Obhajobě titulu předcházely těžké chvíle. Měl jsem problém být na kurtu, přiznal Alcaraz

19. 3., 14:47
Aktuality 0
Carlos Alcaraz (20) po roce opět triumfoval na BNP Paribas Open. Španělský tenista přiznal, že úspěšná obhajoba titulu v Indian Wells byla o to sladší, že se v kalifornské poušti ocitl po několika náročných měsících.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz s trofejí pro vítěze Indian Wells. (@Reuters)

Alcaraz nezískal žádnou trofej od svého prvenství na loňském Wimbledonu, dokud v neděli v repríze loňského finále neporazil Daniila Medveděva. Rodák z El Palmaru uvedl, že ho titulové sucho netrápilo. Bojoval se zraněním a cítil, že trochu sešel ze své cesty a čas na kurtu si neužíval.

"Je těžké to vyjádřit slovy, protože mám za sebou pár opravdu těžkých měsíců. Řekněme, že poslední dva pro mě bylo těžké najít sám sebe. Neměl jsem radost, když jsem vstoupil na kurt. Nebyl jsem tam sám sebou," řekl novinářům.

Jeho další slova už byla věnována cennému triumfu a nesla se v pozitivním duchu: "Zvednout tuhle trofej pro mě hodně znamená, protože jsem překonal spoustu problémů v hlavě i fyzicky. Bylo to výjimečné. Proto jsem opravdu šťastný, cítil jsem se na tomto turnaji opravdu dobře."

Alcaraz zahájil rok vypadnutím ve čtvrtfinále Australian Open, poté došel do semifinále v Buenos Aires a z prvního zápasu v Rio de Janeiru odstoupil kvůli zranění kotníku. "Měl jsem problém užít si čas strávený na kurtu. Rodina, tým i moji blízcí mi říkali, že už se neusmívám jako dřív," přiznal.

Pro španělského tenistu bylo podle jeho slov důležité užívat si tenis a nic nedokázalo vyloudit jeho charakteristický úsměv víc než zisk bodu tak výjimečným úderem, jaký předvedl v semifinále proti Sinnerovi a v neděli proti Medveděvovi.

Světová dvojka uvedla, že si z Indian Wells spolu s trofejí a šekem na 1,1 milionu dolarů odváží i cennou lekci, jak se vypořádat s nepřízní osudu. "Nezáleží na tom, jaké máte problémy. Pokud si věříte, máte kolem sebe opravdu dobrý tým a tvrdě pracujete, pak se všechno může otočit. Myslím, že to je největší lekce, kterou si z tohoto turnaje odnesu," prohlásil.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist