Nieminen se vrátil s výpomocí Finsku. V Davis Cupu vyhrál třikrát 6-0

4. 3. 2016, 18:15
Aktuality 7
DAVIS CUP - Čtyřiatřicetiletý Fin Jarkko Nieminen se tento týden rozhodl pro jednorázový návrat, aby pomohl své zemi v utkání druhé divize Davisova poháru. A jeho síla je znát, na domácí půdě neztratil se slabým soupeřem ze Zimbabwe ani game.
Jarrko Nieminen

Jarkko Nieminen na konci loňské sezony ukončil kariéru, pár měsíců poté ale znovu odehrál soutěžní zápas. Nastoupil k utkání Davis Cupu, ve kterém reprezentuje pravidelně už od roku 1999. 

Své zemi pomáhá v nouzi, neboť Finové nemají žádného jiného hráče v Top 600 a jejich dva nejlepší tenisté současnosti - Mickey Kontinen (678. v ATP) a Henrik Sillanpaa (728.) - letos ještě nehráli. 

Finsko je v současnosti členem druhé divize, tedy až třetí z pěti výkonnostních skupin, a v těchto dnech čelí na domácí půdě v Kittilan Urheiluhalli výběru Zimbabwe. Bez Nieminena by byli šance otevřené, s bývalým třináctým hráčem světa je celek ze severu Evropy favoritem. 

A to Nieminen v úvodní dvouhře potvrdil. I když více než čtyři měsíce nehrál, až 2147. hráče světa Courtneyho Locka, který si v 19 letech odbyl svůj debut v soutěži, deklasoval drtivě 6-0 6-0 6-0.

Čtyřiatřicetiletý Fin vyhrál daviscupové utkání bez ztráty jediného gamu jako první od roku 2011, kdy Andy Murray nedal šanci outsiderovi z Lucemburska.

Finsko je po dnešku blízko postupu do 2. kola, neboť týmová dvojka Harri Heliovaara ve druhé dvouhře udolal v pětisetové bitvě hostující jedničku Takanyiho Garangangu.

Seveřané tak mohou o vítězství nad Afričany rozhodnout už v sobotní čtyřhře, do které nastoupí 36. deblista světa Henri Kontinen a pravděpodobně Nieminen.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já si pamatuju jen dva tuším lemury, Rakotondramanga a Rasolondrazana. Už jsem o nich dlouho neslyšel, kdo ví, kde lítají.
Reagovat
Lunej..
baštím, velký sympaťák a dobře se na jeho tenis kouká :)ú
Reagovat
EllNino
hm, bohužel nadobro asi poslední zápasy :(
Reagovat
Lunej..
Třeba ještě dorazí někdy do Prostějova:)
Reagovat
EllNino
možný to je :) zahrát si ...
Reagovat
Lunej..
Proč ne, předloni tam byl a hrál pěkně a dělal i legrácky:)
Reagovat
EllNino
jasně no ...ale to tam jel v rámci přípravy na novou sezonu ...teď už žádná nová sezona pro něj nebude, tak nemá cenu jezdit do Česka :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist