Obhájce Alcaraz protáhl travnatou neporazitelnost na 13 zápasů, v Queensu začal skalpem Cerúndola

18. 6., 17:57
Aktuality 0
ATP QUEENS - Carlos Alcaraz (21) protáhl svou neporazitelnost na travnatých kurtech na 13 zápasů a také úspěšně odstartoval obhajobu titulu na pětistovce v londýnském Queen's Clubu. Čerstvý vítěz French Open a úřadující wimbledonský šampion si poradil 6:1, 7:5 s Franciscem Cerúndolem (25) a jeho překážkou ve druhém kole bude rozjetý Jack Draper.
Carlos Alcaraz zvládl na travnatých kurtech už 13 utkání po sobě (© AFP)

Alcaraz – F. Cerúndolo 6:1, 7:5

Carlos Alcaraz se po senzačním loňském triumfu ve Wimbledonu, kde porazil ve finálové pětisetové bitvě Novaka Djokoviče, začal na své poměry extrémně trápit. Na další titul čekal až do březnového Masters v Indian Wells, ovšem na nedávném French Open si pořádně spravil chuť, když získal už třetí grandslamový titul. Do kompletní sbírky mu chybí pouze Australian Open.

Na trávě se mu v úvodu profesionální kariéry nedařilo, nicméně loni zvládl všech 12 zápasů na nejrychlejším povrchu. Parádní období odstartoval triumfem právě v londýnském Queen's Clubu a poté dobyl nejslavnější tenisový turnaj.

Obhajobu na londýnské generálce zahájil proti Franciscovi Cerúndolovi. Zatímco v úvodním dějství proti úřadujícímu šampionovi travnaté akce v Eastbourne naprosto dominoval, ve druhé sadě nezachytil začátek a dostal se do manka 2:5. To se mu podařilo smazat, ačkoli v 10. hře likvidoval na vlastním servisu tři setboly. Duel uzavřel ziskem pěti gamů v řadě.

Bývalý lídr žebříčku je tak v Queensu stále neporažen. Debut v tomto dějišti si odbyl loni a po vydřeném vítězství nad Arthurem Rinderknechem nedal výraznější šanci Jiřímu Lehečkovi, Grigorovi Dimitrovovi, Sebastianovi Kordovi ani Alexeovi de Minaurovi.

V dalším kole zaútočí na své třetí kariérní čtvrtfinále na travnatých dvorcích, obě předchozí zaznamenal v loňské sezoně. Jeho soupeřem bude rozjetý domácí zástupce Jack Draper, který slavil v neděli na trávě ve Stuttgartu svůj první titul z turnajů ATP.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Výsledky turnaje ATP 500 v Queensu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist