Olympijský vítěz Zverev byl v Německu vyhlášen Sportovcem roku

21. 12. 2021, 15:33
Aktuality 21
Třetí nejlepší tenista světa Alexander Zverev byl v Německu zvolen Sportovcem roku. 24letý rodák z Hamburku letos získal šest titulů včetně olympijského zlata a trofeje z Turnaje mistrů.
Profily hráčů
Alexander Zverev

Alexander Zverev během sezony 2021 vyhrál turnaje ATP 500 v Acapulku a v Cincinnati, Masters 1000 v Madridu a ve Vídni, olympijský turnaj v Tokiu a nakonec podruhé v kariéře přidal trofej z Turnaje mistrů. 

Ve světovém žebříčku se 24letý rodák Hamburku vyšplhal na druhé místo za Novaka Djokoviče s Daniilem Medveděvem a vyrovnal své maximum.

Za povedenou sezonu byl Zverev odměněn i v Německu, kde ho novináři zvolili Sportovcem roku 2021. U předávání cen byl se svou novou přítelkyní Sophií Thomallovou a bratrem Mischou. 

"Není nic většího než olympiáda a zisk zlaté medaile. Být součástí německé rodiny v olympijské vesnici bylo úžasné. Jsem šťastný, že i v této těžké době jsme mohli hrát, i když to bylo bez diváků," řekl Zverev.

Za německým tenistou (1739 bodů) se v anketě umístili plavec Florian Wellbrock (1198), skokan na lyžích Karl Geiger (729), stolní tenista Dmitri Ovcharov (644 )a jachtař Boris Herrmann (609).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
paddy
https://www.tennismagazin.de/news/alexander-zverev-im-exklusiven-tennis-magazin-interview

brzy se vyřeší vyšetřování násilí, soudně se brání v Rusku

otec je lepší trenér než Lendl
- kdo nezná Lendla, tak doplním, že ten na rozdíl od Zvereva porazil na GS alespoň 1 hráče top10 a také vyhrál několik GS

GOAT je Djokovič, statistiky nelze ignorovat bez ohledu na sympatie k ostatním
- s tím je třeba souhlasit, Djokovič je nejen GOAT, ale i (neoficiálně) očkovaný

a na to se napijeme smile smile
Reagovat
Pe3k
Na českém tenisovém webu: kdo nezná Lendla smile
Reagovat
RF46
Jo, ted jak Rafa nehraje, tak to opravdu vypada jako cesky web, jinak sem mel pocit, ze je to spis slovenskej hejterskej web.
Reagovat
Pe3k
No jo no, Slovenští bratři nám sem rozhodně neposílají to nejlepší, spíše naopak...ale nebudu odsuzovat celý národ k vůli pár zamindrákovaným jedincům.
Reagovat
RF46
Takze udajny nasili na manzelce moc vliv nemelo...smile
Reagovat
Pe3k
Manželce? Dostal mimisoudně ranec peněz a spokojeně odkráčela ze scény, takový typ ženy to byl...Ale Zvereva sem se zastávat v tomto nechtěl.
Reagovat
RF46
Vlastne manzelka ne, sem ko*ot smile
Reagovat
paddy
s německým sportem to jde dolů, když vyhraje tenista, který dosud nikdy neporazil hráče top10 na GS, titul vem čert smile

líp bych to neřekl, všude kromě GS smile
Zverev: "Look, I've won on every level except for the Slams. It's the only thing I'm missing and I'll do whatever I can to change that next season."
Reagovat
brixner
No jo, to je pravda! A to Saša vůbec nehraje špatně, nevím, kde je problém, že to prostě nedává na ty tři sety...Rogera asi už počítat nebudeme, i když já vím, tráva...Ale Rafu na tři na antuce nedá nikdy a Srba asi nikde a to už se ukázali i ostatní dravci a roky letí...Kdo ví, jestli nakonec neskončí v té kolonce společně s Berdychem, Ferrerem, Baghdatisem, Riosem, Nalbandianem...
Reagovat
turista
Nadala, kterému bude už 36 let Zverev porazí kdykoliv a kdekoliv. V Madridu si s ním poradil bez problémů a bude to lepší a lepší.
Reagovat
brixner
V Madridu? Na tři vítězné? Máš vodkaz?
smilesmilesmile
Reagovat
turista
Na dva to bylo. Ale na tři to příští rok může dát v Paříži, protože Nadal už bude mít potíže s moc dlouhými zápasy. Věk nelze zastavit.
Reagovat
paddy
ale některé ženy si myslí, že věk lze zastavit botoxem smile smile
Reagovat
brixner
Anebo tim, že mi furt posílaj SMSsmile
Mrchy to sousmile
Ne že nesmile
Reagovat
Patik
Federer zase ocenený fanúšikmi a to ho nikto poriadne dva roky nevidel..on bude dostávať pravidelne ocenenia aj desať rokov po skončení kariéry.
Reagovat
PetaM
Tomu říkám veleúspěch.
Reagovat
SwissMaestro
Tak Bencic má covid a je jí hodně zle + je plně očkovaná
Reagovat
Pe3k
Takže Ovtcharov na 4. místě? No tak pecka, sice nevím za co konkrétně, ale co už...Do finále mistrovství světa se dostal 18 letý Švéd nasazený jako číslo 77 a to hrál s hranatou hexagonovou pálkou (novinka od Stigy). Ten taky tuto novou raketu hodil směrem k soupeři, za což měl být diskvalifikován.

Vsadím se, že Zvereva mohutně podporovaly všechny německé feministky smile
Reagovat
vojta91
Tak on exceloval nejen v tenisu, ale i v boxu. Ocenění je na místě smilesmilesmile
Reagovat
blixa
On ti dal po tlamě či co ? To by bylo záslužné ! smile
Reagovat
vojta91
Na mě si netroufnul a to jsem mu nadával do mužiků a řekl jsem mu, ať si proletář vylíže p*delsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist