Nišikori: Je potřeba, aby se mladí hráči začali prosazovat, tenis potřebuje změnu

7. 9. 2014, 09:32
Rozhovory 33
Kei Nišikori v semifinále US Open zdolal 6-4 1-6 7-6 6-3 světovou jedničku Novaka Djokoviče a stal se tak prvním Asiatem ve finále grandslamového turnaje. Předvedl jsem skvělý výkon a jsem rád, že jsem ukázal, že i proti takovým hráčům můžu uspět, řekl na tiskové konferenci Japonec. Je potřeba, aby se začali mladí hráči více prosazovat, tenis potřebuje nějakou změnu, dodal.
Profily hráčů
Kei Nišikori

Jste překvapený tímto výsledkem? Váš trenér před utkáním říkal, že můžete vyhrát, teď je to za vámi a vy jste opravdu zvítězil.
Možná trochu překvapený jsem, ale ne moc. Vždycky jsem miloval velké zápasy a byl jsem připravený čelit těm nejlepším hráčům. Letos se cítím parádně a mám za sebou dobrou sezonu. Odehrál jsem v letošním roce už hodně zápasů s těmi nejlepšími a myslím si, že se postupně zlepšuji a cítím se jistější, více si věřím. Právě v utkání s Novakem mi ta sebedůvěra dost pomohla, předvedl jsem dobrý výkon a mám z toho skvělý pocit. Hrál jsem agresivně a nečekal jsem jen na chyby soupeře. Jsem rád, že jsem ukázal, že i proti takovým hráčům můžu uspět.

Můžete říct něco o vaší slavné 'křehkosti'? Poměrně často vás ve vaší kariéře limitují různá zranění, čím to je?
Letos se snažím na svém těle hodně pracovat, děláme různá cvičení, která mě zesilují. Během turnajů dělám hodně rehabilitačních cvičení, kterými tak předcházíme zraněním. Mimo sezonu je to podobné, nehraju jen tenis, ale dělám právě i další cviky. Dříve jsem byl zraněný častěji, teď je to už mnohem lepší a doufám, že to tak bude i dál.

Odehrál jste tu už hodně dlouhých zápasů, myslíte si, že zvládnete i třeba pětisetové finále?Kei Nišikori
Je náročné hrát v těchto podmínkách dlouhé zápasy, ale je to prostě tak. Je dobré, že máme vždy den volna, takže mám čas si trošku odpočinout a nabrat nové síly na další zápas. V utkání s Novakem jsem byl v posledních dvou setech trošku unavený, ale to je normální. Jsem rád, že jsem to zvládnul a nakonec vyhrál. Snažil jsem se soustředit na ty důležité momenty, nechtěl jsem se zbytečně vysilovat. Teď mám znovu den volna a až pak bude finále. Věřím, že budu dobře připravený.

V Japonsku je hodně populární golf a baseball, japonských tenistů tolik neznáme. Co vy a další sporty?
Hraju rád i baseball i golf. Tenis mám ale nejradši a doufám, že teď bude víc a víc dětí z Japonska hrát tenis. Neříkám, že jiné sporty jsou špatné, to rozhodně ne, ale rád bych viděl nějaké dobré tenisty. Celkově sport může naší zemi hodně pomoci, je to důležitá součást života. U nás v Japonsku se ale sport vnímá trošku jinak než tady v Americe, což je škoda, ale věřím, že se to časem změní.

V srpnu jste podstoupil odstranění cysty, s jakými vyhlídkami jste přijel do New Yorku?
Se žádnými. (smích) Vlastně jsem ani nevěděl, co od sebe mám čekat, nevěděl jsem, jak to všechno dopadne. Pak jsem ale hrál první zápas, pak druhý, a začal jsem se cítit skvěle. Začal jsem si věřit a věděl jsem, že můžu uspět. A teď jsem ve finále, což je senzační výsledek, to jsem opravdu nečekal.

Jak se na první grandslamové finále těšíte?
Bude to náročné, ale musím nastavit mysl na finále. Vím, že to bude něco nového, ale musím se snažit být co nejklidnější. Tenis tam je, tomu věřím, ale v takových zápasech hraje velkou a podstatou roli i hlava. Snad mě nezradí.

Poslední dobou se z vaší generace pozornost soustředila zejména na Raonice a Dimitrova. Vy jste teď ale daleko před nimi, jste ve finále grandslamu, co tomu říkáte?
Jsem rád, že se nám poslední dobou daří, že i my mladí dokážeme konkurovat hráčům z Top 5, z Top 10. Už byl čas na to, aby došlo k nějaké změně, je to potřeba.

TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nisikori je jeden z najnefer hracov na okruhu. Videli ste ako hral s Klizanom? Ked vypustil prve kolo na GS a potom taral ze bol zraneny? Naco nastupoval ked vedel ze nedohra? fair play mu zrejme nic nehovori. A videli ste ako simuloval v druhom a na zaciatku tretieho setu s Djokom? Akoze mele z posledneho, akoze ide odpadnut a akoze ma strasne krce??? Simulantstvo nema s fairpaly nic spolocneho!!!! Je to simulant, klamar, podvodnik a nefer hrac. Dufam ze taky nikdy nevyhra GS a preto to prajem Cilicovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Nishikori je prostě tenisový Rosický, líp to vysvětlit nejde... viz seznam zranění, má ho 5x delší než většina ostatních tenistů...

11.05.2014 - 26.05.2014 Madrid - Masters skreč - záda
28.03.2014 - 22.04.2014 Miami nenastoupil - třísla
20.02.2014 - 09.03.2014 Delray Beach skreč
27.02.2013 - 11.03.2013 Delray Beach skreč
05.01.2013 - 11.01.2013 Brisbane skreč - levé koleno
01.11.2012 - 30.12.2012 Paříž - Masters nenastoupil - pravý kotník
27.04.2012 - 26.06.2012 Barcelona skreč - břišní sval
29.08.2011 - 16.09.2011 US Open skreč
04.09.2010 - 28.09.2010 US Open skreč - třísla
14.06.2010 - 22.06.2010 Eastbourne skreč - kyčel
12.01.2009 - 20.01.2009 Auckland skreč
23.06.2008 - 11.08.2008 Wimbledon skreč
17.06.2008 - 23.06.2008 Nottingham skreč
04.06.2008 - 09.06.2008 Surbiton challenger skreč
24.02.2008 - 11.03.2008 Memphis skreč
18.01.2008 - 26.01.2008 Miami challenger nenastoupil
04.02.2007 - 23.02.2007 Dallas challenger skreč
17.03.2006 - 02.05.2006 Futures 06 skreč
Reagovat
smazaný uživatel
ved prave preto ho nema rad
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáš ho rád kvůli tomu, že je náchylnej na zranění? Co to je za blbost? Právěže kdyby neměl tak dlouhý seznam skrečí, dal by se s přimhouřením očí považovat za simulanta (fakt často na kurtu vypadá, že je skoro mrtvej), ale vzhledem k tomu, kolikrát musel vzdát (včetně třeba letošního finále masters, kdy vedl) je snad jasný, že to je prostě skleněnka
Reagovat
Roger_Federer
Mel by ses hodit do klidu, meles z cesty. chodim sem uz dost dlouho a pochopit mysleni a styl Forehenda nebylo zas tak tezke.Ironicke poznamky a narazky ku Federerovi jsou ok, nemam problem, delam to sam.Nu v posledni dobe je uz zcela mimo a z jeho prizpevku cisi detinska radost ze Federer prohral..zcela odstoupil od argumetace a venuhe se pouze zesmesnovani
"Áno, teším sa..Lebo vyhrat GS bez skalpu Top Ten hráča, potom, čo sa Nadal s Djokovicom na kazdý GS nadrú ako mukli, to moze fanúšik jeho najvcsieho (navyse zraneného) rivala, povazovat za kruté a nespravodlivé.."

Pokud nejsi schopny pochopit , ze mam problem hlavne z jeho keci typu "slaba era"" slaby hraci", "nejslabsi finale od dob omylu finale Baghdatise" atd..nevym jak lip bych ti to mel vysvetlit.

Dopurucil bych ti/Vam chytrolini venovat energii treba tomu, proc Nadal opet 2 mesice stoji, neni zatim jisty jeho start ani v Pekingu..
Reagovat
Roger_Federer
Jaj, sory zo patrilo uplne jinam..
Reagovat
smazaný uživatel
Kašli na to a choď spať..

Si ešte vo vývine a zdravý spánok potrebuješ..
Reagovat
Amputace
Má cenu hledat a citovat z tvých měsíce starých diskuzí, kde rýpeš do Nadala ohledně špatné formy na trávě, neschopnosti vyhrát TM atp. a následné reakce jejich fanoušků dementuješ slovy "nebuďte tak přecitlivělí"? Ptám se proto, že pokud bys mě přinutil hledat, udělal bys ze sebe opravdového blbce, takhle můžeš uznat svoji chybu a vše bude v pořádku.
Reagovat
Roger_Federer
Co to ma spolecneho z tim co ti vysvetluji?
Myslim ze nemuzes najit nic co jsem nenapsal.
Nadalova hra na trave je vice nez viditelna od roku 2012, to nemusim ani komentovat.
Reagovat
Fandina
RF ... koukám, že ty reješ do každého, provokatér?
Reagovat
Amputace
Ty nevidíš, co to má společného? Děláváš úplně to samé, co jsem dnes udělal já. Zhodnotil jsem tě, nazval tě "přecitlivělým", neboť srdnatě bráníš "svého" Rogera v diskuzi, kde padají tvrzení, s nimiž nesouhlasíš.

Jinak já jsem napsal tohle: "Ano, je to vtipné, z Novaka a především z Rafy už se dělají dědečkové, zatímco u 33ti letého Rogera někteří stále naivně doufají, že bude vyhrávat velké turnaje." Nemyslím si, že bych napsal něco, co je daleko od pravdy, když si pročteš některé zdejší diskuze. Pokud však toto nepovažuješ za pouhé ironické popíchnutí, které je dle tvých slov "ok", tak tedy nevím, co to je. A už vůbec nevím, co to má společného s Federerovou prohrou s Cilicem.

Jak obhájíš tvé - několik měsíců trvající - kecy o slabé konkurenci na antuce, například (jsi přesvědčený, že nic nemohu najít, budiž)? Tehdy jsi to psal do téměř každé diskuze o Nadalovi, i když to vůbec nesouviselo s tématem. Forehanda tady z něčeho obviňuješ, a přitom děláš úplně to samé. FH na rozdíl od tebe nesoudí lidi.
Reagovat
Roger_Federer
Tak jeste jednou( zacinam si myslet ze nechces chapat), me na Forehendovych kecech vadi toto: "slaba era"" slaby hraci", "nejslabsi finale od dob omylu finale Baghdatise" atd..nevim jak lip bych ti to mel vysvetlit.??.Z pohadkou o slabe konkurenci a dehinestaci tady zacali prokazatelne fans jineho hrace.
Reagovat
Amputace
Takže ses jednoduše řídil heslem: když mohou oni, mohu taky. Máš to obhájené. A nechápu, proč jsi vůbec nereagoval na druhý odstavec? Je to ironické popíchnutí (a ty ironická popíchnutí přece bereš) nebo není? Protože jsi reagoval velice podrážděně (níže).

Jinak aby bylo jasno. Mě vůbec nezajímá, jak to máte s FH, co ti na něm vadí atd., nechápu, proč mi to neustále vysvětluješ, to si vysvětluj jemu. Mně vadí, že to samé, co tady kážeš, sám děláš, což jsem ti dokázal. Nevinný vtípek na adresu Federera a ty reaguješ, jako bych na něj připravoval atentát. Typická přecitlivělost: jak bys to dříve nazval ty sám. Kážeš tady o nadhledu a sám ho nemáš. Pokud někdo "nepochopí" tvoji ironii na adresu Nadala, nazýváš ho nechápavým či nemá podle tebe dostatek nadhledu, co teď předvádíš ty, je ovšem úplně stejné.

A to s tím (ne)chápáním si už také můžeš odpustit, cpeš to úplně všude, snažíš se tím degradovat oponenta na nižší úroveň a získat nad ním převahu, aniž bys argumentoval. Činíš svůj příspěvek objektem nepochopení a na příspěvek oponenta vlastně vůbec nereaguješ. Typický ty. Tohle si ovšem zkoušej na někoho jiného.
Reagovat
Roger_Federer
Proc si tedy vztoupil jako prvni do debaty mezi mnou a Forehendem?.Kdyz te to nezajima a davas mi nejake argumenty a karani?

"Stejně tak se dá ale přece napsat: viděl jsi hrát Berdycha proti Federerovi a Djokovičovi ve Wimbledonu 2010? Nemluv o nadhledu, když jej sám absolutně nemáš. FH nenapsal nic špatného, vtípek na adresu Federera a ty už ho degraduješ na úroveň Barneyho. Máme teď držet všichni nepodmíněně týdenní smutek, protože Roger prohrál? Opravdu někdy přestávám rozumět tomu, jak uvažuješ. Pokud jde o Nadala, vtipkuje se i o jeho zraněních, natožpak když s někým prohraje. Rosola má na talíři dodnes."
Reagovat
Amputace
Protože jsi Forehanda drbal za úplné nesmysly a tvá argumentace byla naprosto mimo. To, co ti dlouhodobě na FH vadí, beru, byť mě to nezajímá, nic takového ("slabá éra" atp.) však FH v tom příspěvku, na který jsi ty reagoval, vůbec nepsal. Prostě pouze rýpnul do Federera na základě té prohry s Cilicem. Ty jsi to hned vzal vážně a psal něco ve smyslu: "Viděl jsi vůbec, jak Cilic hrál?" A pokud jde o rýpání, ty si jedna z hlavních persón zde na TP, která opakovaně vyhlašuje, jak jí to nevadí, má nadhled, a naopak ostatní, kterým to třeba vadí, z nedostatku nadhledu osočuje. Nesnáším pokrytectví a u tebe mi bohužel někdy připadá, že pokrytcem jsi, třebaže se to snažíš ukrýt za klidný, učesaný projev evokující nadhled a vyrovnanost. Ještě bych dodal, že máš celkem nejasnosti v pojmech, nebo se zkrátka neumíš vyjádřit. Píšeš totiž, že nemáš problém s ironickými poznámkami a rýpáním a hned záhy píšeš, že ti vadí Forehandova "dětinská radost z prohry". Co jsou tedy ty ironické poznámky jiného než dětinská radost z toho, že si můžeš rýpnou do někoho, kdo fandí rivalovi tvého favorita? A jistěže se to může vztahovat i k prohře. Nic jiného FH neudělal. Vůbec bych se tvým reakcím nedivil, pokud by tohle FH napsal v rámci vážné diskuze. On to však napsal pouze jako vysměvačný úšklebek nad Rogerovou prohrou - to vidí i slepý. "Tak toto je gól..Federer prepásol fantastickú, zdalo sa, že božiu a osudovú zrejme poslednú šancu na GS vavrín..A este vacsí gol, ze ho porazil Cilic..Dnes mu nedal ani najmensiu sancu..." - Tohle tě skutečně tak rozhodilo, pane nadhlede?
Reagovat
Roger_Federer
Vzdyt to neni pravda, ja v tom prizpevku tvrdim, ze Forehend v posledni dobe(mesicich)zcela opustil argumentaci a zmenil retoryku, ze se znej vedomne ci nevedome stava jen hater Federera.
Takze, asi to nechapes, ale ano Cilic nedal Fedexovi sanci, celkem ho zaskocil a prejel.

Muzes mi tedy vysvetli dle tveho uvazovani vetu..."A este vacsí gol, ze ho porazil Cilic"
Co pak on ho nemohl porazit Cilic, neni to nic jineho nez pokus o sesmesneni Federera i Cilice..Nevim co na tom chces obhajovat a okecavat panacku.
Reagovat
Roger_Federer
Nechapu proc se zrovna ty poustis do obhajovani tech blabolu co Forehend casto poti..ale je tvuj problem, ale precti si to nekdy poradne a pokud ti nedochazi na co kterou poznamkou Forehend narazi, ja ti to rad vysvetlim.:)
Reagovat
Amputace
Však ano, je to prostě rýpnutí (zesměšnění, je mi jedno, jak si to nazveš) do Federera. To já přece nepopírám. Takže - použiji-li tvoji oblíbenou větu - si zkus znovu přečíst, co jsem napsal.
Reagovat
Roger_Federer
No tak podle meho nazoru je to zesmesnovani i Cilice..ale ano, pokud souhlasis z nazorem ze tenis jsou jen Nadal a Djokivic, ostatni jsou slabi..v pohode, bran tento kec dal..
Reagovat
Amputace
Není to názor, je to provokace, rýpnutí, aby lidé s nadhledem, jako jsi ty, reagovali, jak reagují. Jednou to možná pochopíš.
Reagovat
Amputace
Není to názor, je to provokace, rýpnutí, aby lidé s nadhledem, jako jsi ty, reagovali, jak reagují. Jednou to možná pochopíš.
Reagovat
Amputace
Není to názor, je to provokace, rýpnutí, aby lidé s nadhledem, jako jsi ty, reagovali, jak reagují. Jednou to možná pochopíš.
Reagovat
babolat.cz
proč? mě bude stačit,až se Rafa zase uzdraví.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujimavé, že sa hovorí o mladých hráčoch v spojení s Nishikorim a o odchádzajúcej generácii v spojení s Djokovicom a Rafom, pritom Nole je len o dva roky mladší ako Japonec.
Reagovat
Cico93
už aj ja som sa nadtým zamyslel a posmial:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole (*1987) je o dva roky starší než Kei (*1989), ne mladší ;-)
Reagovat
Amputace
Ano, je to vtipné, z Novaka a především z Rafy už se dělají dědečkové, zatímco u 33ti letého Rogera někteří stále naivně doufají, že bude vyhrávat velké turnaje.
Reagovat
Roger_Federer
Co Vam to furt lezi v zaludku?Nervy z Nadala? Federer nedavno vyhral masters, hral finale druheho masters, hral finale Wimbledonu, semufinale Us.open..Nemuzu se zbavit pocitu ze Forehend a ty mate tendenci chtit ukazat jak je ten Federer ve 33letech neschopny a precenovany, kdyz proje z Cilicem nebo Tsongou.Oni by ho vlastne meli porazet jen Nadal a Djokovic, protoze to jsou top hraci a ostatni jsou plebs??...takto to vyzniva.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, starší samozrejme..
Reagovat
Nola
to bude tým, že u aziatov je ťažké odhadnúť vek, Nishikori vyzerá ako teenager, to aj tzv. "mladasi" typu Raonic a Dimitrov vyzerajú popri ňom ako zrelí muži
Reagovat
slacker
nevyzera
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak :)

http://www.nicole-vaidisova.com/
Reagovat
slacker
Spammersky sraci
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist