Nosková se musela ve Wimbledonu vyrovnávat se ztrátou, její maminka podlehla zákeřné nemoci

4. 7., 12:13
Aktuality 45
Linda Nosková (19) z osobních důvodů vynechala po zápase prvního i druhého kola slavného Wimbledonu tiskovou konferenci. Přerovský deník následně ve středu večer zveřejnil zprávu, že talentované české teenagerce umřela maminka, která prohrála boj se zákeřnou nemocí.
Profily hráčů
Linda Nosková hrála ve Wimbledonu těsně po ztrátě maminky (© AFP)

Linda Nosková na začátku sezony zazářila postupem do semifinále silně obsazené generálky v Brisbane a skalpem Igy Šwiatekové na Australian Open, kde skončila až ve čtvrtfinále. Od února se však výsledkově i herně trápí.

Za momentální krizi na kurtech nejspíše mohou těžké chvíle v osobním životě. Maminka jedné z nejtalentovanějších teenagerek na ženském tenisovém okruhu totiž v poslední době bojovala se zákeřnou nemocí a v neděli, den před startem Wimbledonu, jí podlehla. Informaci Deníku potvrdila manažerka TK Precheza Přerov Daniela Huťková.

Ivana Nosková chyběla po boku dcery Lindy už na lednovém Australian Open a podle informací Deníku se těšila právě na slavný Wimbledon. Tam už ale dceru doprovodit nemohla.

Nosková letos absolvovala svůj druhý start ve Wimbledonu a poprvé postoupila do druhého kola. V něm nestačila na Biancu Andreescuovou. Po ani jednom zápase nepřišla na tiskovou konferenci, naprosto pochopitelně se omluvila z osobních důvodů.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

45
Přidat komentář
Serpens
Lidi, můžete Liverpoolovi vyjádřit nesouhlas, ale není nutné se kvůli tomu neustále napadat, pokud vyloženě ten dotyčný někoho neuráží nebo nejedná v souladu se zlem. Neušlo mi, že je velice snadné tu schytat urážky od konkrétních lidí, i když svůj příspěvek nemyslíte nijak zle.
Reagovat
Liverpool22
Já to myslel dobře, ale žijeme v nějaké době a holt o některých tématech se stále ještě nemůže otevřeně a kultivovaně mluvit či psát - viz. téma smrti - lidé se tohoto tématu podvědomě bojí. Neměl jsem s tím začínat - sám jsem si naběhnul na vidle byť to vše bylo myšleno v dobré víře. Nicméně jak píšeš - konkrétní lidé hned uráží, hejtují.... a přitom si příspěvek přečtou jen letmo. Holt jsem se zase neudržel a měl potřebu rozdávat moudra
Reagovat
fujtajblick
By mne zajímalo, s kolika opravdu závažnými traumaty ses potýkal ty. Absolutně nevíš, o co jde. A ještě nesmysly podle znamení. Vyjadřuješ se jako sociopat... absolutně bez emocí, jako stroj...
Reagovat
Liverpool22
Tak to se dost pleteš. Konkrétně psychologie či přesněji astro-psychologie je moje práce. Takže např. sebepoškozování, suicidální chování mládeže, anorexie, bulimie, deprese dětí......to řeším téměř každý den. Nic příjemného to není, když se např. puberťáci sebepoškozují, řežou....a součástí toho všeho je logicky i téma smrti.
Reagovat
fujtajblick
Astropsychlogie? A vystudoval jsi klasickou psychologii? Kde astropsychlogii vyučují? I já si občas přečtu horoskop, ale absolutně tomu nevěřím...
Reagovat
Liverpool22
Je to kombinace různých oborů, kurzů.....Takže vystuduješ psychologii a pak si uděláš nějaký kurz - to je individuální dle specializace a zájmů každého jednotlivce. Horoskopy v novinách např. v Blesku - to je povrchní bulvár. Nicméně hlubinná astro-psychologie funguje a je to ověřené z praxe. Uvedu Ti dva modelové příklady. Za prvé pokud holka/žena má Lilith/Černou Lunu ve 4. domě což je dům, který souvisí mimo jiné s dětstvím a vztahy v rodině, tak kromě smrti rodiče či někoho blízkého to symbolizuje nějaké sexuální násilí např. incest byť v latentní formě, že je vše skryto což je logické, protože cca 4-5 letá holka si nepamatuje co se dělo např. v koupelně, vše si vytěsní do NEVĚDOMÍ, ale v dospívání vše začne vyplouvat na světlo, na povrch, do VĚDOMÍ...., kdy se v cca 15letech holka začne sebepoškozovat což je indikátor, že v dětství nebylo cosi v pořádku. Druhý podobný případ je Černá Luna nebo nějak silně poškozené/zatížené planety v 1. domě což je dům, který symbolizuje fyzično, fyzický vzhled.... Takže holka s poškozenou Černou Lunou v 1. domě má sklon k mentální anorexii, bulimii..... nebo-li mrknu do radixu/astro kolečka a hned cosi vidím na první vjem - mám doma i databázi, statistiku a např. s Lilith ve 4. domě je to na více jak 95% - pokud se jde do hloubky psycho traumatu, tak vždy hlavně u žen/holek vypluje cosi temného z dětství - většinou se sexuálním podtextem v latentní formě.
A závěr je, že kombinace psychologie + astrologie funguje a hlavně pomáhá i když astrologie je spíše jen vodítko, pomocník, alternativní forma psychoterapie.
Reagovat
George_Renel
Já bych vám doporučoval, abyste se s touto ujetou diskusí přesunuly na stránky Vlasty nebo nějakého podobného webu.......
Plevelíte.
Reagovat
Liverpool22
Máš pravdu byť jen částečně. Konkrétně mentální anorexie se vyskytuje i ve sportu - tenis, gymnastika, aerobik, jezdectví, skoky na lyžích.....tam všude se klade důraz na výkon, váhu, vzhled.....Takže téma anorexie určitě na TP patří byť okrajově - souvisí to se sportem. Tohle už se tady také v minulosti řešilo, že tenis sledují různí lidé, z různých sociálních bublin, taky hodně ženy což platí i tady pro TP - lidé jsou tady různí - důchodci, mladí, celkem hodně žen, pár hejterů a hlavně různé profese, vzdělání. Prostě tenis není fotbal
Reagovat
alcaraz.dva
zakladem je zde vzdelani v oboru psychologie (zadne kurzy...vysokoskolske). Psycholog musi urcit, kde je problem..vliv moderni kultury,rodinne vychovy..(muze pouzit astrologii)//anebo za poruchy chovani muze biologie, vcetne dedicnosti (stava se casto,a reseni je jen v ordinci psychyatra)
Reagovat
Liverpool22
Souhlas. Tady jsem vyštrachal krátké video - příběh Aničky, která jako jedna z prvních o tom mluvila v médiích. Hrála závodně tenis a pak už neudržela ani raketu a přesně jak píšeš jeden kamínek do skládačky byla dívčí parta, která furt listuje v časopisech pro holky, kde se klade důraz na vzhled atd. Nakonec skončila na uzavřené klinice, kde poznala "vojenský režim" což je jedna z efektivních metod jak řešit veškeré závislosti - některým puberťákům to jen a jen prospěje.
https://www.youtube.com/watch?v=eVhQ0fYUAKM
Reagovat
A211
Bohužel určité procento lidí to s touhou po seberealizaci přežene a má to zdravotní následky nemluvím jen o sportu, další partou jsou umělci (alkohol,drogy atd)
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
alcaraz.dva
psychiatra
Reagovat
1semi1
Reagovat
Serpens
Tedy, to jsme nečekali. Markétu dokázalo dlouhodobě nejspíš vykolejit rozpadlé manželství, a co teprve tohle... tak nějak to koresponduje s výsledky, hodně sil, a snad se Linda vrátí ještě silnější.
Reagovat
lvicek
Markete jeste take zemrel dedecek, ktery se hodne angazoval v jeji tenisove kariere. Moc me to za obe holky mrzi, tohle jsou vzdy tezke chvile.
Reagovat
Serpens
Pravda, na toho dědu jsem zapomněl
Reagovat
jih
Chjo, bude to chtít čas. A Linda je introvertní, což asi je komplikující faktor. Hodně síly!
Reagovat
Otmar
Reagovat
Liverpool22
Linda to zvládne - to je holt život
Reagovat
EllNino
Promin, kdyby ji bylo 85, ale tohle neni zivot, to je zivotni zasah jsko blazen, tak si odpust ty mrkaci smajliky
Reagovat
Liverpool22
Nepochopil si to. Prostě život je o zrodu a smrti nebo-li v porodnici se narodí malé mimčo a ve stejný okamžik kdosi zemře. Navíc Linda je narozená ve Štíru a toto znamení je se smrtí v různých formách konfrontováno více než ostatní - prostě vše je o tom jakémsi prazákladu: zrod a smrt, vzestupy a pády ať psychické, emocionální či fyzické......
Reagovat
EllNino
OMG
Reagovat
Krisboy
Dobrej blábol
Reagovat
Liverpool22
A o čem je teda náš život tady na planetě? O zrodu a smrti. Problém některých lidí je, že nemají zpracováno poslední TABU a sice TABU smrti např. indiáni toto zpracováno mají stejně jako část naší populace - je to také hodně o víře, kdo věří v nesmrtelnost duše, tak nemusí truchlit. Přečti si Plán umírání od geniálního psychologa/psychiatra Timothy Learyho - smrtí nic nekončí, ale teprve začíná.
Jinak o Lindu se nebojím - je to introvertní Štírka a vše si zpracuje sama kdesi v tichosti např. u rybníka, u moře nebo kdesi v obývaku.
Reagovat
Mantra
Leary byl sjetej lsd od 15ti let
Reagovat
Liverpool22
Leary boural TABU drog, sexu a smrti - z mého pohledu génius. Vše testoval nejdřív na sobě dle hesla: sám sobě pokusným králíkem. S těma drogama/LSD on jako psycholog/psychiatr přesně věděl kolik si může lidově napsáno šlehnout. Navíc např. marihuana je defacto léčivá bylina díky které se lze dostat do vyšší dimenze, do 5D a výše, ale musí se vědět jak to správně používat.
Reagovat
lvicek
Jee, hele, tady je nejaky kolega, co se zabyva teorii strun! No to jsou mi veci .
Reagovat
GaelM
Blahoslavení chudí duchem, nebo jejich jest království nebeské.

Škoda, že Linda není tak blbá aby dokázala mávnou rukou a říct že za to holt může štír, lachtan nebo opice... teď by se jí to hodilo
Reagovat
Liverpool22
Linda hrála singla i debla - takže je evidentně psychicky silná a nehroutí se. Vše si zpracuje, na mamku si uchová krásné vzpomínky např. z dětství a pojede dále.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
jih
To teda, je jí 19 let, introvertní, na Insta, co má fotky z nějakého volna, tak s maminkou...
Reagovat
EllNino
Amandě Anisimově umřel otec v 17 a je z toho ve srabu dodnes
Reagovat
Blondie
přesně.... to je zásah a trauma jako blázen.
Reagovat
Liverpool22
"Trauma jako blázen", které se na pár sezeních s psychologem či astrologem dá vytěsnit a překlopit do pozitivna viz. "pohádka o nesmrtelné duši", pozitivních vzpomínkách na mamku či taťku...... Z psycho hlediska jsou mnohem horší traumata než smrt rodiče na rakovinu - např. když matce umře dítě, autonehoda, sebevražda v rodině.....nebo různé formy psychického či sexuálního násilí např. incest, znásilnění.....Ohledně sexuálního násilí si holky odnášejí mnohem větší traumata, v dospívání se sebepoškozují, přestanou jíst viz. anorexie a šáhnou si až na úplné dno - toto jsou vážná traumata, které lze také vytěsnit z NEVĚDOMÍ do VĚDOMÍ, ale je to běh na dlouhou trať. Smrt rodiče např. na rakovinu je také určitě psycho zátěž, ale většina lidí si to zpracuje individuálně bez psychoterapie. A hlavně Amandě, Lindě či dalším holkám, kterým umře rodič nepomůže, když jim bude kdosi podsouvat, že je to trauma jako blázen. Lidem s podobnou zkušeností pomůže to co jsem psal výše. Prostě chvilku si pobrečet, ale pak si vše zpracovat a jít prostě dále - např. maminka Lindy by si asi nepřála, aby se její dcera potácela v depresích, měla nějaké černé myšlenky atd. A závěr je, že každý jednou umře - to je jediná spravedlivost na tomto světě. Zrod a smrt o tom je naše bytí tady na planetě. Naštěstí Linda, která má vibraci Štíra tohle moc dobře ví.
Reagovat
bardunek666
Jsi slušný cocot. Kecy k zblití
Reagovat
Liverpool22
OK. Každý průměrně inteligentní jednotlivec si udělá obrázek sám. Už se to tady v minulosti řešilo - dát si v dnešní době za jméno číslo 666 to je fakt mazec, ale každý svého štěstí strůjcem. Evidentně si se nezamyslel a to je pak těžké.
Reagovat
makro99
do tohodle smutnýho vlákna nejdou ani ti největší exoti, co se na TP vyskytujou; ale ty prostě musíš exhibovat i tady...
Reagovat
Liverpool22
Pozorně si přečti co jsem psal. To, že spousta lidí nezná psycho rovnice což je prazáklad všeho není můj problém. Takže kdo je exot o tom lze polemizovat. Nicméně co jsem psal za tím si stojím - cca 15leté Terezce, které umře maminka nepomůže, když jí kdosi bude vtloukat do hlavy, že bude mít "trauma jako blázen". 15leté Terezce pomůže pokud si s ní nějaký příbuzný či psycholog popovídá o životě, o zrodu a smrti......
Reagovat
Pepen
Zlatej Hanz, ty vole. Piš to jinam, prosím. Anebo si najdi význam slova pieta
Reagovat
Liverpool22
Ok. Už raději mlčím.
Reagovat
Dobry-den
Lindo, drž se.
Reagovat
Krisboy
Cože?
Upřímnou soustrast Lindě, mnoho sil
Reagovat
lenka258
Obdiv, že zahrála, jak zahrála...v tom prvním i druhém kole. Že měla tu sílu nastoupit..
Reagovat
Liverpool22
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist