Nosková nestihla v Paříži trénink a litovala pozdního příjezdu. Na antuce se mi už nějakou dobu nedaří

28. 7., 15:15
Rozhovory 14
Linda Nosková (19) litovala, že nemohla na olympijské hry do Paříže přijet dříve. Před vstupem do turnaje nestihla ani trénink a v nedělním prvním kole na pařížské antuce podlehla Číňance Xiyu Wang. V rozhovoru s českými novináři uznala, že soupeřka byla lepší.
Profily hráčů
Linda Nosková vypadla na olympiádě v Paříži hned v prvním kole (© Profimedia)

"Myslím, že má lepší hru na antuku, a já jsem se dneska úplně necítila, takže to bylo vidět," řekla 19letá Češka. Do Paříže dorazila teprve v pátek, poté co ve čtvrtek vypadla v semifinále Livesport Prague Open.

"Bylo to náročné. Myslím, že je to taková trošku neúcta k těm olympijským hrám, že tu nemůžeme být týden předtím, týden potom, abychom si to trošku užili, když je to jednou za čtyři roky. My tenisté jsme na to zvyklí, na ten nabitý program, ale tohle je trošku jiná akce," posteskla si.

V sobotu v Paříži pršelo, takže Noskové odpadla čtyřhra po boku Karolíny Muchové a nestihla si ani zatrénovat. Na olympijský debut se těšila. "I kdyby jen kvůli tomu zážitku a tomu, že jsem se sem dopracovala. Na antuce se mi už nějakou dobu nedaří, takže jsem nečekala kdovíjaký výsledek," poznamenala.

 

Po čtyřhře s Muchovou okamžitě poletí domů

Atmosféra akce pod pěti kruhy se jí zatím líbí. "Užívám si to. Je to krásné být v té vesničce, která je tak obrovská. Má všechny státy a všechny sportovce. Je to fajn být v těch prostorách, kde nejsou jenom tenisté," pochvalovala si.

Nic jiného než tenis ale nestihne, okamžitě po turnaji poletí domů. Kdy to bude, bude záležet na tom, jak daleko to dotáhnou s Muchovou ve čtyřhře. Tu spolu ještě nikdy nehrály a na sehrávání zřejmě nebude čas. "Necháváme tomu volný průběh, myslím, že pár vteřin před začátkem se domluvíme, kdo bude na forhendu a kdo na bekhendu," poznamenala Nosková.

Na olympijských hrách nastupuje v oblečení v národních barvách. Mimo jiné i kvůli čtyřhře ho musela několikrát měnit. "Šlo o to, abychom se s Kájou sladily, neměly jsme úplně stejné oblečení na začátku," dodala.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
1semi1
Pro Lindu by bylo bývalo dobré jet do Parlema - mohla s Muškou natrénovat debla a měla by čas na přípravu na OH - ale okolnosti jí to samozřejmě nedovolily. Být jí, tak si teď prostě užiju debla a pak v klidu jedu domů. Zúčastnit se OH je něco skvělého - a ona je tam vlastní zásluhou
Reagovat
EllNino
Linda preci nevedela v dobe Palerma, ze bude hrat s Muskou, to zjistila az v pondeli
Reagovat
1semi1
Reagovat
Dobry-den
Linda prožívá těžké období, ale její výkony bych nesváděl jen na ztrátu v osobním životě, protože když se podíváme na její výsledky, tak letošní sezóna zatím až podezřele kopíruje tu loňskou.

Super úvod v Austrálii, pak propad, paběrkování na antuce a na trávě, aby se znovu chytla až v létě na betonu.

Podle mě na to Linda zatím prostě nemá a mimo betony není konkurenceschopná, na jiných površích neuhrála mezi dospělými lautr nic, možná nějaký ajtýefka...

Otázka je, jestli s tím do budoucna hodlá něco dělat, nebo bude jak Osaka, která umí taky jen na betonech a zbytek roku si protrpí... (Ale pokud by měla Linda úspěchy na GS jako Osaka, tak to by asi brala. )

Doufám, že se Linda i letos na hardu znovu chytne, ještě nějak odchodit tu čtyřhru a může jít na to.
Reagovat
jih
Největší titul mezi dospělými, co zatím zvládla, je z antuky (100ka ve Versmoldu). A samozřejmě tam vyhrála i jeden zápas z mečbolu.
Reagovat
pzag777
Tam ale neměla jedinou slušnou soupeřku. Samozřejmě, titul ji nikdo neodpáře, ale snad to nemají být soupeřky úrovně Noskové, to by bylo hodně smutné.
Reagovat
Dobry-den
Ano, slabá stovka v týdnu, kdy se hrála kvalda Wimbledonu.
Tehdy se to tu řešilo, že upřednostnila body do žebřičku před GS kvaldou.
Takže trávu řadila až na úplné dno pod antuku.
Reagovat
Mantra
Je mi jí líto. Za tu mámu.

Ale uvadá
Reagovat
aape
To jo, působí jako by si vzala prášky na spaní,
Tak snad to čas spraví..
Reagovat
lvicek
Ja bych to furt neomilala a proste ji nechala byt. Jako samozrejme neverim, ze si to tady cte, ale rozhodne by ji nejak neprospelo to cist nebo slyset porad dokola... (a od cizich lidi). Ja vzdy doufam, ze se zase vsechno da do kupy a bude to fungovat dobre. Nekdy to vyjde, jindy ne. Nejvic v tomto ohledu si asi pamatuju Smitkovou, kde se to totalne rozpadlo. Ale fandit do budoucna muzeme vzdy!
Reagovat
1semi1
Co se stalo s Terkou? Hrála super tenis, ale pak najednou hrozně stagnovala - fandil jsem ji...
Reagovat
tommr
Tereza byla taky taková věčně zraněná skleněnka ...
Reagovat
paddy
když si člověk předem nezjistí, kdy začínají OH, tak to ani jinak dopadnou nemůže smile

Djodal tam už byl týden dopředu smile
Reagovat
pzag777
Aha, no hlavně že nevěděla, že hraje v Praze týden před začátkem OH
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist