Ósakaová si v Madridu připsala první výhru na antuce po dvou letech, Minnenové nedala šanci

24. 4., 15:32
Aktuality 15
Naomi Ósakaová (26) si takřka přesně po dvou letech připsala vítězství na antukových dvorcích. Bývalá světová jednička a čtyřnásobná grandslamová šampionka vracející se po mateřské pauze si v úvodním kole na tisícovce v Madridu poradila 6:4, 6:1 s lucky loserem Greet Minnenovou (26). Sara Erraniová (36) vyhrála tříhodinovou bitvu bývalých hráček TOP 5, když vyřadila Dánku Caroline Wozniackou (33).
Ósakaová si po dvou letech připsala výhru na antuce (© AFP)

Ósakaová – Minnenová 6:4, 6:1

Naomi Ósakaová vstoupila do nepříliš oblíbeného antukového jara už před týdnem v hale ve francouzském Rouenu a jasně prohrála s antukovou specialistkou Martinou Trevisanovou. V úvodním kole v Madridu však měla příznivější los a poradila si s lucky loserem Greet Minnenovou.

Favorizovaná Japonka od začátku dominovala. Do brejku mohla jít už po skončení čtvrtého a šestého gamu, ale nakonec poprvé Belgičance sebrala podání až v závěrečné hře úvodního dějství. Za celé utkání čelila i díky osmi nechytatelným servisům jen jedné brejkbolové hrozbě, kterou odvrátila, a ve druhém setu povolila soupeřce jen jeden game.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Bývalá světová jednička si připsala své první vítězství na antukových dvorcích takřka přesně po dvou letech, konkrétně od předloňského vystoupení právě v tomto dějišti. Od začátku sezony 2020 odehrála na nejpomalejším povrchu jen devět utkání s bilancí 4:5. Na vítěznou sérii na cihle naposledy dosáhla po cestě do třetího kola French Open 2019.

Čtyřnásobná grandslamová šampionka se v letošní sezoně vrátila po více než roční mateřské pauze. Madrid je jejím osmým turnajem v aktuálním roce, nejdál se podívala do čtvrtfinálové fáze na hardové tisícovce v únoru v Dauhá.

Hlavní soutěž Mutua Madrid Open absolvuje popáté v kariéře a při čtvrtém startu v řadě zvládla v Caja Mágica nástrahy prvního kola. Poslední dvě účasti zakončila ve druhém kole, ve kterém letos vyzve nasazenou patnáctku Ljudmilu Samsonovovou. Trápící se Rusku porazila v březnu v Indian Wells.

Erraniová – Wozniacká 3:6, 7:5, 7:5

Dánka Caroline Wozniacká končí v Madridu hned v prvním kole. Bývalá světová jednička podlehla po bezmála třech hodinách hry 6:3, 5.7, 5:7 bývalé finalistce Roland Garros Saře Erraniové, když obě tenistky přišly osmkrát o své podání.

Italka Erraniová, jež příští týden oslaví 37. narozeniny, ve španělské metropoli vyhrála zápas v hlavní soutěži poprvé od roku 2015. Na podniku WTA 1000 se z výhry raduje po šesti letech. Ve druhém kole vyzve Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Kromě Jessicy Pegulaové startuje v Madridu kompletní elitní desítka v čele se světovou jedničkou a loňskou finalistkou Igou Šwiatekovou. Titul se pokusí obhájit druhá hráčka pořadí Aryna Sabalenková.


Výsledky turnaje WTA 1000 v Madridu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Nola
Svitolina sa nechala vtiahnut do vysokej kopcovanej od Sorribes a tak to aj dopadlo, kazda hracka ma nejaku taktiku, ale Sorribes tu najnudnejsiu, ale asi funkcnu, nemusela ani nikoho dnes udavat, snad ju Vika uprace, kam patri
Reagovat
Kandinsky1
Sářička s Karličkou
Reagovat
Stybnat
Old Sára vyklopila Wozejk
Reagovat
hanz
Tak Wozejk byl na antuce vždycky marnej...
Reagovat
jih
Wow! Sara Nesmrtelná! A teď jdu teprve kouknout co ta naše Sára.
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
hanz
Jo, E-myčce nesvědčí, když má něco vymýšlet sama, ten stačí akorát vraceníčko....
Reagovat
frenkie57
Ema si vylámala zuby na antukářce Carle!
Reagovat
tommr
Carle je těžká soupeřka. O tom se letos už přesvědčily i sestry Fruhvirtovy a Sára Bejlek ...
Reagovat
makro99
ale obě ségry ji letos porazila, Linda dokonce na antuce
Reagovat
tommr
ale pořádně se při tom nadřely ...
Reagovat
jih
Přitom ve Stuttgartu byla dost při chuti. Asi jiné časové pásmo.
Reagovat
com
kdyby Karolina nesimulovala, tak mohla Emicku smaznout sama
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist