Nosková si formu z Austrálie přivezla i do Abú Zabí, Linda Fruhvirtová kvalifikací neprošla

4. 2., 12:31
Aktuality 19
WTA ABÚ ZABÍ - S poloviční úspěšností absolvovaly dvě české teenagerky kvalifikaci turnaje WTA 500 v Abú Zabí. Zatímco čtvrtfinalistka Australian Open Linda Nosková (19) ve dvou duelech s Věrou Zvonarevovou (39) a Cristinou Bucsaovou (26) neztratila set a navázala na skvělé výkony z Austrálie, Linda Fruhvirtová (18) ve druhém kole nepřekvapila proti Američance Danielle Collinsové (30) a pokračuje v matných výkonech.
Linda Nosková si připsala už 10. výhru v sezoně (© Profimedia)

Nosková – Bucsaová 6:4, 7:6

Linda Nosková prožívá povedený vstup do sezony. Po semifinále v Adelaide a čtvrtfinále na Australian Open, na kterém zaznamenala životní skalp světové jedničky Igy Šwiatekové a třikrát překonala své grandslamové maximum, prošla dvoukolovou kvalifikací turnaje WTA 500 v Abú Zabí.

V sobotu si devatenáctiletá Češka poradila s bývalou světovou dvojkou Věrou Zvonarevovou, o dvacet let starší ruskou veteránku po obratu z 2:4 přehrála 6:4, 6:1. Set neztratila ani v neděli proti Cristině Bucsaové, byť třikrát přišla o podání a ve druhé sadě za stavu 5:6 odvracela dva setboly při svém servisu. Španělku moldavského původu nakonec přetlačila 6:4, 7:6.

Nosková vylepšila skvělou letošní bilanci na 10 výher a 2 porážky. Do hlavní soutěže ve Spojených arabských emirátech vstoupí prvním vzájemným soubojem se světovou šestnáctkou Veronikou Kuděrmetovovou a pokud Rusku porazí, vyzve ve druhém kole čtvrtou nasazenou krajanku Barboru Krejčíkovou.

L. Fruhvirtová – Collinsová 4:6, 3:6

Naopak Linda Fruhvirtová pokračuje v již rok dlouhém trápení. Tento týden v Hua Hin si sice připsala první letošní výhru v hlavní soutěži, byl to však ojedinělý úspěch posledních měsíců. Navíc proti outsiderce.

V sobotu dva dny po konci v Thajsku, kde vypadla s obhájkyní titulu Lin Zhu, úspěšně vstoupila do kvalifikace v Abú Zabí. Osmnáctiletá Češka nečekaně porazila Caroline Dolehideovou a připsala si první letošní skalp členky TOP 50, druhou Američanku až ale skolit nedokázala. Ve druhém kole podlehla Danielle Collinsové, která během necelého roku otočila vzájemnou bilanci ve svůj prospěch na 2:1.

Fruhvirtová loni porazila bývalou finalistku Australian Open v Dubaji, ale na US Open už uhrála jen dva gamy a nyní na o dvanáct let starší sokyni nestačila podruhé. Celkem šestkrát přišla o servis a s aktuálně 69. hráčkou světa prohrála 4:6, 3:6.

V 10. letošním utkání utrpěla 126. žena světového žebříčku Fruhvirtová sedmou porážku. Po krátkém odpočinku by se měla v druhé polovině února představit na podniku WTA 125k v mexickém Puerto Vallarta.

V Abú Zabí tři české naděje

V Abú Zabí se tedy představí celkem tři české tenistky. Barbora Krejčíková má jako nasazená čtyřka na úvod volný los, Marie Bouzková vyzve grandslamovou šampionku Emmu Raducanuovou. Nejvýše nasazenými jsou Jelena Rybakinová, Ons Jabeurová a Maria Sakkariová.

Výsledky kvalifikace turnaje WTA 500 v Abú Zabí


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Kandinsky1
Ať už jdou s těma losama do pr.dele
Reagovat
hanz
Jak to vypadá s kvaldou na OH, ví někdo něco?
Reagovat
GaelM
Vondroušová má de facto jistotu, Krejčíková a Muchová mají taky bodovou rezervu. O poslední čtvrté místo aktuálně bojují Nosková (1232 b.), Siniaková (1112 b.) a Bouzková (1012 b.). Může se ale dostat i víc z nich, protože turnaj, kde by byly zdravé jak Markéta, tak Karolína, je těžce nepravděpodobný

Zajímavější to bude v deblu, tam nemáme jistého zatím vůbec nic. Bude to chtít dobré výsledky na jarních turnajích, hlavně na French Open. Je docela reálné, že českou jedničkou bude koncem března Maruška Bouzková...
Reagovat
Ronnyx
Tak pořád se může započíst i singlové postavení v deblu, takže stále bychom nějaký ten pár složili.
I když je pochopitelné, že by bylo lepší mít umístění v TOP 10 v deblu, neboť ty mají místo jisté, kdy si mohou k sobě zvolit téměř jakéhokoliv partnera (musí být umístěn v TOP 300 v libovolném žebříčku).
Reagovat
GaelM
Určitě je hodně nepravděpodobné, že by tam žádný český pár nebyl. Ale hrozí, že to budou nesehrané páry složené jen na základě vlaječky u jména...

Nicméně zatím je těch kvalitních párů na olympiádu složeno fakt málo. Dlouhodobě spolu hrají akorát Gauff+Pegula, nově se k sobě vracejí Garcia+Mladenovic (kde je ta olympijská motivace asi jasná), silné bývají ruské páry, ale ty snad na OH vůbec nebudou... a jinak nic moc, většina deblové špičky nehraje se svou krajankou. Některé hráčky (Ostapenko, Jabeur, Sakkari, Routliffe, Olmos...) budou mít asi smůlu, protože druhou kvalitní tenistku u nich vůbec nemají. Bude to zajímavé sledovat, jaké páry se poskládají.
Reagovat
Ronnyx
Jasný, tak snad K+S ten pár vytvoří, pořád na základě kombinovaného žebříčku jsou na tom dobře. Druhý pár zřejmě sehraný nebude, ale na OH se může zadařit i páru, který v deblu sehraný není - např. Bencic+Golubic.

Z těch jmenovaných hráček by to měla jisté Ostapenko, pokud by se v deblu dostala do TOP 10, nejsmutnější je to u té Routliffe, která i když je v TOP 10 deblu tak není hračky z NZL, která by byla v TOP 300.

S těmi ruskými páry, nevím proč by neměly na OH být, pokud se ke mně dostala správná informace, tak by na OH měli ruští sportovci být, byť ne pod jejich vlajkou.
Reagovat
miraben99
Pokud jsem to správně pochopil, tak budou startovat jen v individuálních soutěžích. Debl je soutěž národních dvojic, a tu zřejmě dva "neutrální" sportovci vytvořit nemohou.
Reagovat
Ronnyx
Ano již jsem si to dohledal, máš pravdu.. děkuji i za to vysvětlení proč by měl jít invidualní sport a nikoliv týmový
Reagovat
SydneyOpen
https://live-tennis.eu/en/olympics-race-women-singles tady je žebříček ;)
Reagovat
SydneyOpen
No každopádně uvidíme co Muška, snad už začne hrát. Jí docela začíná hrozit že si na OH ani nezahraje ...
Reagovat
frenkie57
No je přihlášená přespříští týden do Dauha,tak snad přijede. Moc od ní ale nečekám, měla příliš dlouhou zápasovou pauzu.
Reagovat
frenkie57
To samé Markytánka.
Reagovat
Dobry-den
Článek o kvaldě pětistovky? Co se děje? :))

Linda N. drží formu, teď sundat Verunku, pak Barunku a dál se uvidí.
Reagovat
EllNino
Lindu čeká Kudermetova, pokud vyhraje, tak souboj s Bárou ... jak jinak :/
Reagovat
SydneyOpen
když jsem vidět ten los, tak mi to tam hned padlo :D no jo...
Reagovat
vergus
U takhle silně obsazené 500 to ani nevadí, pokud se podaří odstranit Carevnu, tak má vítězka derby hratelné ČF.
Reagovat
tommr
nejhorší možnej los - jako obvykle ...
Reagovat
Blondie
Come, Karolína už Ti v Live Ranking naskočila v Kluži :-) takže žádná odhláška.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
NosLinda dobře! FruLinda škoda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist