O tenisty a fanoušky se ve Wimbledonu starají i psi a jestřáb

28. 6. 2013, 08:24
Aktuality 2
Pohodlí a bezpečí tenistů s fanoušky nemají ve Wimbledonu na starost pouze lidé. Plašení ptáků nad kurty All England Clubu je například prací pro jestřába Rufuse, zatímco o hledání zatoulaných míčků a případných výbušnin a zbraní se stará několik psů.
Jestřáb Rufus hlídá Wimbledon

Zejména Rufus je už ve Wimbledonu doslova celebritou. Třeba loni se dostal do středu pozornosti poté, co byl i s klecí v noci ukraden z auta a nalezen byl až o několik dní později. "Letos proto bude přes noc zůstávat se mnou doma a já budu pro jistotu spát s jedním okem otevřeným," řekla BBC majitelka Imogen Daviesová. 

Jestřáb tehdy skončil s poraněnou nohou u veterináře a po návratu domů musel kvůli vydatné nemocniční stravě hubnout, aby se před letošním Wimbledonem dostal opět do formy. "Dávali mu patnáct kuřat, on přitom obvykle za den spořádá tři až čtyři," uvedla Daviesová. 

Hledání míčků, zbraní a výbušnin má na starost osmičlenná policejní smečka v čele s dvojicí labradorů Marlowem a Zakem. Pro ně práce v All England Clubu není ničím novým, premiéru si totiž odbyli loni při olympijských hrách v Londýně. 

Hledání zatoulaných tenisáků je pro psy navíc vzpomínkou na "učňovská léta". "Jako štěňata začínali výcvik hledáním schovaných tenisáků," uvedl jeden z psovodů Paul Osborne, kterého spolu s dalšími psy a policisty čeká každé ráno šestihodinová kontrola areálu. 

Prohlídka by možná byla kratší, kdyby psi nebyli pro spoustu fanoušků vítanou atrakcí. "Občas to člověka pořádně vytočí, když se seběhnou kolem psa, který zrovna něco našel, a začnou ho hladit," prohlásil psovod Richard Forshaw-Singh.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
super!
moc drzim palce a preji pejskum hodne stesti, cerstveho masicka a prinejhorsim dobrych konzerv ci sucharu;
a jestrabovi spoustu malych ptacku a jineho papani.
zviratka pojdte pojdte pojdte!!
Reagovat
smazaný uživatel
...a take jeden vlk, zapomneli dopsat;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist