Ósaka: Diyasová a Kumkhumová jsou poprvé v semifinále, Voráčová si zahraje o deblový titul

10. 10. 2014, 18:02
Aktuality 14
WTA ÓSAKA - Dvacetiletá Kazaška Zarina Diyasová a o rok mladší Thajka Luksika Kumkhumová si v japonské Ósace zahrají poprvé v semifinále turnaje WTA a jedna z nich si dokonce vybojuje finále. V soutěži deblistek si o titul zahraje česká tenistka Renata Voráčová.
Zarina Dijasová

Zarina Diyasová je už 37. hráčkou světa, letos byla v osmifinále Wimbledonu a ve třetím kole Australian Open i US Open, jejím maximem na turnajích WTA bylo až čtvrtfinále. To dvacetiletá Kazaška, jež tenisově vyrůstala v Praze na Štvanici, překonala až dnes v Ósace. Dijasová zdolala 6-7 6-4 6-2 šestnáctiletou Chorvatku Anu Konjuhovou a poprvé v kariéře postoupila do semifinále turnaje WTA.

O finále se utká s Luksikou Kumkhumovou, která si v Japonsku rovněž zahraje v semifinále poprvé v kariéře. Jednadvacetiletá Thajka dnes postoupila přes druhou nasazenou Madison Keysovou, nad kterou vedla 6-2 a 4-3 ve chvíli, kdy devatenáctiletá Američanka vzdala kvůli bolestem v oblasti žeber.

Za svým již třetím titulem z Ósaky zatím neohroženě míří nasazená jednička Samantha Stosurová. Třicetiletá Australanka dnes smetla 6-4 6-1 Kazašku Julii Putincevovou.

"Jde mi to tu velmi dobře. Odehrála jsem už tři velmi dobré zápasy a především s dnešním výkonem jsem opravdu spokojená. Jsem ráda, že jsem tu zase v semifinále,"  pochvalovala si bývalá vítězka US Open, která v Japonsku obhajuje titul. Před pěti lety si z Ósaky odvezla první ze svých pěti trofejí.

Letošním triumfem by se ještě na poslední chvíli vrátila do hry o Turnaj šampionek v bulharské Sofii. V semifinále se 18. hráčka světa utká s třetí nasazenou Jelinou Svitolinovou. Dvacetiletá Ukrajinka dnes porazila Američanku Lauren Davisovou.

"Ještě nikdy jsem s Jelinou nehrála. Už ji tu chvíli hrát viděla, když jsem čekala na svůj zápas. Má za sebou dobrý rok a zdá se, že to bude těžká soupeřka. Musím se soustředit na svou hru, ale cítím, že se každým zápasem lepším, tak doufám, že to bude pokračovat," uvedla Stosurová.

Voráčová je ve finále čtyřhry
Renata Voráčová si v japonské Ósace zahraje po více než dvou letech ve finále čtyřhry na turnaji WTA. Do boje o titul postoupila s domácí Shuko Aoyamaovou, s kterou dnes zdolaly nejvýše nasazený pár Hao-Ching Chan a Yung-Jan Chan z Tchaj-wanu 6-4 6-3.

Voráčová, která v pondělí oslavila 31. narozeniny, budou usilovat o svůj devátý titul ve čtyřhře. Finále hrála naposledy předloni v červenci v Palermu, kde uspěly s Barborou Záhlavovou-Strýcovou.

S Aoyamaovou hraje v Ósace poprvé od letošního Wimbledonu, kde spolu postoupily do třetího kola, čím Voráčová vyrovnala svůj nejlepší deblový výsledek na grandslamu.

- WTA INTERNATIONAL ÓSAKA -
(Japonsko, tv. povrch, 250.000 dolarů)
páteční výsledky (10. 10. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Stosurová (1-Austr.) - Putincevová (Kaz.) 6-4 6-1
Kumkhumová (Thaj.) - Keysová (2-USA) 6-2 4-3 skreč K.
Svitolinová (3-Ukr.) - Davisová (8-USA) 6-2 6-4
Diyasová (5-Kaz.) - Konjuhová (Chorv.) 6-7(4) 6-4 6-2
Semifinálové dvojice: Stosurová - Svitolinová, Diyasová - Kumkhumová.
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Aoyamaová/Voráčová (Jap./ČR) - Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan (1-Tchaj-wan) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
FulnekUltras
což už letos několikrát předvedla (jednou i na úkor Petry), ovšem tentokrát na ni - po čistě získaném brejku hned v úvodním game - její první semifinále WTA zjevně dolehlo. Spáchala třikrát víc UE než Zarina, většinu zápasu jí absolutně nefungoval první servis, a jen chvílemi thajský cvalík dokazoval, jak nepříjemná může být jeho silově agresivní hra tak trochu kvitovského rangu, které však taktéž chybí poněkud lepší pohyb. Náznak čerstvé mízy se u Thajky dostavil až za stavu 1:4 ve druhém setu po konzultaci s trenérem, z níž vyšla jakoby pokropená živou vodou, vyhrála tři gamy za sebou a soupeřka viditelně znervózněla. V koncovce však Kumkhum znovu odešlo podání i úderová jistota a bylo hotovo. Zarina si vítězství zasloužila celkově větší vyrovnaností hry a pestrostí úderů, v čemž přece jen potvrdila svou téměř o šedesát míst lepší žebříčkovou pozici.
Ve finále ovšem favorizuji Sam, která má momentálně výbornou formu i solidní psychiku, a to by ve spojení s jejími zkušenostmi mělo na ósacký titul stačit.
Reagovat
smazaný uživatel
Prial som si finale Elina vs. Zarina :(
nevadí :)
Zarina , ideeeeeš :)
Reagovat
smazaný uživatel
k siti jiz se vstricne naprazenou rukou.. :-)
Reagovat
dadaft
:-))
ano, v tom lze vidět zlepšení.

nicméně zlepšení bude nutné i v jiných oblastech.
Reagovat
skott
Eli ustrašená hra při big pointech ji stála jasně vyhraný první set. 4-1 a 30-15 na vlastním servisu ani 2 setboly a ona nedokáže trošku zariskovat.
Reagovat
dadaft
gratulace Zarině k prvnímu finále WTA.

o titul si pravděpodobně zahraje s Elinou, která se zatím s osmnáctou hráčkou světa Stosurovou vůbec nemaže a v prvním setu vede o dva brejky...
Reagovat
dadaft
hopla, Sam zpřesnila hru a dva brejky jsou fuč - 5:5.
Reagovat
smazaný uživatel
jenze Sammy snad ten TB nakonec podela.. neboco... :-(
Reagovat
dadaft
nepodelala.
spíš to podelala Elina neboco. ))

ale vcelku se zápas slušně rozjel, žádná pinkačka.
Reagovat
smazaný uživatel
joo.. :-)
K Zarine jeste - dobry zapas, cele se mi to libilo, jednak ona sama (sleduju ji "odmala") jednak bojovnost, rozmysl a slusnych 64 winn... taky obecne mam rada kontrasty, takze spokojenost. Kumkhum je zvlastni svou kombinaci kluciho projevu a dalnevychodni zdvorilosti. A jeji obourucny tenis je (uz) pro me taky "zvlastni", takovy spis baseball.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
kluciciho, jeee
Reagovat
EllNino
jo přesně, s tim baseballem :) mám z toho uplně stejnej pocit :D
Reagovat
FulnekUltras
zvláštní krouživý švih...
Reagovat
VlS
Bohužel jsem ani jedno neviděl, žena usoudila, že nutně musim jít nakoupit nějaký hadry , ale za Zarinku jsem rád, beru ji víceméně jako naši tenistku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist