Nosková má za sebou další souboj se Šwiatekovou, v Miami Polce podlehla po třísetové bitvě

25. 3., 06:17
Aktuality 42
WTA MIAMI - Linda Nosková (19) se už potřetí v sezoně a počtvrté za posledních osm měsíců střetla s Igou Šwiatekovou (22) a potřetí s polskou favoritkou prohrála. Ve třetím kole turnaje WTA 1000 v Miami česká tenistka trápila světovou jedničku přes dvě a půl hodiny, než předloňské šampionce usilující o zkompletování Sunshine Double podlehla 7:6, 4:6, 4:6.
Linda Nosková se letos už potřetí utkala s Igou Šwiatekovou (© Profimedia)

Šwiateková – Nosková 6:7, 6:4, 6:4

Linda Nosková letos už potřetí na velkém turnaji narazila ve třetím kole na Igu Šwiatekovou. Po senzačním obratu na Australian Open se světovou jedničkou prohrála dvakrát během dvou týdnů na březnových tisícovkách v Indian Wells a Miami.

Zatímco v Kalifornii uhrála jen čtyři gamy a skončila s kanárem, na Floridě si vzpomněla na povedené vystoupení z Melbourne a s favorizovanou Polkou svedla vyrovnanou třísetovou bitvu. Na druhé vítězství ale nedosáhla a po 2 hodinách a 33 minutách boje padla 7:6, 4:6, 4:6.

Statistiky zápasu Iga Šwiateková – Linda NoskováStatistiky zápasu Iga Šwiateková – Linda Nosková (@ Livesport)

Devatenáctiletá Češka musela ve všech třech dějstvích dotahovat nepříznivý vývoj. V tom úvodním dvakrát smazala manko brejku, dostala se ze stavu 2:5 a po odvrácení setbolu v tie-breaku strhla zisk sady na svou stranu.

Ve druhé sadě se Nosková nevzdala ani za stavu 1:5, brejkbol na 5:5 ale nevyužila. Šanci otočit skóre měla i v rozhodujícím setu, za stavu 4:5 a 40:0 se jí však nepodařilo proměnit dokonce tři brejkboly v řadě.

Bilanci se zástupkyněmi TOP 10 si aktuálně 31. hráčka světa zhoršila na 5:9. Porazit dosud dokázala kromě Šwiatekové také Darju Kasatkinovou, Ons Jabeurovou, Petru Kvitovou a Mariu Sakkariovou.

Čtvrtfinalistka lednového Australian Open Nosková letos odehrála šest turnajů a na každém vyhrála minimálně jeden zápas. V Miami skončila stejně jako loni (prohrála s pozdější šampionkou Petrou Kvitovou) na druhé soupeřce, tentokrát jako nasazené jí jedna výhra stačila na třetí kolo. Na Floridě si zahraje ještě čtyřhru s Číňankou Xiyu Wang, než zahájí přípravu na antukové jaro.

České singlistky tak v Miami už dohrály, Nosková jako jediná ze sedmi nadějí překonala druhé kolo.

Dvaadvacetiletá Šwiateková vylepšila svou skvělou letošní bilanci na 22:2, v aktuálním roce nestačila pouze na Noskovou a rozjetou Annu Kalinskou v Dubaji. Předloňská šampionka může v Miami navázat na triumf z Indian Wells a stát se teprve druhou ženou v historii, která podruhé v kariéře zkompletuje Sunshine Double - legendární Němce Steffi Grafové se to povedlo v letech 1994 a 1996.

"Dnes jste mohli vidět, že nic není samozřejmě. Problémy můžete mít už v rané fázi turnaje, takže nemá smysl mluvit o Sunshine Doublu," řekla Šwiateková. "Ze zápasu si chci vzít zkušenosti. Vím, na co se musím soustředit, protože jsem se během celého zápasu necítila komfortně. Myslela jsem si, že to dnes bude snazší zvyknout si na nové podmínky a míčky, ale bylo to celkem složité," dodala polská tenistka.

V osmifinále se Šwiateková utká již popáté s 16. hráčkou světa Jekatěrinou Alexandrovovou. S ruskou čtvrtfinalistkou loňského ročníku první vzájemný zápas (Gippsland Trophy v Melbourne 2021) prohrála, pak ji dvakrát zdolala ve třech setech a teprve minulý měsíc v Dauhá ji přehrála bez ztráty setu.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Miami


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

42
Přidat komentář
Stippy
Škoda, Nosko nejspíš měla v hlavě, že Igu může porazit jen občas, ne zrovna teď. Ale chci mluvit o něčem jiném. Na Novinkách.cz se vyšťavil jakýsi václav procházka, který přinesl "ohromující" a naprosto zbytečnou zprávu, vyfutrovanou všelijakými sítěmi x apod., že Aryna si ulevovala mumláním "do prdele" atd. No bóže, kdo z nás to nikdy neudělal, co, blbe procházko? Božská Aryna, které od začátku její kariéry se ženou říkáme Junona, si s takovými procházky může vytřít. Božská římská Juno, teď jsi poznala svoji následnici!
Reagovat
Krisboy
Reagovat
tommr
Linda postupuje aspoň v deblu ...
Reagovat
zfloyd
Garcia je na dobré cestě vyřadit další černou perlu
Reagovat
zfloyd
a je to tam
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Nola
Caro je jedna z najsympatickejsich hracok na okruhu
Reagovat
tommr
když už se tak nedaří našim tak aspoň ta Garcia mi dělá radost ...
Reagovat
Pergolek
Tvl, to Miami je ostuda ostud. Turnaj skončil, když se přestěhoval z Crandon Parku. Tečka. Udělat umělé kurty na fotbalovém stadionu, lol. Žumpa. Navíc ta ozvěna na stadionu Nemá to s tisícovkou nic společného. Indian Wells vs Miami = jak porovnávat Federera s tenistou číslo 300 na žebříčku. Tento turnaj zabili, když ho přestěhovali sem. Hnus, spina Můžou jit dpc všichni Amerikáni.
Reagovat
makro99
všichni Amerikáni? a to Federerovský Indian Wells je kde, v Guatemale?
Reagovat
Liverpool22
Rybka tentokrát ve 2. setech Tak snad se postupně dostane opět do TOP formy
Reagovat
milanspring
Swiatek v Indian Wells povolila soupeřkám v jednotlivých zápasech: Collins 3 gamy, Noskové 4, Putintsevě 3, Wozniacki 4, Kostiuk 3 a ve finále Sakkari 4 gamy. V Miami Giorgi uhrála 2 gamy. Jediná Linda v Miami s ní dokázala hrát skoro vyrovnanou partii
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já myslel, že to byla minimálně vyrovnaná partie, ne skoro...
Reagovat
tommr
Putinka se vyznamenala a prokázala službu i Lindě Fruhvirtový když vyřadila Kalininu která jako jediná ještě mohla vystrnadit Lindu z top-30 ...
Reagovat
tommr
mělo být samozřejmě Lindě Noskový ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zrovna teda Putna mi je putna a přeju jí vždy brzké vypadnutí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, podvodnice a jedny z nejnesympatičtějších hraček Putna a Sekkyrka jdou dál s víc štěstím než rozumu - jedna w/o a druhá přes hráčku, co se vyčerpala, aby jí odklidila favoritky z cesty Tam bohužel spravedlnost nefunguje...
Reagovat
tommr
co máš proti Putince? Mě je sympatická tím jak statečně bojuje proti o hlavu větším soupeřkám ...
Reagovat
Liverpool22
Putinka mi taky přijde v pohodě - je emocionální, roztomile se vzteká.....
Reagovat
Ela-fon-isi
Díky losům se brzy Linda stane specialistkou na Igu a bude moct koučovat holky, co se s ní utkají jednou za sezónu.
Reagovat
com
A Sakča je bez boje ve ctvrtfinale..

Vsak ona ji Rybakina ukaze jak se pakovat z turnaje
Reagovat
bardunek666
Ty vole, ta má štěstí.
Reagovat
bardunek666
Ale co se divím, Rusanda je známá tím, že ráda odstupuje během zápasu nebo ještě před
Reagovat
hanz
Pravda, ta je tím vyhlášená jako Vyčů.enko...
Reagovat
tommr
Sakkari z tý desítky nikdy nevypadne protože každou chvíli dostane nějakej dárek ...
Reagovat
Nola
LOL, tych darcekov dostava v poslednej dobe fakt privela
Reagovat
Yonaash
Ale musíš uznat, že v IW si to uhrála sama. Je pravda, že neměla nejtěžší los, ale i když jí nefandím, hrála poměrně solidně
Reagovat
EllNino
Loni byl Sunshine Double z českého pohledu velmi úspěšný, letos se ani jedna Češka nedostala mezi 16 nejlepších ... ale bohužel okolnosti to předpovídaly už před turnaji, naše nejlepší nehrají a zbytek na to buď ještě nemá, nemá obecně a nebo už měl a teď nemá

Snad bude antuková sezóna veselejší
Reagovat
aligo
Letos to vidím bledě celé a budeme rádi, když po letošní sezoně budeme mít aspoň jednu v TOP20, i když si nedovedu představit, která by to měla být.
Reagovat
tommr
Linda i přes smolnou porážku opět potvrdila že má na to aby sváděla vyrovnané souboje i s těmi nejlepšími. Chtělo by to jen lepší losy ...
V průběžném žebříčku je na 30.místě a protože v dohledné době prakticky nic neobhajuje je skoro jisté že bude mezi nasazenými i na FO ...
V žebříčku hráček U20 je dokonce první s velkým náskokem před Mirrou Andreeva a Dianou Shnaider ...
Reagovat
bardunek666
Já doufám, že se brzy dočká nějakého titulu. Možná zvolit nějaký menší turnaj :)
Reagovat
tommr
titul už mohla dávno mít kdyby v Praze neselhala s Hibino ...
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
Yonaash
No já nevím, jestli je taková výhra být mezi nejníže nasazenými. Ano, nemůže sice schytat do prvního kola Arynu, Rybku, ale je velká pravděpodobnost, že chytí do R3 zase Igu nebo jednu z výše jmenovaných, případně Coco.
Reagovat
tommr
výhoda nasazení na GS/1000 spočívá v tom že v prvních dvou kolech hráčka nemůže dostat nasazenou soupeřku. Máš pravdu v tom že jako nízko nasazená může do třetího kola schytat 1-8 ale to může i jako nenasazená ...
Kromě toho věřím že top-30 není pro Lindu konečná a že se bude ještě posouvat nahoru. Myslím si že ještě do konce této sezony se dostane do top-20 ...
Reagovat
Kandinsky1
Holt musí stoupat.
Reagovat
Kandinsky1
Skvělej výkon Lindy, takové drama jsem vůbec nečekal.
Reagovat
Krisboy
Přesně, na takovej odpor není bagel-queen zvyklá.
Reagovat
Liverpool22
Lindu je potřeba pochválit Potvrdila, že má velký potenciál a její instinktivní hra je pro Igu hrozbou. Bohužel ještě chybí konzistence hry - připomíná to horskou dráhu, chvilku to tam Lindě padá a je radost se na to dívat a pak má v zápase pasáže, kdy netrefí pár minut kurt a zápas jí pak uteče. To samé platí u servisu - dnes nízká úspěšnost po 1 servisu. Škoda, že to dnes nevyšlo jelikož Iga byla hratelná, byla podrážděná, brala si dlouhou pauzu po prohraném 1. setu.....No možná si Linda to štístko šetří na GS či OH, kde se to opět vše může přiklonit na její stranu.
Reagovat
baba
Linda si to nechá zase na nějaký GS
Reagovat
Liverpool22
Přesně o tom píšu výše. I dnes v noci měla Iga porážku z AO v hlavě a byla nervní, brala si dlouhou pauzu po 1. setu.... Takže případného vzájemného zápasu na GS např. RG či W bych se vůbec nebál.
Reagovat
Krisboy
Škoda, no...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist