Nosková i Siniaková v Bad Homburgu postupují, první přestřílela Townsendovou, druhá musela do tří setů

24. 6., 13:46
Aktuality 26
Linda Nosková (19) zahájila svou letošní pouť na turnaji kategorie WTA 500 v Bad Homburgu vítězstvím 7:5 a 6:1 nad Američankou Taylor Townsendovou (28). V německém lázeňském městě vstoupila do turnaje úspěšně i jeho loňská vítězka Kateřina Siniaková (28), která přehrála Claru Burelovou (23) z Francie 2:1 na sety.
Profily hráčů
Linda Nosková

Townsendová – Nosková 5:7, 1:6

Noskové se podařilo navzdory nepříjemnému začátku s razantně hrající soupeřkou držet krok. Američanka, startující na divokou kartu, vedla 2:0 a vypracovala si další tři setboly. Když je ale neproměnila, začala se čím dál více prosazovat česká teenagerka.

Za stavu 3:5 odvrátila dva setboly, vzala si výhodu podání zpět a koncovku setu otočila pro sebe. Townsendové bylo málo platných sedm nastřílených es, česká hráčka totiž byla precizní při klíčových výměnách a v první sadě proměnila dva ze dvou nabídnutých brejkbolů.

Statistika zápasu.Statistika zápasu. (@ Livesport / EnetPulse)

Nabyté sebevědomí pak prodala i ve druhém dějství, získala sedm her v řadě a vypracovala si rozhodující náskok. Townsendová, která byla v první polovině zápasu lepší hráčkou, v závěru vůbec nestíhala. I když Američanka odvrátila tři mečboly, první vzájemný souboj nakonec Nosková získala pro sebe po hodině a 25 minutách.

Českou tenistku ve druhém kole čeká souboj s Viktorií Tomovovou z Bulharska, která figuruje na 58. místě žebříčku WTA.

Siniaková – Burelová 6:3, 6:7, 6:1

Pro Kateřinu Siniakovou je turnaj v Bad Homburgu oblíbenou destinací. V roce 2021 se tu probojovala do finále a loni dokonce triumfovala. Ani to ale nestačilo k tomu, aby byla nasazenou hráčkou, a tak ji v prvním kole čekal souboj s Clarou Burelovou, která figuruje na 43. místě žebříčku WTA, a s níž měla doposud negativní bilanci.

Siniaková se na začátku zápasu hledala, pokud se ale trefila do prvního servisu, měla její francouzská soupeřka velké problémy. A také na příjmu si dokázala česká tenistka vynutit výměny, které často přetavila v body. V prvním dějství si Siniaková vynutila osm brejkbolů, z nichž tři proměnila a i díky tomu brala první set poměrem 6:3.

Statistika zápasu.Statistika zápasu. (@ Livesport / EnetPulse)

Dominance české tenistky pokračovala i ve druhé sadě a to navzdory první ztrátě podání. Hned vzápětí totiž přišel re-break, následná jistá hra při vlastním podání a nakonec další prolomení servisu soupeřky na 5:3. Jenže pak nastala komplikce, Siniaková nedokázala dopodávat, a tak po prohraném tiebreaku musela čekat na další příležitost.

Tu si vybojovala ve třetím setu zejména díky precizní hře na returnu. Češka vyhrála v rozhodujícím dějství všechna podání Burelové a po dvou hodinách a 21 minutách postoupila do druhého kola, kde se střetne s nasazenou dvojkou Ljudmilou Samsonovovou.

Výsledky turnaje WTA 500 v Bad Homburgu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Komentáře

26
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Bigfór si nechává výhry na Wimbledon?
Reagovat
Kandinsky1
Jak se dostala v kvalifikaci poražená Jule Niemeierová do hlavní soutěže ?
Díky WC nebo byla vylosovaná jako LL ?
Reagovat
Preview.lover
Jako LL, poražené z kvalifikace nesmí dostat WC do hlavní soutěže
Reagovat
Kandinsky1
Myslel jsem si to, ale na wiki měli WC.
Reagovat
tommr
Katka Siniaková hraje v Bad Homburg i debla společně s Taylor Townsend. Po dnešním nečekaném vyřazení nasazených jedniček Melichar/Perez jsou jasně největšími favoritkami na titul ...
Reagovat
GaelM
O jakém vyřazení to mluvíš?

Tak jako tak je to celkem odvážné je tipovat na titul, nemají spolu moc odehráno... Townsend není top hráčka typu Coco, aby hned začaly spolu vládnout světu.
Reagovat
tommr
přísahal bych že odpoledne bylo na Livescore že Melichar/Perez vypadly ale zřejmě jsem se špatně díval ...
Pořád si ale myslím že Siniaková/Townsend jsou největší favoritky na titul. Ani Melichar/Perez by je neměly ohrozit. Townsend sice není tak dobrá tenistka jako Gauff ale v deblu se ty rozdíly stírají a Townsend má větší motivaci ...
Reagovat
Otmar
Katka hraje v současné době na své poměry velmi dobrý tenis a lze si jen přát, ať jí to vydrží. Je báječné ji pozorovat, když vyšiluje...to fakt nemá chybu a vždycky mě tím pobaví. Některé její bláboly dokážu odezírat, některé ne, ale sranda to je!
Reagovat
aape
taky se někdy pobavím
Káča tak trochu nahrazuje Báru Strýcovou
Reagovat
EllNino
Ty kariéry mají dost podobné - ale Katka je ve všem trochu lepší, až na to celkové umístění v žebříčku, ale Bára začala na GS hrát dobře taky až kolem 28 :)

Obě hrály dobře v juniorských letech, tam zase vede Bára na GS tituly, ale jinak je to podobné, jsem zvědav, jestli se Katka taky někdy podívá do top 20, to bude muset ale začít hrát lépe na velkých turnajích, kde je neviditelná
Reagovat
Mantra
Chybí jí ten Bářin focus na velkou akci. To nemá. Barbora "srala" na malé turnaje. Na velké šla do obrátek. Katka tohle zatím nemá.
Reagovat
lvicek
Katka jde na velkych taky do obratek, ale bohuzel vztekacich a pak to tak dopada :/. Myslim, ze s jejim tenisem by mela na to nejaky ten vysledek na GS udelat, tak me mrzi, jak to vzdycky dopadne... Tak treba ted za tyden.
Reagovat
hanka.ulrychova@seznam.cz
Tak dnes jí bylo docela hodně slyšet, skoro jako by jí dali do blízkosti nějaký ruchový mikrofon. Ale ve 3. setu ukázala, že nas-štvaná je docela nepříjemná soupeřka.
Reagovat
tommr
Katka se překvapivě rychle vzpamatovala z toho nešťastně prohranýho druhýho setu a ve třetím setu soupeřku jasně přehrála ... I když zase nedokázala zápas za stavu 5:0 dopodávat a musela ho ukončit na returnu ...
Reagovat
Honza-K
Ve 2.setu od stavu 5:3 začla hrát opatrně a ustrašeně.Tiebreak se vyvíjel velice dobře a opět opatrná hra. Ve 3.setu se zdravě naštvala a nedala soupeřce šanci
Reagovat
tommr
jsem rád že to Katka nakonec zvládla protože další porážku naší hráčky z mečbolů bych jen těžko rozdýchával ...
Reagovat
tommr
Katka Siniaková úplně zbytečně přišla o druhej set a tím nejspíš i o celkovou výhru. Za stavu 5:3 ve druhým setu nedokázala zápas dopodávat a v TB promarnila 2 mečboly ...
Reagovat
com
nejspis je vystavena po Berlinu.. Dosahla svyho maxima v zebricku a padla
Reagovat
makro99
hmm, to je nepříjemnost...
na druhou stranu, Katka je pořád favoritka; zaprvé, kdo jiný zažívá tak často podobně divoký zápasy jak ona; zadruhé, nestalo se jí to s lepší hráčkou, takže ta šance, že se ve třetím setu projeví její kvalitativní převaha je pořád docela vysoká...
Reagovat
tommr
měls pravdu ...
Reagovat
SydneyOpen
Super, Linda by potřebovala zase pár vítězství. Pomalu a jistě se blíží k Top 20
Reagovat
bardunek666
Lindě gratuluji a Sekeře taky. Ta mi umí udělat radost
Reagovat
tommr
Linda Nosková zvládla nebezpečnou soupeřku ve dvou setech. TT zlobila hlavně v prvním setu ve kterém musela Linda odvracet dva setboly. Ve druhém setu už ale měla Linda hru plně pod kontrolou ...
Linda se tento týden dostala v žebříčku na pěkné 26.místo což je její nové kariérní maximum. Už teď má jistotu že si v Bad Homburgu opět bodově polepší. Zatím má jistých 30 plusových bodů. Další body by si mohla připsat za výhru nad Tomovou proti které bude jasnou favoritkou ...
Reagovat
dadaft
ten los je u Lindy solidní, samozřejmě žádné lehké zápasy, ale min. v ČF bych ji viděl rád...
Reagovat
tommr
čtvrtfinále je povinnost a i dál je to docela hratelný ...
Reagovat
Yonaash
No celkově v Bad Homburgu (na to, že to je 500) nejsou žádný velký jména. Škoda, že se Markéta zranila a Muška nejela radši sem...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist