Organizátoři US Open uvažují o pondělním finále

20. 10. 2011, 13:42
Aktuality 6
Poté co poslední čtyři ročníky tenisového US Open skončily kvůli dešti až v pondělí, uvažují organizátoři newyorského grandslamu o prodloužení turnaje do začátku třetího týdne natrvalo. Změna by mohla nastat už v roce 2012.

Ředitel US Open Jim Curley agentuře AP řekl, že americká tenisová asociace zahájila společně s majitelem televizních práv CBS diskuze o úpravě programu. Po ní volali sami tenisté, kteří chtějí mít den volna mezi semifinále a finále. V současnosti je US Open jediným grandslamem, kde se tyto zápasy mužské dvouhry hrají dva dny po sobě, v sobotu a neděli. 

Organizátoři newyorského turnaje vedle přidání patnáctého dne zvažují i variantu stávajícího nedělního vyvrcholení, nicméně s posunutím mužského semifinále na pátek. "Zatím jsme na začátku, na stole jsou různé možnosti," uvedl Curley.

Úprava programu by mohla pro americkou asociaci znamenat velké ztráty, jak z hlediska prodeje vstupenek, tak za televizní práva. "Musíme přiznat, že taková změna by mohla mít negativní finanční dopad na asociaci, což je jeden z důvodů, proč o tom přemýšlíme velmi pečlivě. Mluvíme tady o milionech dolarů," řekl Curley s tím, že případná finanční ztráta by mohla ovlivnit i plán zastřešení centrálního kurtu, po kterém se také volá. 

Podle Curleyho může mít upravený program premiéru už na příštím US Open, v tom případě by však musely být všechny detaily dořešeny nejpozději v dubnu. "Třeba to bude až v roce 2013. Každopádně chceme dát najevo, že naším cílem je vyřešit to," dodal.
Snahu udělat něco s programem přivítal i pětinásobný vítěz turnaje Roger Federer. "Je to dobrá zpráva a správný krok pro náš sport. Jsem rád, že americká asociace naslouchá hráčům," uvedla bývalá světová jednička.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
MAFRA
Souhlasím,první kola by měli hrát dva dny jako je to na ostatních grandslemech,no jo amíci musej mít vždy něco extra!!
Reagovat
smazaný uživatel
Takže finále bude v úterý.
Reagovat
a.magerova
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc nerespektují, že týden po US Open je Davis Cup a hráči, kteří hrají až do konce turnaje, pak nemají sílu hrát DC.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to nesmysl, schválně finále v pondělí. Podle by stačilo, kdyby hráli první kolo dva dny a ne nesmyslně až do středy, vždyť je to největší blbost v programu. Pak se diví, že nestíhají. Ve Wimbledonu taky prší, mají volnou neděli a ještě to stíhají.
Reagovat
smazaný uživatel
...a navíc nemají tiebreaky v rozhodujících setech a čtyřhry mužů se hrají (pokud teda neprší moc) taky na tři vítězné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist