Ósakaová se podruhé rozešla s trenérem Fissettem. Povede ji Mouratoglou?

14. 9., 07:34
Aktuality 13
Bývalá světová jednička a čtyřnásobná grandslamová šampionka Naomi Ósakaová už podruhé ukončila spolupráci s belgickým trenérem Wimem Fissettem, pod jehož vedením vyhrála US Open i Australian Open. Šestadvacetiletá Japonka, jež na začátku sezony obnovila kariéru po mateřské pauze, by podle médií měla navázat spolupráci s francouzským koučem Patrickem Mouratoglouem.
Profily hráčů
Wim Fissette a Naomi Ósakaová (© Profimedia / Jennifer Pottheiser / USTA)

"Čtyři roky, dva grandslamy a spousta vzpomínek. Děkuji Wimovi za to, že byl skvělým trenérem a ještě lepším člověkem. Přeji ti všechno nejlepší," oznámila Ósakaová na Instagramu.

Fissette trénoval Ósakaovou dvakrát. Nejprve od roku 2019 do léta 2022 a své svěřenkyni pomohl k triumfům na US Open (2020) a Australian Open (2021). Jejich cesty se znovu propojily loni, když se tenistka v červenci vrátila na kurty po narození dcery Shai.

Čtyřnásobná grandslamová šampionka však od svého lednového návratu na okruh nehraje podle svých představ. První skalp hráčky TOP 10 po čtyřech letech si připsala teprve nedávno na US Open proti Jeleně Ostapenkové, ve druhém kole pak ale podlehla 52. hráčce žebříčku Karolíně Muchové.

"Bylo to trochu těžké, protože samozřejmě mohu hodnotit, jak se mi daří, jen podle výsledků. Cítím se rychlejší a celkově lepší, ale prohrála jsem, takže je to těžké," řekla tehdy po svém vyřazení Ósakaová, jež ve světovém žebříčku klesla na 75. místo. Od svého návratu odehrála šestnáct turnajů, na nichž se jen dvakrát dostala do čtvrtfinále.

Aktuální žebříček WTA.Aktuální žebříček WTA. (@ Livesport)

Sama přiznala, že se snaží k prohrám přistupovat vyzráleji, ale zároveň cítí určitou frustraci. "Cítím, že pracuji mnohem tvrději než kdykoli v životě, takže se to musí v něco proměnit. Tedy nemusí, ale myslím, že se to stane," říká hráčka, která jako první reprezentantka své země ovládla grandslamový turnaj.

Na sociálních sítích se už spekuluje o Fissettovu nástupci. Podle mnohých by Ósakové mohl pomáhat Francouz Patrick Mouratoglou, bývalý kouč Sereny Williamsové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
tommr
V článku se neuvádí že Osaka "ukradla" tohoto trenéra Zhengový která to těžce nesla ...
Osaka si tím ale moc nepomohla: sama uhrála za celej rok jen 2 čtvrtfinále zatímco Zhengová má na kontě olympijský zlato a finále AO ...
Reagovat
Pergolek
Osakaova by měla angažovat trenérského génia Jaroslava Odvrátila
Reagovat
Pergolek
Dobrý den, uběhlo pár dní od frašky ve Valencii, stále vás rozesmívá duo Odvrátil a Machýrek? Duo klaunů roku Odvrátil a Machýrek
Reagovat
A211
Jestli chce Osaka něco velkého ještě vyhrát tak musí přestat nosit to závaží na kurt.
Reagovat
frenkie57
Ano, více se zaměřit na tělo, než na to,co na něj navléká.
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Nechápu. Ona si přece na kurt nebere své dítě!
Reagovat
muster
možná to zase svede na novináře, že jí jako introvertní osobě ubližují nepříjemné otázky...a pak si obleče divadelní kostým, na kšiltovku dá BLM a vyfotí polonahá na IG...takhle se opravdu introvert nechová
Reagovat
muster
trénovat tuhle dámu musí být pěkný nápor na nervy
Reagovat
paddy
nic zajímavého, mohla by zkusit Navrátila, ten by mohl být brzy volný smile smile smile

=======
pojďme se ještě vrátit ke kauze Rybakina

propustila trenéra, ten hned dostal ban ze strany WTA a nesmí trénovat, a ona se neustále odhlašuje z turnajů, již 9x

nepřekvapilo by mě, kdyby jí mlátil
Fandina by určitě dodala "možná spolu i chrápali, jak to dělají jiné ve WTA" smile

Vukov má jedno zajímavé poznávací znamení, tetování, které bych nazval "Vukovovo magický voko" smile

smile
https://www.reddit.com/r/tennis/comments/10loi6r/elena_rybakinas_coach_stefano_vukov_got_this/

dobrý, co? smile
https://www.youtube.com/watch?v=gzRDVtauUS8

" It was an open tennis secret: Her longtime coach, Vukov, made a lot of people uncomfortable, including WTA personnel. (He would openly yell at her; they would sometimes squabble during matches; he got this tattoo.) ."- said Wertheim
Reagovat
com
a co na to Serena, ze ji prebrala kouče
Reagovat
Mony
To nechci vidět
Reagovat
Mantra
Murato, to je strašná přísavka.
Sice ví, že vOsaka už velký turnaj nevyhraje, ale na slušnou vejplatu pro něj má.
Reagovat
Mantra
Jako prodávat onosené Nike boty. Lepší než prodávat nové botasky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist