Nišikori bojuje o olympiádu

2. 5. 2008, 09:08
Aktuality 2
Japonský tenista Kei Nišikori, který letos ve svých osmnácti letech šokoval jako kvalifikant triumfem na turnaji v americkém Delray Beach, se chce dostat do bojů olympijské kvalifikace. Pomohl mu k tomu i titul z challengeru hraného minulý týden na antuce na Bermudách. V novém vydání žebříčku se dostal už do elitní stovky.
Profily hráčů
Kei Nišikori po letošním triumfu v Delray Beach

Kei Nišikori v únoru v Delray Beach porazil osm soupeřů v řadě, včetně Sama Querreyho nebo Jamese Blake, a získal hodně nečekaně titul. Japonskému tenistovi je stále teprve osmnáct let, a tak se nedalo čekat, že bude zářit i nadále. Skalpy dalších světových hráčů si sice nepřipsal, ale minulý týden triumfoval na challengeru v Bermudách, kde ve finále porazil Srba Troického.

Nišikori se tak jako pátý a zároveň nejmladší Japonec prokousal už mezi 100 nejlepších tenistů světa. V novém vydání žebříčku mu patří 99. příčka.

A "geniální chlapec", jak Nišikorimu nazývají japonská média, má cíle ještě výš. Rád by se dostal na letošní Olympijské hry v Pekingu, které začnou v srpnu. "Chtěl jsem být v žebříčku mezi stovkou nejlepších tenistů před Wimbledonem, a to se s předstihem povedlo," narážel mladý japonský tenista na fakt, že k zajištění olympijské kvalifikace potřebuje ještě o zhruba 30 příček výše.

Nišikori se v dubnu stal také nejmladším Japoncem, který nastoupil v Davis Cupu. A získal první výhru, když po pětisetové prohře s Indem Bopannou porazil Maheshe Bhupathého.

"Je to skvělé hrát za svou zemi a miloval bych ji reprezentovat i na olympijských hrách."

Poslední Japonec, který se ocitl v žebříčku mezi stovkou nejlepších tenistů, Shuzo Matsuoka, se vyšplhal nejvýše na 46. místo.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je dobře,že je už v první stovce.Na tu Olympiádu se určitě podívá.Podle mě to dotáhne hodně daleko.
Reagovat
weak
"...a miloval bych ji reprezentovat i na olympijských hrách."

velmi zajímavě zvolený překlad výrazu "I´d love to..."

:DDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist