Obě sestry Plíškovy prošly wimbledonskou kvalifikací

21. 6. 2012, 20:15
Aktuality 12
Dvojčata Karolína a Kristýna Plíškovy si vybojovaly účast ve Wimbledonu. Talentované Češky a bývalé juniorské grandslamové vítězky prošly tříkolovou kvalifikací, jediná výhra je navíc dělila i od premiérového startu ve čtyřhře.
Sestry Karolína a Kristýna Plíškovy

Kristýna, která předloni vyhrála wimbledonskou juniorku, dnes ve třetím kole kvalifikace porazila Francouzku Irenu Pavlovicovou 6-3 6-2. Hlavní soutěž v All England Clubu si 148. hráčka světa zahraje podruhé, loni při svém dosud jediném startu na grandslamu vypadla v prvním kole s Bartoliovou.

Druhá z dvacetiletých sester Karolína (118. v pořadí WTA) si zajistila účast v turnaji vítězstvím nad Japonkou Jurikou Semaovou 6-4 6-1. Vítězka juniorky na Australian Open v roce 2010 si odbyla grandslamovou premiéru na nedávném Roland Garros, kde prohrála v úvodním kole s Marion Bartoliovou z Francie. "Jsem poprvé v hlavní soutěži Wimbledonu, z čehož jsem nadšená," řekla webu turnaje. 

V hlavní soutěži dvouhry na jednom grandslamovém turnaji se Karolína s Kristýnou objeví poprvé, ve čtyřhře si ale společně nezahrají - dnes ve finálovém kole kvalifikace prohrály. 

Nikdo další z českých tenistů v kvalifikaci na Wimbledon neuspěl.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
vendulkabendulka
Ja jim porad fandim a preju to nejlepsi, protoze jsou skutecne talentovane. Vetsinou do chvile nez vidim na kurtu ty jejich otravene obliceje.. A pak me to prejde a fandim jim zas :)
Reagovat
freeteepek
super super super
Reagovat
tommr
si za úspěšnou kvalifikaci připíšou i cenný body do žebříčku. Za postup z kvalifikace do hlavní soutěže se ve Wimbledonu dává 60 bodů což už je docela slušná sumička. Pomůže to hlavně Karolíně, která se díky tomu zase posune o několik příček blíž k první stovce ... :)
Reagovat
Fandina
Výborně výborně výborně. Přeji postup do dalšího kola, dobrý los a když to bude zase Bartoli, tak máte alespoň jistotu, že ta je jen jedna, ale samozřejmě přeji mnohem lehčí soupeřky a držím palce fandím a ... pojď pojď pojď
Reagovat
tommr
Bartoliovou prosím opravdu nééé ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rád jim popřeji hodně úspěchů v hlavní soutěži a ať jdou drze a bez mindráků do toho. Bude dobré, když budeme mít dálší adeptky do první stovky a pak hurá stále výše.
Reagovat
smazaný uživatel
Řek bych, že letošek bude pro ně průlomový...
Reagovat
tommr
taky doufám - moc bych jim to přál ... :)
Reagovat
VlS
Gratulace k postupu. Jestli jsem počítal dobře, tak by v hlavním pavouku mělo být 11 Češek, ty jo, to je teda dobrý.
Reagovat
tommr
počítal si špatně - v hlavní soutěži bude startovat jen 10 našich hráček. I to je ale samozřejmě krásný číslo ...
Jen pro srovnání minulej rok hrálo ve Wimbledonu 11 našich hráček, o rok dřív 9 hráček. Průměr za poslední tři roky je tudíž 10 hráček v hlavní soutěži ...
Reagovat
VlS
Nevím, počítal jsem to z players listu s tím, že jsou tam uvedené i deblistky, takže nevím, jestli Eva Birnerová bude nebo nebude hrát singl. Byla někde těsně za stovkou, ale ve stovce jsou nějaká zranění. Uvidíme zítra.
Reagovat
tommr
Birnerová vypadla už v prvním kole kvalifikace takže do hlavní soutěže stoprocentně nezasáhne ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist