Nosková poprvé vyhrála zápas na trávě, Siniaková ukončila dlouhé čekání na výhru

26. 6. 2023, 14:46
Aktuality 4
WTA BAD HOMBURG - Linda Nosková (18) si na druhý pokus připsala výhru na travnatém kurtu. Na podniku WTA 250 v německém Bad Homburgu porazila 6:2, 7:5 letos se trápící Ukrajinku Katerynu Baindlovou (29) a postoupila do druhého kola. Uspěla také předloňská finalistka Kateřina Siniaková (27), jež přerušila sérii čtyř porážek a ukončila čtvrt roku dlouhé čekání na singlovou výhru. Obratem dokonaným kanárem vstoupila do přípravy na Wimbledon světová jednička Iga Šwiateková (22).
Linda Nosková (© Profimedia)

Linda Nosková hrála na trávě poprvé minulý týden v Birminghamu, kde prohrála v prvním kole s pozdější šampionkou Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska.

Na druhém turnaji na trávě se už 18letá Češka vítězství dočkala. Proti o jedenáct let starší Ukrajince Kateryně Baindlové, za svobodna Kozlovové, byla lepší hráčkou a byť nevyužila šest mečbolů, zvítězila 6:2, 7:5.

O místo mezi osmičkou nejlepších do čtvrtfinále se Nosková utká v prvním vzájemném duelu se světovou patnáctkou Ljudmilou Samsonovovou.

Kateřina Siniaková se pouhý den po nezdaru v deblovém finále v Berlíně představila na dalším turnaji WTA na německé trávě a v Bad Homburgu se dočkala první výhry ve dvouhře po více než čtvrt roce. Česká tenistka porazila Italku Elisabettu Cocciarettovou 6:3, 6:4 a ukončila sérii čtyř porážek.

27letá rodačka z Hradce Králové po Australian Open laborovala se zraněním zápěstí, přesto ještě v únoru hrála semifinále v mexické Méridě. Na konci března ale vzdala zápas v Miami a přes dva měsíce nehrála. Po návratu na kurty dvakrát prohrála 0:2 na sety, než uspěla letos i podruhé proti Cocciarettové.

O postup do čtvrtfinále, v němž by teoreticky mohla narazit na Noskovou, se předloňská finalistka utká s Jevgenijí Rodinovou. Tu v jediném vzájemném duelu již před osmi lety v Indian Wells přehrála ve dvou setech.

Šwiateková začala na trávě obratem s kanárem

S především na trávě nebezpečnou soupeřkou si na úvod své přípravy na Wimbledon poradila Iga Šwiateková. Polská favoritka se v prvním vystoupení od triumfu na antukovém Roland Garros proti domácí semifinalistce loňského Wimbledonu Tatjane Mariaové rozjížděla pomaleji, ale svůj výkon postupně stupňovala a nakonec po necelých dvou hodinách hry dokonala obrat kanárem a zvítězila 5:7, 6:2, 6:0.

Zatímco 22letá Šwiateková na trávě hrála poprvé od loňské porážky ve 3. kole v All England Clubu, o třináct let starší Němka se minulý týden dostala do finále na podniku WTA 125k v italské Gaibě a na zeleném pažitu měla letos bilanci 7:3.

"Ona má zcela jiný styl hry, bylo to pro mě obtížné se přizpůsobit. Musela jsem v průběhu zápasu změnit svou hru a jsem ráda, jak jsem nakonec vyhrála a postoupila do dalšího kola," komentovala trojnásobná grandslamová vítězka.

Ve druhém kole se polská favoritka utká poprvé se Švýcarkou Jil Teichmannovou.

• WTA 250 BAD HOMBURG •
Německo, tráva, 259.303 dolarů
pondělní výsledky (26. 06. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (ČR) - Cocciarettová (7-It.) 6:3, 6:4
Nosková (ČR) - Baindlová (Ukr.) 6:2, 7:5
Šwiateková (1-Pol.) - Mariaová (Něm.) 5:7, 6:2, 6:0
Andreescuová (5-Kan.) - Kartalová (Brit.) 6:2, 3:6, 7:5
Gračovová (8-Fr.) - Cristianová (Rum.) 6:2, 6:1
Fernandezová (Kan.) - Papadakisová (Řec.) 6:0, 6:1
Bronzettiová (It.) - Grabherová (Rak.) 6:4, 6:1
Navarrová (USA) - Podoroská (Arg.) 6:2, 6:0
Teichmannová (Švýc.) - Liuová (USA) 3:6, 6:3, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Mony
Dostává kapky od Marii..vypadá, že si na trávě moc nezahraje, ale to Muska možná taky ne..
Reagovat
makro99
Linda zapsala první výhru na trávě, a to v hlavní soutěži, a to se počítá smile Baindl je známá hlavně jako antukářka, ale na trávě už odehrála téměř 40 zápasů s vyrovnanou bilancí a má sklapy Ostapenko, Brengle nebo Lisicki, takže zase úplný walkover to určitě nebyl..
Reagovat
tommr
v prvním setu Linda jasně dominovala a soupeřku k ničemu nepustila. Ve druhým setu ale polevila jak už je jejím dobrým zvykem a musela dvakrát dotahovat ztrátu brejku. To se jí povedlo a zápas ukončila na returnu i když k tomu potřebovala 7 mečbolů ...
V příštím kole narazí na turnajovou dvojku Samsonovou a její šance na výhru se mi zdají hodně malé ...
Reagovat
hanz
To určitě, prtoože víme, jak Samsonka podává do úhlů a tam se Lindičce N. nebude chtít udělat krok, natož běhat. A její return je největší slabina.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist