Ormaecheaová ve svém prvním finále vyzve Jankovičovou

24. 2. 2013, 10:48
Aktuality 1
WTA BOGOTA - Paula Ormaecheaová si na antuce v kolumbijské Bogotě zahraje poprvé v kariéře ve finále turnaje WTA. Dvacetiletá Argentinka se v něm utká s bývalou světovou jedničku Jelenou Jankovičovou ze Srbska.
Paula Ormaecheová

Až dosud si Paula Ormaecheaová zahrála v jediném čtvrtfinále, do kterého se dostala před rokem právě v Bogotě. Letos své maximum v kolumbijské metropoli překonala a postupem do finále si zajistila souboj o premiérový titul z okruhu WTA.

V semifinálovém duelu s Brazilkou Telianovou Pereirovou, která startovala poprvé v hlavní soutěži turnaje WTA, sice třikrát přišla o podání, díky lepšímu závěru zápasu ale jihoamerický souboj vyhrála a po setech 7-6 6-3 postoupila do finále.

Paula Ormaecheaová"Byl to velmi těžký zápas, ale tvrdě jsem dřela a byla jsem trpělivá. Jsem poprvé ve finále a za to jsem velmi šťastná. Zítra se budu snažit hrát co nejlépe," komentovala Ormaecheaová.

Pokud chce dvacetiletá Argentinka životní turnaj zakončit titulem, musí porazit bývalou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou. Loni zkušená Srbka na antukových turnajích vyhrála jen jeden ze sedmi zápasů, letos ale hned své první vystoupení proměnila ve finále. V Bogotě však jako nejvýše nasazená hráčka nemusela čelit rovnocenné soupeřce, její největší konkurentky totiž popadaly v úvodních kolech.

I sedmadvacetiletá Jankovičová ale měla problémy hned v prvním kole, Američanku Cohenovou udolala až po tříhodinovém boji. V dalších dvou zápasech vyhrála hladce ve dvou setech, semifinálový duel s Italkou Karin Knappovou však musela zase ubojovat. Poté, co zápas nedokázala doservírovat, se ve třetím setu za stavu 5-6 a 40-40 ocitla dva míčky od prohry, vzápětí ale získala sedm fiftýnů v řadě a postoupila do finále.

"Ona (Knappová) v prvním setu neuvěřitelně podávala, soupeřka dnes hrála opravdu dobře. Ale jsem ráda, že jsem od druhého setu dokázala hrát lépe a podařilo se mi to otočit. Třetí set byl trochu nervózní, ale podařilo se mi zůstat nad věcí a zápas ukončit," řekla aktuálně 24. hráčka světa Jankovičová.

"Jsem velmi ráda, že si při první návštěvě Bogoty zahraju ve finále," radovala se po postupu do celkově 29. finále, ve kterém bude bojovat o 13. titul. Ten poslední získala před téměř třemi lety v Indian Wells.

"Doufám, že už se toho 13. titulu dočkám. Doufám, že dokážu hrát svůj tenis a turnaj vyhraju. A snad budu v dobré hře pokračovat i na dalších turnajích - v Indian Wells a Miami. Tento týden mi dodává hodně sebevědomí do další části sezony," dodala Jankovičová, ktzerá se s Ormaecheovou dosud neutkala.

"Myslím, že s každým tady hraju poprvé, takže to pro mě nebude nic nového. Každý zápas je tu těžký a já se jen snažím jít krok za krokem a vyhrát titul. Zítra to bude výzva, ale zkusím předvést svůj nejlepší výkon," těší se Srbka.

Birnerová deblový titul neobhájila
Evě Birnerové se v Bogotě nepovedlo obhájit deblový titul. Spolu s Ruskou Alexandrou Panovovou, s níž tvořila nejvýše nasazený pár, dnes podlehly ve finále turnajovým dvojkám Timee Babosové z Maďarska a Mandy Minellaové z Lucemburska 4-6 3-6.

Minellaová oplatila česko-ruské dvojici loňskou porážku, kterou tehdy utrpěla v Bogotě po boku Švýcarky Stefanie Vögeleové. Osmadvacetileté Birnerové nevyšel útok na čtvrtý deblový triumf v kariéře.

- WTA INTERNATIONAL BOGOTA -
(Kolumbie, antuka, 235.000 dolarů)
sobotní výsledky (23. 02. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Jankovičová (1-Srb.) - Knappová (It.) 3-6 6-1 7-6(2)
Ormaecheaová (Arg.) - Pereiraová (Braz.) 7-6(5) 6-3

Čtyřhra - finále:
Babosová/Minellaová (2-Maď./Luc.) - Birnerová/Panovová (1-ČR/Rus.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
gigin
Paráda!! Konečně, Jeco!! :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist