Nepovedený návrat hvězd po zranění. Thiem a Wawrinka skončili na challengeru v Marbelle v prvním kole

29. 3. 2022, 21:49
Aktuality 13
CHALLENGER MARBELLA - Během jednoho dne a netradičně na challengeru se po dlouhé pauze zaviněné zraněním vrátili na kurty bývalí grandslamoví šampioni a třetí hráči světa. Rakušan Dominic Thiem i Švýcar Stan Wawrinka ale ve španělské Marbelle neuhráli ani set a vypadli hned v prvním kole.
Dominic Thiem

Stan Wawrinka podlehl na challengeru v Marbelle 131. hráči světového žebříčku Švédovi Eliasi Ymerovi 2-6 4-6.

Bývalý třetí hráč světa Wawrinka, který v pondělí oslavil 37. narozeniny, se vrátil na kurty po více než roční pauze. Švýcarský tenista se loni v březnu podrobil operaci nohy a od té doby i vinou reoperace nehrál.


Wawrinka má na okruhu ATP na kontě 16 titulů včetně tří grandslamových trofejí. Ty vybojoval na Australian Open (2014), Roland Garros (2015) a US Open (2016). Poslední triumf slavil v srpnu 2020 na challengeru v Praze, turnaj ATP vyhrál naposledy v květnu 2017 na domácí antuce v Ženevě.


Také vítěz předloňského US Open Dominic Thiem se vrátili k tenisu po dlouhé zdravotní pauze porážkou. Rakouský tenista prohrál 3-6 4-6 s Argentincem Pedrem Cachínem, kterému patří v pořadí ATP 228. místo.

 

Thiem laboroval s poraněným zápěstím, které si poranil loni v červnu po pádu během travnatého turnaje na Mallorce. V Marbelle odehrál první zápas po 280 dnech.

Příští týden by se Thiem měl představit na turnaji ATP v Marrákeši. Wawrinka, jenž je v žebříčku na 232. příčce, dostal divokou kartu na Masters v Monte Carlu. Turnaj, který v roce 2014 vyhrál, se uskuteční od 10. dubna.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Krisboy
Doufám, že jenom oba nechtěli ukázat karty. Rozbalej to až v Monte Carlu a Paříži smile
Reagovat
blixa
Kopírujou J1rkovu strategii !!!smile
Reagovat
smazaný uživatel
No, povedzme si pravdu. Nie každý sa vráti po zranení a vyhrá Australian Open :)
Reagovat
Rafaeoli25
Wawrošovi nějak v dalším návratu už nevěřím, buse to mít těžké. Ale ani Thiem to nebude mít jednoduché a nemyslím, že se rozehraje tak rychle, aby mohl hrát na FO o titul, rozhodně ne. Každopádně s Nadalem je to prostě neporovnatelně, ten se do formy dostane prakticky okamžitě.
Reagovat
baba
až mi to přijde podivné, jak to, že ostatní mají po zranění aspoň jeden či dva turnaje neformu či nerozehranost a on, jako by nic ?!!
I smell a rat !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
I smell a bitch.
Reagovat
Patik
Jj..každému sa nedeju pravidelne zázraky mimo kurt.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
On Stan nehrál nijak zázračně ani před tím zraněním, takže zase moc překvapení jeho neforma není...
Reagovat
Rafaeoli25
To je pravda, navíc on už má své odehráno, ani to asi moc nehrotí. Taky Ymer dost těžký soupeř v prvním zápase. Ale prohrát s Cachinem? To není vůbec dobré znamení, aby se Thiem ještě do nějaké opravdu dobré formy někdy vrátil a nebyl to příběh ala Murray..
Reagovat
dappe
Po dlouhodobém a vážném zranění mi to přijde celkem normální. Argumentace Nadalem je doslova směšná.
Reagovat
Rafaeoli25
Já nechtěl v první řadě argumetovat jím, jen jsem konstatoval, že on je co se týče návratů do top formy prostě unikát. Každopadně, že Thiem bude mít takto pomalý start jsem prostě nečekal, zvlášť když jde o jeho top povrch.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
turista
No jo. Na okruhu neexistuje jediný hráč nebo hráčka, kteří jsou schopni po dlouhém marodění nastoupit na kurt a okamžitě vyhrát turnaj stylem válec. To dokáže jenom Nadal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist