Ósakaovou v reklamě na nudle 'vybělili', video bylo staženo

24. 1. 2019, 10:39
Aktuality 4
Japonská společnost Nissin vyrábějící instantní nudle stáhla reklamu s tenisovými hvězdami Naomi Ósakaovou a Keiem Nišikorim. Kvůli zpodobnění vítězky US Open a aktuální finalistky Australian Open Ósakaové v kresleném komiksu byla firma kritizována za to, že hráčku japonsko-haitského původu 'vybělila'.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová

Jednadvacetiletou Ósakaovou nakreslil po potřeby reklamy japonský tvůrce komiksů Takeši Konomi v typickém stylu manga. Tenistka je zobrazena s bílou pletí, světle hnědými vlasy a europoidními rysy. Podobu byste tedy hledali těžko.

Po kritice v médiích a na sociálních sítích Nissin stáhla reklamu s Ósakaovou ze svého kanálu na YouTube. Mluvčí společnosti uvedl, že nebyl záměr tenistku 'vybělit', ale pouze ji zobrazit v Konomiho klasickém stylu.

"Uznáváme, že jsme nebyli dostatečně citliví a v budoucnu budeme k otázce diverzity pozornější," řekl.

Čtvrtá hráčka světového žebříčku Ósakaová dnes v semifinále Australian Open porazila Karolínu Plíškovou a v sobotu bude finálovou soupeřkou Petry Kvitové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
najvatsi problem su nasi vlastny oikofobici
Reagovat
ttopi
To jsou starosti.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tvl, jak citlivější v otázkách diverzity? V Japonsku a Asii obecně je bílá rasa výraznou minoritou, takže naopak projevili velmi velkou citlivost vůči právům menšin. Když je pro pokrokáře a kulturní marxisty tak cool, když v USA a UK hrají hrají středověké šlechtice černoši, tak co je rozčiluje na tomhle?
Reagovat
hroutil
https://www.expres.cz/ceska-soda-reklamy-03y-/video.aspx?c=A150916_162228_dx-video_khor
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist