Nominace na Laver Cup jsou kompletní. V týmu Evropy jsou Ruud, Tsitsipas či Monfils

23. 8. 2023, 20:23
Aktuality 6
Laver Cup zná složení obou letošních týmů. Výběr Evropy kapitána Björna Borga tvoří čtvrtý hráč světa Holger Rune z Dánska, Nor Casper Ruud (5.), Řek Stefanos Tsitsipas (7.), Rus Andrej Rubljov (8.), Polák Hubert Hurkacz (17.) a Francouz Gaël Monfils (163.). V sestavě světového týmu nastoupí pod vedením kapitána Johna McEnroea Američané Taylor Fritz (9.), Frances Tiafoe (10), Tommy Paul (14.), Ben Shelton (46.), Kanaďan Félix Auger-Aliassime (15.) a Argentinec Francisco Cerúndolo (20.). Organizátoři to dnes uvedli na svém webu.
výběr Evropy pro Laver Cup 2023

Hrát se bude od 22. do 24. září 2023 v Rogers Areně ve Vancouveru. Ve výběru Evropy chybí Srb Novak Djokovič či světová jednička Carlos Alcaraz ze Španělska. Debut v exhibiční soutěži naopak zažijí Hurkacz, Rune či Monfils. Za výběr světa nastoupí poprvé Cerúndolo a Shelton.

Titul obhajuje výběr světa, který vloni zvítězil v Londýně při rozlučce Švýcara Rogera Federera 13:8. Šlo o první triumf McEnroeova výběru v historii, předchozí čtyři ročníky vyhráli vždy Evropané. V roce 2020 se Laver Cup nehrál kvůli pandemii koronaviru.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Orgasmator
Takže svět má šanci proti Evropě, která by s Nolem a Alcatrazem totálně dominovala smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Tohle mě neláká. Chtělo by to Wawrinku a Isnera...když tam může být Monfils....
Reagovat
Patik
keby tam nehral Federer exibičný zápas tak tam budú asi poloprázdne tribúny..celý ten turnaj je proste nemastný neslaný..mená a zápasy ktoré môžme vídať v prvých kolách takmer hociktorého turnaja ..nič extra..Monfils porazí Sheltona a celý štadión bude iste burácať.
Reagovat
Patik
polovica hráčov je zalúbená a zvyšná polovica nemá formu.
Reagovat
bIbec
J1rka zas nicsmilesmile
Reagovat
com
kde sou ty casy, kdy za tym Evropy hral Nadal, Federer a Djokobitch smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist