Nové maximum pro Noskovou. Na Australian Open je poprvé ve třetím kole grandslamu

18. 1., 03:46
Aktuality 56
AUSTRALIAN OPEN - Linda Nosková (19) v Melbourne porazila v deštěm přerušeném duelu 6:3, 1:6, 6:4 na divokou kartu startující Američanku McCartney Kesslerovou (24) a při své premiéře na Australian Open postoupila poprvé do třetího kola grandslamového turnaje. O místo mezi šestnáctkou nejlepších si česká teenagerka zahraje se světovou jedničkou a čtyřnásobnou grandslamovou šampionkou Igou Šwiatekovou (22). Naopak své maximum v Melbourne nepřekonala Kateřina Siniaková (27), jež podlehl Švýcarce Viktoriji Golubicové (31).
Linda Nosková poprvé postoupila do třetího kola grandslamu (© AFP)

Kesslerová – Nosková 3:6, 6:1, 4:6

Linda Nosková zahájila druhou sezonu po sobě odvráceným mečbolem a skvělým výsledkem na jedné ze silně obsazených australských pětistovek. Loni pouhé dva dny po svém prvním finále v Adelaide, v němž nestačila na Arynu Sabalenkovou, naskočila do kvalifikace Australian Open a také vinou únavy ztroskotala hned v prvním kole.

Letos po semifinálové porážce v Brisbane, kde nestačila až světovou trojkou a pozdější šampionku Jelenu Rybakinovou. si před svým debutem v hlavní soutěži úvodního grandslamu sezony v Melbourne mohla odpočinout a hned jí to pomohlo k nejlepšímu výsledku na majorech.

Po úvodní dvousetové výhře nad krajankou Marií Bouzkovou na třetí pokus vyhrála na grandslamech zápas druhého kola. Zatímco loni dvakrát vypadla s hráčkami TOP 10 - a French Open nestačila na Rybakinovou a na US Open podlehla Ons Jabeurové - nyní čelila člence až třetí světové stovky McCartney Kesslerové a roli favoritky potvrdila.

Statistika zápasu McCartney Kesslerová – Linda NoskováStatistika zápasu McCartney Kesslerová – Linda Nosková (@ Livesport)

Přestože devatenáctiletá Češka nepředvedla optimální výkon, důležité okamžiky zvládla lépe. V úvodním gamu odvrátila dva brejkboly a první set získala bez ztráty podání. Ve druhé sadě ale bojovala s větrem, z její rakety se vytratila úderová jistota a na divokou kartu hrající Američanka svůj první grandslam po necelé půl hodině vyrovnala.

Na rozhodující dějství se Nosková dokázala znovu zkoncentrovat a vykolejit se nenechala ani dešťovou pauzou. Ta duel přerušila ve chvíli, kdy česká tenistka za stavu 4:3 bojovala o brejk. Žádný z pěti brejkbolů před ani po přestávce sice v osmém gamu neproměnila, ale za stavu 5:4 už duel ukončila vítězným bekhendovým úderem.

"Ve třetím setu to bylo hodně náročné. Teď začíná znovu pršet, tak jsem ráda, že jsem to stihla ukončit a postoupit dál," řekla Nosková v pozápasovém rozhovoru na kurtu, který začaly opět skrápět dešťové kapky.

"První set byl ode mě velmi dobrý. Fungoval mi servis a hrála jsem opravdu dobře. Ve druhém jsem trochu bojovala s větrem a jsem spokojená, že ve třetím setu jsem se zase restartovala a začala hrát dobře," komentovala rodačka ze Vsetína, jež zahrála méně winnerů (27:28) a spáchala výrazně více nevynucených chyb (32:18).

Při premiéře ve třetím kole grandslamu svěřenkyně Tomáše Krupy Nosková vyzve světovou jedničku a čtyřnásobnou grandslamovou šampionku Igu Šwiatekovou. Polka až po tříhodinovém dramatu udolala předloňskou finalistku Danielle Collinsovou z USA.

"Jsem opravdu spokojená, že jsem vyhrála tento zápas a je nádherné, že jsem v dalším kole. Určitě mě v něm čeká skvělý zápas," těší se 50. hráčka světa Nosková, jež by měla v novém vydání žebříčku vylepšit své maximum (40. místo).

Se Šwiatekovou se utká podruhé. Loni s o tři roky starší Polkou prohrála čtvrtfinále turnaje WTA 250 ve Varšavě (4:6, 1:6).

Siniaková – Golubicová 3:6, 6:2, 4:6

Kateřina Siniaková si teprve potřetí v kariéře a poprvé po šesti letech zahrála ve druhém kole Australian Open, své melbournské maximum ale překonat nedokázala. Sedmadvacetiletá Češka letos ztroskotala na Švýcarce Viktoriji Golubicové, které podlehla 3:6, 6:2, 4:6.

Sedmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové vedla v prvním setu 3:1, poté ale prohrála pět gamů za sebou a sadu ztratila. Ve druhé vzala česká hráčka Golubicové dvakrát servis a srovnala. V rozhodujícím setu ale přišla třikrát o podání, klíčový byl brejk soupeřky na 5:4. Jednatřicetiletá Švýcarka poté využila první mečbol.

Statistika zápasu Kateřina Siniaková – Viktorija GolubicováStatistika zápasu Kateřina Siniaková – Viktorija Golubicová (@ Livesport)

Do třetího kola dvouhry žen se tak dostaly jen dvě české tenistky. Před Noskovou se už ve středu mezi 32 nejlepších prodrala nasazená Barbora Krejčíková. O osmifinále bude hrát v pátek proti domácí nejlepší deblistce světa Storm Hunterové, současné parťačce Siniakové, která se s ní po minulé sezoně rozešla.

Výsledky Australian Open ve dvouhře žen


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

56
Přidat komentář
lvicek
Votravna Golubicova, proste furt dokola pokazdy zpet na BL a Katka nic nevymyslela :(. A jako vzdy to mela o kousek. Ach jo. Dneska to teda fakt mohla dat.
Reagovat
Kandinsky1
To zas musela být komedie Nejdřív ztratí čistou hrou podání Golubic a je to 4:4 aby pak čistou hrou přišla o podání Siniaková
Reagovat
winsett8
Takový to styl předvádí v podstatě celou kariéru. Přirovnal bych to k buď-anebo. Asi by se dalo vysondovat, kde bude zakopaný pes, ale shrnul bych to do jedné věty - chybí ji pevný postoj. Ve čtyhře dokázala, že je solidní sportovkyně, ale je to trochu jiná disciplína. Pokud si to nesrovná v hlavě, budou její výkony jako na horské dráze.
Reagovat
Alien
Neeeeeeeeeeee, to ne! Kačko? Tak snad ta čtyřhra, no?
Reagovat
zfloyd
tak dneska až na Lindu černý český den
Reagovat
Blondie
Zakřikla jsem to.
Mrzí mě to, fak jsem totálně věřila, že to vyjde :(
Reagovat
Liverpool22
já byl taky optimista
Reagovat
George_Renel
Troufnu si říci, že mít dnešní Golubič v pavouku sestry F., obě by ji vyprovodily.
Reagovat
zfloyd
no nevím , hrála skoro bez chyb
Reagovat
Serpens
Slabá hlava ničí Siniakovou celou kariéru. Dnes zářný příklad.
Reagovat
aligo
Reagovat
tommr
Golubic je jako robot kterej jen vrací a nedělá žádný chyby. Katka bohužel není schopná jí bud přetlačit nebo přechytračit a jen do ní bezhlavě buší. To nedopadne dobře ...
Reagovat
farr
Viděl jsem poslední tři míčky, nekoukatelný tenis... jako jedna furt vrací a druha to furt hází dozadu, bez nápadu bez změny rytmu, nic ...Stačilo vidět ten konec a udělá si hned člověk obrázek, že Kačena je v singlu dávno za zenitem... Bohužel smutný to fakt .
Reagovat
Random33
Kacka vedla 2-0. Nezvladla potvrdit brejk a razem to bylo 2-4. Ted uz to bude mit tezky
Reagovat
tommr
nejspíš se bude opakovat první set ...
Reagovat
lvicek
Kaci, Kaci, proc prosim te...
Reagovat
zfloyd
Golubič vracečka téměř bez chyby , Kačenka do ni buší jak do zdi , nebude to lehké
Reagovat
tommr
Ve druhým setu dokázala Katka udržet nervy na uzdě a hned se to projevilo na výsledku ...
Reagovat
zfloyd
Kačenka 1:1 tak pojď udělej ji !!!!
Reagovat
Liverpool22
Rybka opět vlažný začátek a Anna se chytla a zaslouženě bere 1.set. Rybka hlavně na začátku hodně chyb a pak už to nedorovnala. Snad to ještě otočí a Anna začne více kazit
Reagovat
tommr
já doufám v pravej opak ...
Reagovat
Liverpool22
No uvidíme - za stavu 1:1 vedla Rybka na servisu 40:0 a ještě to projela, ale Anna nepotvrdila. Nicméně Anna hraje zatím dobře
Reagovat
annah
Vidím ji poprvé v akci. To je teda odpudivý zjev...
Reagovat
bardunek666
Linda splnila, co měla a už může být uvolněná a hrát bez nervů. Iga bude těžká a Linda by musela výrazně přidat, aby ji porazila. Moc šancí nevidím, ale rád se nechám překvapit.
Iga měla opravdu náročná první kola, to se jen tak nevidí, los se s ní nemazlil.
Pegula to dnes bohužel nedala, to mě mrzí :/
Reagovat
zfloyd
Ema srovnala na 1:1 , je to asi hezčí tenis , než ten aktuální Kačenky
Reagovat
zfloyd
Kačenka z 3:1 najednou 3:5 , asi má z tý švýcarky nějakej mindrák
Reagovat
HAJ
Midrák nemá. Je nervačka . Při vedení 3:1 tragický gem na servisu. Dvě dvojchyby ze startu a pak přidá na konci třetí. Když si začne ze sebou povídat, tak je s ní zle.
Reagovat
zfloyd
myslím mindrák , že ji ještě nikdy neporazila
Reagovat
tommr
Golubic přitom nedělá nic jinýho než přehazuje míčky přes sít a čeká na chyby soupeřky. Na Katku to ale plně stačí ...
Reagovat
zfloyd
Zhenk x Boulter bitva jako hrom , poslední hra 9x shoda
Reagovat
Liverpool22
Slůňátko super obrat - pěkně vykostila Kosatku
Reagovat
Mantra
OT -

Peggy končí s CB - tohle je překvapení dne ( idyž kdyby padnul Karel, tak by to přebil)
Reagovat
Liverpool22
Burel Peggy
Reagovat
tommr
to odstoupení před semifinále v Adelaide asi nebylo bezdůvodný ...
Reagovat
Liverpool22
no nevím, ale vymlouvat se na to asi bude. Tuším měla žaludeční problémy - takže oslabená imunita atd.
Reagovat
Mantra
ta fotka je strašidelná, na tom videu vypadá lépe.
Reagovat
Krisboy
Linda
Reagovat
EllNino
Jiří dneska bohužel trága

Velká škoda, nasazená se dneska tráppí všichni i u chalpů, ale asi to všichni zvládnou ... Jirka nedokázal nic změnit, trochu si myslím, že ho nahlodal i ten včerejší debl :/
Reagovat
Sinuhet1
Ja sem treti set nevidel, ale jak jsem psal, ten kurz 10 na Collins byl mimo
Reagovat
Liverpool22
Ano - to jsem říkal taky - kurz 10 prostě nesouhlasil. Mám pocit, že to sázkovky takto úmyslně nastřelují - lákají lidi/sázkaře na velké kurzy. S Collins jim to vyšlo, ale včera s Avanesyan nikoliv
Reagovat
Dobry-den
Iga hladce postupuje, 2:4 0:40 není pro ni žádná výzva, gratulka.
Reagovat
Liverpool22
Daniela šla podávat na za stavu 4:1, ale hru odevzdala a pak vedla 0:40 a opět nic.
Reagovat
Salamander134-
Nevím za co. Zápas ji vyhrála Collins, která byla po většinu zápasu třídu výš. Pak se složila. Celkově ten zápas neměl vůbec dobrou úroveň až na pár výměn.
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Collins se prostě podělala
Reagovat
Mony

Ženský tenis v plné mentální parádě
Reagovat
dadaft
Linda paráda, velká gratulka,
asi ji čeká Iga, která v závěru proti Collins otáčí. Doufám že ji Linda roznese na kopytech, kdysi jsem Igu miloval, ale teď už hraje otřesný tenis na tři údery a jinak to hrát nechce, a mě tenis bez tenisu nebaví.......
Reagovat
Salamander134-
Collins to pěkně podělala už měla Igu na lopatě a od ty doby zkazila na co sáhla. Škoda. Nosková Swiatek neporazí. Collinsovou by mohla
Reagovat
Liverpool22
Ano - Daniela neskutečná labilka - jak píše měla jí na lopatě
Reagovat
EllNino
Danielle :(

Gratulace Lindě :)
Reagovat
aligo
Collins a její psychika
Reagovat
Mony
No jo..Iga pod tlakem ..to bývá lehké dohrát, I když sebou vozí psycholožku.
Reagovat
Mony
..snad jsem nezatommroval
Reagovat
Liverpool22
Gratulace Lindě k postupu Výkon byl jak na horské dráze. Nicméně jak sama Linda říkala foukal vítr + déšť - podmínky tedy velmi náročné a nakonec se s nima vyrovnala lépe než Keslerka a proto zaslouženě postoupila
Ve 3. kole už to bude trošku jiné tenisové kafčo, ale Linda může jen překvapit
Reagovat
Dobry-den
Čím slabší soupeřka, tím větší trápení. Babos, Riera, Kessler, všechny měla smáznout a místo toho pokaždé zbytečné drama. Jako by ty soupeřky podcenila a věřila, že je přehraje i s podprůměrným výkonem. Zatím jí to vychází, ale jednou se může spálit...
Tady už je to ale jedno, 3. kolo, má splněno, gratulace.
Igu ani Collinsku s pěším tenisem neporazí. :)
Reagovat
tommr
Linda sice nakonec se štěstím postoupila ale její výkon nebyl vůbec dobrej. Hodně mi to připomínalo její lonskej zápas proti Sebov. Byla slabá na returnu a dělala mraky laciných chyb. Sympatická Američanka byla většinu zápasu lepší ale naštěstí pro Lindu nezvládla závěr zápasu ...
V příštím kole ovšem nemá Linda s tímto výkonem sebemenší šanci ať už bude hrát proti Swiatek nebo proti Collins ...
Reagovat
Liverpool22
Na konci zápasu však returnovala dobře - poslední 3 míče zvládla suprově. Máš však pravdu, že v dalším kole bude muset výrazně přidat a hlavně nedělat tolik laciných chyb
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist