chudina nažrala. :)
Reagovat
vendulkabendulka
Ja nemam moznost mit Novasport jenom Novu. A za tu chudinu bych ti ji flakla az by ti tekla cervena, povle.
Reagovat
Chandler
Nemyslel jsem to ve zlým, proto smile. Takže po mně startuješ naprosto zbytečně...
Reagovat
Stan_Borowitz
Uber trochu na agresivitě a přidej na přemýšlení, aneb dvakrát měř, jednou uhoď. Nova těžko může vysílat finále TM, když má vysílací práva na celý turnaj koupený Eurosport. Tvůj výpad vůči Chandlerovi, který se ti to snažil naznačit, je poněkud mimo.
Reagovat
Fandina
a také děkuji za vzrušující zážitek při fandění.
Reagovat
smazaný uživatel
Super, gratuluji, ale byly to občas nervy !
Reagovat
smazaný uživatel
Velka gratulace Peto:)
Reagovat
freeteepek
Petra opět ukázala, jak velká hráčka už ve svém věku je. Velká gratulace!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist