Nicolas Lapentti ukončil kariéru

18. 1. 2011, 17:33
Aktuality 1
Okruh ATP přišel o jednu ze stálic posledních let. Ekvádorec Nicolas Lapentti, kterého momentálně trápí zraněné koleno, se ve svých 34 letech rozhodl skončit s tenisem.
Profily hráčů
Nicolas Lapentti

Nicolas Lapentti sice nepatřil k nejznámějším tenisovým jménům, ve světovém žebříčku se ale dokázal dostat až na 6. místo. Povedlo se mu to v roce 1999, kdy vyhrál dva ze svých pěti turnajů ATP.

Loni ukončil sezonu už v květnu a kvůli zraněnému koleni už k žádnému dalšímu duelu nenastoupil. Jeho posledním soutěžním zápasem je tak prohra s Taylorem Dentem na French Open.

"Byl jsem v rukou vynikajících doktorů, ale nepodařilo se mi úplně uzdravit," uvedl Lapentti. "Bylo to těžké rozhodování. Nechtěl jsem to uspěchat, chtěl jsem si být stoprocentně jistý. Tenis opouštím, ale nelituju toho," dodal ekvádorský tenista, který chystá ještě jedno utkání.

"Odehraju ještě zápas na rozloučenou, ale ještě nevím kdy a proti k tomu. Nejdřív se musím zotavit ze zranění," řekl Lapentti.

Bývalý šestý hráč světa uvažoval o odchodu už loni, ale když se Ekvádor vrátil do Světové skupiny Davis Cupu, své rozhodnutí ještě odložil. Ve slavné týmové soutěži je nejúspěšnějším tenistou své země. V Davis Cupu nastoupil už jako šestnáctiletý v roce 1993 a z 57 utkání ve dvouhře má bilanci 41-16.

Komentáře

1
Přidat komentář
misoSK
Vzdy patril medzi mojich oblubenych hracov, bol to jeden z mala juhoamericanov ktory dokazal hrat rovnako dobre na vsetkych povrchoch, aj ked na sklonku kariery znova viac inklinoval k antuke...Je smutne ze musi ukoncit karieru kvoli zdravotnym problemom, a ze nemohol minulu sezonu dohrat do konca
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist