Obhájkyně titulu postupuje, Safinová končí

28. 6. 2008, 16:44
Aktuality 0
WIMBLEDON ŽENY - Obhájkyně titulu Venus Williamsová postoupila do osmifinále Wimbledonu. Osmadvacetiletá americká tenistka dnes v třetím kole vyřadila Španělku Marii José Martínezovou-Sánchezovou. Mezi nejlepších šestnáct postoupily i nasazená dvojka Jankovičová a pětka Dementěvová, naopak už dohrála finalistka letošního French Open Dinara Safinová.
Venus Williamsová

Venus Williamsová porazila Španělku Martinezovou-Sánchezovou 6-1 7-5 a postoupila do osmifinále. V něm změří síly s o deset let mladší Ruskou Alisou Klejbanovovou, která po Slovence Hantuchové vyřadila i Japonku Ai Sugijamaovou.

Osmnáctiletá Ruska má ve Wimbledonu premiéru a poprvé se na grandslamu dostala mezi posledních šestnáct. Se starší ze sester Williamsových se aktuálně 42. hráčka světa ještě neutkala.

Zápas třetího kola zvládla také pátá nasazená Ruska Jelena Dementěvová, která si po setech 7-6 7-5 poradila s Giselou Dulkovou z Argentiny.

Loňské osmifinále už obhájila Jelena Jankovičová. Světová trojka dnes po setech 2-6 6-4 6-2 porazila sedmnáctiletou Dánku Carolinu Wozniackou a po včerejším vyřazení krajanky Ivanovičové vykročila na cestu za postem světové jedničky. K tomu potřebuje postoupit minimálně do semifinále a doufat, že Ruska Kuzněcovová nedopadne lépe.

Třiadvacetiletá Srbka však bude v následujících dvou dnech volna léčit zraněné koleno, které se jí dnes v 1. setu podlomilo při jednom z doběhů míčku. Ve třetí sadě si vyžádala pauzu na ošetření, ale fyzioterapeutka ji postižené místo natolik stáhla, že si Jankovičová bandáž musela sundat. I přes zranění postoupila do boje o postup do čtvrtfinále, v němž se střetne s Thajkou Tamarinou Tanasugarnovou. Ta si dnešní výhrou nad Novozélanďankou Marinou Erakovičovou zajistila již sedmou účast ve wimbledonském osmifinále.

Safinová prohrála s Peerovou
Finalistka letošního Roland Garros ve Wimbledonu končí ve 3. kole. Turnajová devítka Dinara Safinová podlehla Shahar Peerové, se kterou prohrála po téměř tříapůlhodinovém boji po setech 5-7 7-6 6-8.

Ruska dokázala ve druhé sadě soupeřce utéct z mečbolu a srovnat stav na 1-1 na sety, což se jí povedlo i na nedávném French Open proti Dementěvové a Šarapovové. Zatímco na pařížské antuce obrat dokonala a postoupila až do finále, dnes proti izraelské reprezentantce neuspěla - v rozhodující sadě sice prolomila soupeřčino podání a vedla 5-3, ovšem i vinou zranění jí "odešel" servis, udělala celkem 12 dvojchyb, a třetí set prohrála poměrem 6-8. Safinová se slzami v očích opustila kurt číslo 11 a letošní Wimbledon pro ní skončil.

WIMBLEDON ŽENY - sobotní výsledky:

Dvouhra - 3. kolo:
Jankovičová (2-Srb.) - Wozniacká (31-Dán.) 2:6, 6:4, 6:2, Dementěvová (5-Rus.) - Dulková (Arg.) 7:6 (7:2), 7:5, V. Williamsová (7-USA) - Martínezová-Sánchezová (Šp.) 6:1, 7:5, Klejbanovová (Rus.) - Sugijamaová (Jap.) 6:4, 6:4, Tanasugarnová (Thaj.) - Erakovičová (N. Zéland) 4:6, 6:4, 6:4.
doplněno:
Peerová (24-Izr.) - Safinová (9-Rus.) 7:5, 6:7 (4:7), 8:6, Petrovová (21-Rus.) - Azarenková (16-Běl.) 7:6 (13:11), 7:6 (7:4), Kudrjavcevová (Rus.) - Šuaj Pcheng (Čína) 6:3, 1:6, 6:4.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist