O finále si ve Winston Salemu zahrají Bautista a překvapivé trio Edmund, Džumhur a Struff

25. 8. 2017, 09:39
Aktuality 0
ATP WINSTON SALEM - Loňský finalista a nasazená jednička Roberto Bautista pokračuje ve Winston Salemu bez ztráty setu, když si ve čtvrtfinále poradil s domácím mladíkem Taylorem Fritzem. Mezi kvarteto nejlepších se dostal jako jediný z šestnáctky nasazených, neboť v semifinále ho nečekaně doplnili Brit Kyle Edmund, Bosňan Damir Džumhur a Němec Jan-Lennard Struff. Ti všichni budou bojovat o své premiérové finále.
Roberto Bautista

Roberto Bautista si na úvod turnaje ve Winston Salemu připsal proti Srbovi Lajovičovi jubilejní 200. výhru a set neztratil ani v následujících dvou utkáních. Po Kypřanovi Baghdatisovi si poradil i s domácí devatenáctiletou nadějí Taylorem Fritzem, kterého ve čtvrtfinále přehrál 6-2 7-6.

Devětadvacetiletý Španěl v zápase nečelil žádnému brejkbolu. O své podání nemusel bojovat ani jednou přes shodu, pouze dvakrát v servis gamu ztratil víc jak jeden míček.

"Myslím, že to dnes byl skvělý zápas. Hrál jsem dobře... hrál jsem velmi agresivně a výborně podával," pochvaloval si Bautista, který pošesté v sezoně vyhrál alespoň tři zápasy po sobě. 

Čtyřikrát v řadě zvítězil naposledy hned v úvodu roku v indické Čennaí, kde si zahrál své jediné letošní finále a získal v něm svůj 5. titul na okruhu ATP. 



O zopakování loňského finále ve Winston Salemu si patnáctý hráč světa Bautista zahraje s Janem-Lennardem Struffem. Sedmadvacetiletý Němec ve čtvrtfinále zdolal 6-4 7-6 dvacetiletého Chorvata Bornu Čoriče, který nedokázal navázat na skalp Johna Isnera. 

56. tenista světového žebříčku Struff postoupil do svého čtvrtého semifinále na turnaji ATP a prvního po třech letech. Do finále se ještě nikdy nedostal.

"Je to skvělý pocit. V semifinále jsem už dlouho nebyl, takže jsem teď velmi šťastný. Borna byl velmi těžký soupeř, musel jsem bojovat o každý míček," řekl Struff.

Své maximum na okruhu ATP vyrovnali kromě Struffa také britský kvalifikant Kyle Edmund, který otočil souboj s domácí nasazenou šestkou Stevem Johnsonem, a vyhrál tak šestý zápas během šesti dnů, a Bosňan Damir Džumhur, jenž vyřadil talentovaného Korejce Hyeon Chunga.

Dvaadvacetiletý Edmund i pětadvacetiletý Džumhur jsou v semifinále turnaje ATP shodně potřetí v kariéře a v druhém vzájemném souboji si to rozdají o premiérové finále.

• ATP 250 WINSTON SALEM •
USA / Severní Karolína, tv. povrch, 748.960 dolarů
čtvrteční výsledky (24. 08. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bautista (1-Šp.) - Fritz (USA) 6-2 7-6(3)
Edmund (Brit.) - Johnson (6-USA) 5-7 6-3 6-3
Džumhur (Bosna) - Čong Hjon (13-Korea) 6-4 6-2
Struff (Něm.) - Čorič (14-Chorv.) 6-4 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist