Nevím, kde jsem zapomněla svoji hru, litovala Ivanovičová po prohře s Plíškovou

28. 8. 2014, 21:04
Rozhovory 18
Ana Ivanovičová dnes na US Open podlehla Karolíně Plíškové a s posledním grandslamem sezony se rozloučila již ve druhém kole. Bývalá světová jednička po překvapivé prohře uznala, že předvedla špatný výkon. Nebyl to můj den, soupeřka dobře podávala, skvěle se hýbala a zvládala důležité momenty, uznala kvality Češky nynější světová devítka.
Profily hráčů
Ana Ivanovičová

V prvním kole jste předvedla velmi dobrý výkon a po utkání jste říkala, že se cítíte skvěle, a že si věříte. Co se dnes stalo?
Dnes to pro mě bylo dost těžké. Celou dobu jsem nebyla v tom správném tempu, pořád jsem jen hledala rytmus a kvůli tomu jsem udělala hodně nevynucených chyb. Nefungoval mi forhend a dost často jsem se přizpůsobovala hře soupeřky. Byl to opravdu špatný výkon, zatímco soupeřka dobře podávala a zvládala důležité momenty.

V úvodním zápase jste s domácí Alison Riskeovou zametla, teď jste ale neuhrála ani set. Je to pro vás velké zklamání, že končíte již ve druhém kole?Ana Ivanovičová a Karolína Plíšková
Je jasné, že je to velké zklamání. Prohrát není nikdy snadné, ale na grandslamu je to o to horší. Do turnaje jsem vstoupila dobře, ale dnes jsem nedokázala ten kvalitní výkon z prvního zápasu zopakovat. Dnes tam moje hra prostě nebyla, nevím, čím to bylo.

Čím vás soupeřka nejvíce překvapila? Co si myslíte o její hře?
Ona výborně podávala, ale to jsem věděla už před zápasem. Dnes se jí na podání ale opravdu dařilo, byla soustředěná a hodně si servisem pomáhala. Je hodně vysoká, takže mě možná zaskočilo to, jak skvěle se hýbala, hodně míčů doběhla a zahrála je, což bylo skvělé. Klíč byl v tom, že byla silná v důležitých momentech.

Letos jste se na grandslamových turnajích dostala nejdále v Austrálii, kde jste hrála čtvrtfinále. V Paříži, v Londýně a i tady v New Yorku jste ale skončila již v prvním týdnu, přitom ale vše nasvědčovalo tomu, že jste ve formě - povedly se vám přípravné turnaje, vyhrála jste hodně zápasů. Jak si to zdůvodňujete vy sama, že před grandslamem se vám vždy daří, ale na těch největších turnajích to letos moc nejde?
Ano, je to přesně tak, jak říkáte. Je to něco, nad čím se budeme muset zamyslet a možná to budeme muset nějak přehodnotit. Letos jsem odehrála dobře Australian Open, ale v Paříži a ve Wimbledonu jsem vypadla už ve třetím kole. Před French Open jsem ale uhrála dobré výsledky ve Stuttgartu, v Madridu i v Římě, před Wimbledonem se mi taky dařilo - vyhrála jsem turnaj v Birminghamu. Nevím, čím to je, že před grandslamem se mi daří, ale na samotném grandslamu to pak nedokážu přetavit v lepší výsledky. Je to škoda, ale musíme se nad tím zamyslet. Určitě to bude jeden z hlavních cílů pro příští sezonu, protože výsledky na grandslamových turnajích jsou hodně důležité.

Cítíte se na grandslamových turnajích jinak než jinde?
Víte, na grandslamech od sebe hodně očekávám, protože to jsou největší akce v roce, jsou to taková čtyři tenisová mistrovství, kde chce každý ukázat jen to nejlepší. Vím, že mám šanci uspět, ale musím to asi vypustit z hlavy a prostě jen hrát. Příští rok se to pokusím zlepšit.

Dá se to opravdu jen tak vypustit a hrát?Ana Ivanovičová
Je to věc psychiky, která se dá nějakým způsobem vylepšit různými cvičeními. Je to ale práce na delší dobu. Řekla bych, že jsem se v tomhle ohledu už dost změnila, ale stále nejsem u konce. Někdy prostě hrozně moc chci a pak se to otočí proti mně. Jak říkám, musím teď asi přehodnotit přístup ke grandslamům, určitě to nějak probereme s týmem. Snad narazíme na to, co dělám špatně a zlepšíme to.

Serena Williamsová tu útočí už na svůj 18. grandslamový titul, co na to říkáte?
Je to velký úspěch. Ona má velkou hru, má určitě šanci ještě nějaké grandslamy vyhrát. Její výsledky jsou obdivuhodné, hraje neuvěřitelně konzistentně a je stále tou nejlepší. Myslím si, že je dobře, že v ženském tenise je taková hráčka. Hráčka, která může být inspirací pro mladší nejen tím, co dokázala v tenise, ale i v tom, jak se chová a jaká je.

Na druhé straně stojí Roger Federer, který rovněž usiluje o 18. grandslamový titul. Co si myslíte o jeho hře?
Serena má tvrdou hru, je hodně agresivní a dává velké rány. Roger je něco úplně jiného, jeho tenis je asi pohlednější, plný zajímavých výměn, hraje chytře a inteligentně. Je příjemné sledovat jeho zápasy. On i Serena jsou velcí šampioni.

TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dnešní zápas zhodnotila naprosto přesně. Moc mě mrzí, jak to dneska dopadlo, ale teď je třeba dívat se dopředu. Body z grandslamů můžou Aně v boji o TM hodně chybět, ale ještě vůbec nic není ztraceno. Ana má pořád skvělou sezonu a věřím, že to v jejím závěru potvrdí. :)

Jenom se teda musím přiznat, že nejsem vůbec nadšený z letošní bilance Any proti Češkám. Když prohraje s Petrou K. nebo Luckou Š., tak to ještě tak nějak beru. Ale s Klárou nebo Karolínou? Vím, že Karolína dneska hrála skvěle, ale Ana by ji prostě měla porážet, protože je dlouhodobě mnohem lepší hráčka. Mrzí mě, že to dneska nepotvrdila... No nedá se nic dělat. Holt jsem to tady dneska dostal od pár "borců" sežrat...
Reagovat
blixa
No, Aničku mám sice rád, přeji ji hodně úspěchů ale bilanci s Češkama má myslím letos naprosto v pořádku ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
V pořádku to letos bylo jenom v Birminghamu! :D
Reagovat
blixa
Jedna chybička se vloudila, stane se ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Anička tam ale porazila Barboru (finále) i Kláru (čtvrtfinále)... :)
Reagovat
blixa
Mě jsem na mysli turnaj, ne zápasy ;-)
Reagovat
VlS
Monty, co když je to trest za to, jak ty našim holkám nefandíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Asi se to dá takhle brát, ale můj problém to není. Aby bylo jasno: Vůbec na nikoho se nezlobím kvůli tomu, že měl z vítězství Karolíny radost. Já mám přece taky radost, když moje favoritka vyhraje. Nelíbily se mi ale některé provokace, na které už jsem tady zareagoval...

Jinak mi řekni, jak mám fandit Češkám, když mě tak zlobí? :( No a když jedné fandím, tak se jí zrovna teď nedaří (ačkoliv Krunic právě ukazuje, že není žádné ořezávátko). Ale snad se to brzy změní... :)
Reagovat
VlS
Myslím, že mi rozumíš, že jsem jen neodolal a rejpnul jsem si. Já mám Aničku taky rád, však víš.
Reagovat
George_Renel
dokázala svůj výkon zhodnotit objektivně.
Reagovat
Cico93
Taká superForma aj sezóna, ale na GS ta premotivovanosť a veľké chcenie prevyšuje umenie ;''(
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Ana to sama víceméně potvrdila v rozhovoru... Pevně věřím, že příští sezonu to bude mnohem lepší. :) Ana si prostě jenom musí zvyknout, že teď je zase v jiné pozici než předtím a víc se od ní očekává...
Reagovat
babolat.cz
nevadí, stále je nejhezčí a pro mě nejlepší tenistka. Kdyby nebyla, těžko bych uznával ženský tenis, zvláště když vidím hrůzu ve stylu Azarenko a Sharapova.
Reagovat
smazaný uživatel
vsak ivanovicovej tenis je naprosto tragicky, mnozstvo chyb ktore urobi je na zaplakanie ked chces vidiet tenis tak Serena alebo Halep.
Reagovat
Cico93
Profesorooo klud ;)
Reagovat
spaniel
Jeji forhend je světová extratrida a v nicem nezaostává za Serenou. Bohuzel s ostatními věcmi uz na tom tak neni.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych chtěl hrát "naprosto tragický tenis", se kterým bych byl 9. na světě...
Reagovat
VlS
Přidal bych se s chutí k vám a klidně bych hrál o dva levely hůř:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist