O moc rychleji to nešlo. Krejčíková se Siniakovou už slaví postup do semifinále Turnaje mistryň

2. 11. 2022, 22:36
Aktuality 15
TURNAJ MISTRYŇ - Sotva na Turnaji mistryň začal 3. hrací den, slaví už Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou postup do semifinále. České obhájkyně titulu totiž v texaském Fort Worth vyhrály i druhý zápas ve dvou setech, s Číňankami Yi-Fan Xu a Zhaoxuan Yang si dnes poradily dvakrát 6-3.
Krejčíková a Siniaková (© j48tennis.net)

Sedminásobné grandslamové šampionky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková letos vyhrály Australian Open, Wimbledon a na US Open zkompletovaly kariérní grandslam.

A tento týden nejlepší deblový pár současnosti zatím potvrzuje roli favoritek na Turnaji mistryň v texaském Fort Worth. České obhájkyně titulu si po výhře nad americko-nizozemským duem Desirae Krawczyková a Demi Schuursová poradily ve dvou setech i s Číňankami Yi-Fan XuZhaoxuan Yang a jako první si zajistily postup ze skupiny.

Obě šestadvacetileté Češky během dnešního zápasu v Dickies Areně jednou neudržely servis. V prvním setu byly stoprocentní, ve druhém otočily z 0-2 na 4-2 a ani následné zaváhání Siniakové na podání je nezastavilo na cestě za výhrou 6-3 6-3.


"Byl to velmi těžký zápas. Jsem ráda, že jsme v něm uspěly právě takhle. Hrály jsme velmi dobře a podle mě jsme předvedly lepší výkon než v prvním utkání. S Bárou na kurtu dobře komunikujeme a odvádíme výbornou práci," uvedla v pozápasovém rozhovoru Siniaková.

České tenistky dnes vylepšily skvělou letošní zápasovou bilanci na 25 výher a 3 porážky.

"Čím to je, že se nám tak daří? To je tajemství, tak to tak nechme být," uvedla s úsměvem Krejčíková. "Ba ne, známe se už dlouho. Znám Kateřinu od dvanácti let. Jsem ráda, že jsme to tu zatím zvládly. Moc si toho vážím, že s ní mohu hrát," dodala Krejčíková.



Krejčíková se Siniakovou nechybí na Turnaji mistryň počtvrté v řadě a potřetí si zahrají semifinále. Při premiéře v sezoně 2018 prohrály až ve finále, o rok později vypadly ve skupině a loni triumfovaly. V roce 2020 se soutěž nekonala kvůli koronavirovým opatřením.

Titul na Turnaji mistryň mohou obhájit jako sedmý pár v historii. V posledním zápase ve skupině Rosie Casalsové je čekají Cori Gauffová s Jessicou Pegulaovou. Američanky, které jako jediné z šestnácti deblistek startují i ve dvouhře, jsou už bez šance na postup.

Gauffová s Pegulaovou totiž prohrály i druhý zápas. Desirae Krawczykové a Demi Schuursové podlehly 6-3 0-6 5-10 a americko-nizozemský pár se tak utká s Číňankami Yi-Fan Xu a Zhaoxuan Yang v přímém souboji o 2. místo ve skupině.

• TURNAJ MISTRYŇ 2022 •
Fort Worth (USA / Texas), tv. povrch / hala, 5.000.000 dolarů
středeční výsledky (02. 11. 2022)
• Dvouhra - skupina Nancy Richeyové •
Sakkariová (5-Řec.) - Sabalenková (7-Běl.) 6-2 6-4
Džabúrová (2-Tun.) - Pegulaová (3-USA) 1-6 6-3 6-3
Pořadí ve dvouhře
• Čtyřhra - skupina Rosie Casalsové •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Yi-Fan Xu/Zhaoxuan Yang (6-Čína) 6-3 6-3
Krawczyková/Schuursová (8-USA./Niz.) - Pegulaová/Gauffová (3-USA) 3-6 6-0 10-5
Pořadí ve čtyřhře
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Krisboy
Rutinérky smile
Reagovat
makro99
Přesně, 3 GS tituly + Masters, to mluví za vše. Pouťáky typu Cinci nás už prostě nezajímaj...:)
Reagovat
aligo
Zatím jsou obě bez výhry jak v singlu tak v deblu smile, chodinky, takhle se to před domácím publikem nepovést smile
Reagovat
Drzymalski
Kdo chce moc, nemá nic. Ryba by o tom mohla napsat disertační práci.
Reagovat
tommr
doufám že jim ta forma vydrží i na finále BJK Cupu ...
Reagovat
tommr
Katce zaručuje dnešní výhra že letošní rok zakončí jako světová deblová jednička ... smile
Reagovat
Dobry-den
Holkám gratulace, ale bez výhod a 3. setů je to jen loterie nedůstojná Turnaje mistryň... smile
Reagovat
annah
Tenhle děsný systém je novínka, anebo se tak hrálo uz dřív?
Reagovat
sysel
naprosto souhlas, tento system je pravda dost o klice
Reagovat
lvicek
Na druhou stranu, alespoň co jsem teda viděla, tak většinou vyhrály naše holky ten DP pěknou výměnou a ne nějakou haluzí, tak aspoň tak :).
Reagovat
Enterprise
Dneska jsem koukal jen letmo, ale všiml jsem si jedné klíčové statistiky tohoto zápasu - ze 7 deciding pointů získaly naše holky 6 výměn.
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
tommr
KrejSi slaví druhou dvousetovou výhru za sebou a to by jim mělo stačit na postup do finále bez ohledu na výsledek dnešního druhýho zápasu ... smile
Dneska to bylo od našich o něco lepší než v prvním zápase. Bára to táhla v prvním setu a Katka ve druhým. Jedinej kritickej moment přišel na začátku druhýho setu kdy si Bára vybrala slabší chvilku na podání, ale našim se to naštěstí podařilo rychle otočit ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Koukam ze Mission Impossible zacina byt Mission possible:)
Reagovat
makro99
.. a že tu bylo strachu :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist