New Haven: Fish se rozhodl odpočívat, místo něj si zahraje Štěpánek

23. 8. 2010, 07:11
Aktuality 3
Mardy Fish se týden před startem US Open vzdal účasti na posledním přípravném turnaji v New Havenu, kde měl plnit roli nasazené čtyřky. Místo něj dostane šance Radek Štěpánek, který neprošel kvalifikací.
Mardy Fish

Mardy Fish zažívá skvělé období. Po French Open odehrál šest turnajů a na čtyřech se dostal až do finále. Dvakrát dokonce získal titul. Během posledního měsíce odehrál osmnáct utkání, z nich jen dvě nevyhrál.

Minulý týden absolvoval náročnou cestu do finále podniku Masters 1000 v Cincinnati, kde prohrál až po třísetové bitvě s Federerem. 

Osmadvacetiletý Američan se měl měl okamžitě přesunout do New Havenu, aby v posledním přípravném turnaji na US Open plnil roli nasazené čtyřky. Poslední dny před závěrečným grandslamem sezony, na kterém bude černým koněm soutěže, se však rozhodl využít k odpočinku.

Do hlavní soutěže se tak jako lucky loser podívá česká dvojka Radek Štěpánek, který na okruhu ATP může vyhrát první zápas po šesti měsících. Po zranění prohrál všechny tři zápasy a v New Havenu neprošel tříkolovou kvalifikací - ve které se chtěl rozehrát - když v rozhodujícím utkání podlehl Gabašvilimu.

Rodák z Karviné zahájí proti Pablu Cuevasovi z Uruguaye.

V Connecticutu je nasazenou jedničkou Marcos Baghdatis, poprvé od French Open se na kurtech objeví Fernando Gonzalez. Chilan má jako turnajová trojka volný los a ve druhém kole se může utkat se Štěpánkem. Vyladit formu před odletem do New Yorku může také Jan Hájek, kterého na úvod čeká Justin Brown z Jamajky.

Titul měl obhajovat Španěl Verdasco, čas se však rozhodl věnovat tréninku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
nedivil bych se, kdyby stepanek postoupil do semifinale. Takove nahody cloveka dokazi nakopnout. Ve vedomi ma, vubec jsem tu nemel hrat, budu v pohode, a kazdy zapas dokraci skrz a skrz. Tento okamzik muze byt rozhodujici v jeho kariere.
Reagovat
eqi
no ale neni v herni pohode :) . . .ja si myslim , ze dnes zase prohraje i kdyz těsně ;)
Reagovat
weak
stepec mohl uz davno pred zapasem s gabashvilim vedet, ze fish neprijede a ze hlavni uz ma jistou...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist