Obsazení jako na turnaji ATP. Na challengeru ve Phoenixu budou hrát Lehečka, Berrettini, Monfils či Schwartzman

13. 3. 2023, 13:49
Aktuality 3
Hrací pole challengeru v americkém Phoenixu vypadá spíše jako lépe obsazený podnik série ATP 250. Mezi probíhajícím Masters v Indian Wells a tím nadcházejícím v Miami půjdou v hlavním městě státu Arizona do akce Jiří Lehečka, Matteo Berrettini, Gaël Monfils či Diego Schwartzman. Nejlepšího Čecha v žebříčku navíc nečeká vůbec jednoduchý soupeř pro první kolo.
Jiří Lehečka (© Profimedia)

Pořadatelé challengeru ve Phoenixu si musí mnout ruce. Už před udělením divokých karet se mohli chlubit parádním obsazením a po brzkém vyřazení na Masters v Indian Wells přijali volnou vstupenku do hlavní soutěže bývalí členové Top 10 Matteo Berrettini, Diego Schwartzman a Gaël Monfils.

Osmičku nasazených, v níž je i Jiří Lehečka, uzavírá světová devětapadesátka Emil Ruusuvuori a jako poslední se přímo do hlavní soutěže v historii prvního challengeru kategorie 175 vešel aktuálně 84. hráč světa Alexej Popyrin. Hlavní los zkompletuje ještě šest kvalifikantů, boje o hlavní fázi vypuknou dnes.

Nejlepších Čech v žebříčku Lehečka schytal do prvního kola jeden z nejtěžších možných losů. Jednadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi, který v Indian Wells skončil ve druhém kole na raketě Andreje Rubljova, bude čelit Thanasimu Kokkinakisovi. S Australanem se utká poprvé.

Paradoxně jednodušší by to mohl mít v následujícím kole proti kvalifikantovi i ve čtvrtfinále v souboji s Zhizhen Zhangem, Constantem Lestiennem, obhájcem titulu Denisem Kudlou, nebo Alexanderem Bublikem. V semifinále by mohl čekat druhý nasazený Diego Schwartzman.

Kompletní los

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Petra86
To je dobrý Jirka neuhrál ještě ani míček, ale tady už je rozpis až na semifinále.
Reagovat
Tennisfan77
Tak na tohle si vyčlením tak pět litrů, tam bude pouštěčka každý druhý zápas. smile
Reagovat
Teo
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist