Osm nasazených hráček v Melbourne padlo, Šarapovová hladce postupuje

19. 1. 2015, 16:15
Aktuality 11
Zatímco hned osm nasazených tenistek "nepřežilo" zahajovací den Australian Open, jedna z největších favoritek zvládla začátek turnaje s přehledem. Maria Šarapovová popáté v řadě odstartovala úvodní grandslam sezony hladkým dvousetovým vítězstvím, tentokrát nad Chorvatkou Martičovou, které tak pokazila oslavu narozenin.
Maria Šarapovová (© Tennis Australia)

Maria Šarapovová nebojuje v Melbourne jen o svůj šestý grandslamový titul, ale také o místo na tenisovém trůnu, ze kterého může sesadit Serenu Williamsovou. První krok udělala dnes v duelu s Petrou Martičovou, kterou porazila 6-4 6-1.

Chorvatka, které je dnes 24 let, kladla favoritce odpor jen v úvodním setu, v němž po ztrátě podání dokázala snížit na 4-5. Šarapovová ale získala příští hru a po ní ještě dalších pět. Martičová už získala jen čestný game a po necelé hodině a půl se s turnajem rozloučila.

"Hrála jsem se soupeřkou, která umí hrát výborně," řekla Ruska na adresu 184. tenistky světa. "Myslím, že loni měla nějaká zranění, ale hrát umí, má svoje velké zbraně," dodala.

Šarapovová, kterou v dalším kole čeká krajanka Alexandra Panovová, zdůraznila, že před podceněním dnešní soupeřky ji varovaly i výsledky některých dalších nasazených hráček. "Dneska tu bylo docela dost překvapivých výsledků a samozřejmě jsem si toho byla vědoma. Nechtěla jsem, abych tak dopadla i já."

Zřejmě největším překvapením úvodního dne bylo vítězství Lucie Hradecké nad Anou Ivanovičovou, s turnajem se však rozloučilo víc nasazených hráček.

Angelique Kerberová na předchozím turnaji v Sydney sice došla do semifinále, ale v každém svém utkání ztratila první set. Ten jí sebrala i Irina-Camelia Beguová, která Němce v úvodní sadě sebrala čtyřikrát servis, set vyhrála 6-4 a udělala tak první krok za překvapivým postupem do druhého kola. Kerberová nadělila soupeřce v dalším dějství "kanára", ale zápas otočit nedokázala. V rozhodující sadě ztratila od stavu 1-1 pět her v řadě a prohrála 4-6 6-0 a 1-6.

Nečekaně rychle v Melbourne dohrála také Carla Suárezová ze Španělska. Turnajová sedmnáctka nestačila na devatenáctiletou Carinu Witthöftovou, proti které od stavu 3-3 uhrála jediný game. Do druhého kola neprošly ani Rusky Anastasia Pavljučenkovová a Světlana Kuzněcovová a stejně dopadly také Sabine Lisická a Belinda Bencicová ze Švýcarska.

 

Výsledky - Australian Open - ženy (tvrdý povrch):
Šarapovová (2-Rus.) - Martičová (Chorv.) 6:4, 6:1
Halepová (3-Rum.) - Knappová (It.) 6:3, 6:2
Bouchardová (7-Kan.) - Friedsamová (Něm.) 6:2, 6:4
Beguová (Rum.) - Kerberová (9-Něm.) 6:4, 0:6, 6:1
Makarovová (10-Rus.) - Mestachová (Belg.) 6:2, 6:2
Erraniová (14-It.) - Minová (USA) 6:1, 6:0
Witthöftová (Něm.) - Suárezová (17-Šp.) 6:3, 6:1
Wickmayerová (Belg.) - Pavljučenkovová (23-Rus.) 4:6, 6:3, 6:3
Dijasová (31-Kaz.) - U. Radwaňská (Pol.) 3:6, 6:4, 6:2
Peng (Čína) - Mariová (Něm.) 6:4, 7:5
Garciaová (Fr.) - Kuzněcovová (27-Rus.) 6:4, 6:2
Mladenovicová (Fr.) - Lisická (28-Něm.) 4:6, 6:4, 6:2
Görgesová (Něm.) - Bencicová (32-Švýc.) 6:2, 6:1
Hercogová (Slovin.) - Wang (Čína) 3:6, 6:3, 6:2
Schmiedlová (SR) - Scheepersová (JAR) 6:4, 4:6, 6:2
Rybáriková (SR) - Konjuhová (Chorv.) 6:4, 6:4
Vögeleová (Švýc.) - Parmentierová (Fr.) 6:1, 3:6, 6:2
Gajdošová (Austr.) - Dulgheurová (Rum) 6:3, 6:4
Dodinová (Fr.) - Riskeová (USA) 7:6 (7:5), 3:6, 6:3
Matteková-Sandsová (USA) - Duan (Čína) 6:4, 3:6, 6:3
Puigová (Portor.) - Rodionovová (Austr.) 6:0, 6:3
McHaleová (USA) - Foretzová (Fr.) 6:4, 1:6, 12:10
Vinciová (It.) - Jovanovská (Srb.) 7:5, 6:1
Solerová (Šp.) - Becková (Něm.) 7:5, 6:4
Panovová (Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 7:5, 6:0
Bertensová (Niz.) - Gavrilovová (Austr.) 7:6 (10:8), 5:7, 6:2

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci byt nejaky hnidopich, ale Masha rozhodne "hladce" nepostupuje. Zapas trval skoro hodinu a pul a na to, ze Petra MArtic uhrala tak malo gamu je to dost. Navic prvni set (6-4) trval uplne stejne dlouho jako druhy set, ikdyz byl zakoncenej 6-1 (kazdy 43 minut, coz malo rozhodne neni).
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je to takhle možná lepší, než kdyby to bylo úplně jednoznačné. Vzpomínám si na AO 2013, kdy proti Mashe až do semifinále nikdo neuhrál víc jak 4 gemy. No a potom v semifinále uhrála Masha jenom 4 gemy proti Na Li... Naopak třeba loni na RG hrála spíš těžší zápasy (od osmifinále samé tříseťáky) a nakonec to celé vyhrála. :) Takže není potřeba vyhrávat pořád jednoznačně. Občas je lepší mít trochu rezervy, aby se měl člověk pořád na pozoru...

No nic. Teď už jdu spát, abych byl v noci čerstvej... :)
Reagovat
FulnekUltras
což potvrzovala už ve druhé polovině loňské sezóny.
Maře dávám i přes zesílené heky ještě maximálně tři kola.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale letos v Shenzhenu ji Katka porazila... :)
http://www.livesport.cz/zapas/Q1vEDrne/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Asi bych měl být spokojený, že mi postoupily čtyři favoritky z pěti, ale bohužel spokojený být nemůžu. Kdyby mi včera někdo řekl, že vypadne jediná moje favoritka a bude to Ana, tak bych mu určitě nevěřil. Spíš bych čekal, že skončí Kiki nebo Katka (které mě naopak příjemně překvapily a mají šanci jít ještě dál)... Bohužel, Ana neobhájí loňské čtvrtfinále. Na tiskovce mluvila dobře (viz odkaz), přestože z toho musela být hodně smutná. Nedá se nic dělat, holt ji Bastian bude muset utěšit. :)
https://www.youtube.com/watch?v=e9OYMHJrP7Q

Zítra se chystám zase ponocovat. Očekávám postup Caro a Viky, které by pak bohužel hrály proti sobě. U Donny bych 2. kolo považoval za dobrý výsledek, tak snad vyzraje na nevyzpytatelnou Monu...
Reagovat
Cico93
Ale posledné predGS turnaje Ane vychádzaju.
Darilo sa jej pred RG, Wimbledonom, US Open a aj pred AO odohrala pekný turnaj s výborným finále s Máriou. Ale príde GS a sme doma!

Už mi jej je aj ľúto:(
Ale šance ešte mať bude tak snáď.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. :( Už jsem o Aně na GS psal dneska ráno...
Reagovat
PetaM
Taky jsi mi nevěřil, když jsem psal, že si má Ana už koupit letenku. Ještě jsi mě měl za blázna, nebo za co :D
Reagovat
smazaný uživatel
Za blázna? Tak o tom nevím...
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=4142169583615

Ale teď už jdu fakt spát, jinak v jednu nevstanu. :D
Reagovat
PetaM
Tak asi ne :D Ale nějak mi utkvělo v paměti, jako by sis to myslel :D :D No nevadí.

Dobrou noc :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist