Osm zápasů bez prohry. Od operace jsem se necítil lépe, říká Murray

17. 6. 2023, 10:13
Aktuality 7
Po operaci kyčle hraje ve vynikající formě. Bývalý světová jednička Andy Murray (36) se připravuje na Wimbledon a na challengerech má aktuálně na kontě už osm vítězství v řadě. To poslední vyneslo skotskému tenistovi postup do semifinále turnaje v Nottinghamu.
Profily hráčů
Andy Murray (© AFP)

Trojnásobný grandslamový šampion, který se rozhodl po operaci kyčle obnovit svou kariéru, hraje na travnatých kurtech v nevídané pohodě. Během osmi červnových zápasů ztratil jediný set a nyní ho čeká střet s Portugalcem Nuno Borgesem.

"Co se týče mé fyzické kondice, bylo posledních šest až devět měsíců velmi dobrých a od operace jsem se nikdy necítil lépe, což je velmi pozitivní," vyprávěl Murray poté, co porazil na cestě do čtvrtfinále turnaje v Nottinghamu Huga Greniera 6:3 a 7:5. "Hraju teď hodně zápasů a na travnatých kurtech se stále cítím velmi dobře. Myslím, že následující týdny pro mě budou dobrým testem," dodal.

Murray sice ví, že se na challengerech nepotkává světovou špičku, pochvaluje si ale to, že se může soustředit na svou hru. "Rozhodně nechci znevažovat hráče, proti kterým hraji. Vím, že jsou to velmi dobří hráči. Když ale hrajete proti rivalům z první desítky, tak ti jsou určitě schopni daleko víc odhalit vaše nedostatky. Takže je opravdu těžké říct, jakou úroveň má moje hra," dodal Murray.

Skotský tenista se aktuálně pohybuje v páté desítce světového žebříčku, chtěl by se ale dostat výš, aby mohl být na travnatém grandslamu mezi nasazenými. "Dělám vše pro to, abych se na Wimbledon připravil co nejlépe," řekl. Pokud by se mu v Nottinghamu podařilo triumfovat, posune se do první čtyřicítky.  V plánu má bývalý světová jednička hrát i na turnaji v ATP 500 v Queen's Clubu.

Murray se letos představil i na antukových turnajích, minulý měsíc vyhrál challenger v Aix-en-Provence. Jinak se mu však příliš nedařilo – už v prvním kole vypadl v Monte Carlu, Madridu, Římě i Bordeaux, zatímco z Roland Garros se odhlásil.

Komentáře

7
Přidat komentář
Holahej
" Andy Murray je výjimečný muž. Jsem rád, že ještě může hrát. On tenis opravdu miluje. Měl velké komplikace, má umělou kyčel. To, co stále dokazuje, je neuvěřitelné."
- Roger Federer.
Reagovat
Orgasmator
Všechna čest smile je to obdivuhodné... Nemusí si už nic dokazovat! Chtěl bych ještě aspoň jednou vidět classic djokomůrárnu smile Když byl minule pavouk nakloněn a mělo dojít na souboj, tak kyborg Murray bohužel odstoupil...smile
Jinak nemá celou kyčel umělou, s tím by nebyl schopen hrát na takové úrovni...
Reagovat
elsky
To by se mu vyviklalo smile. Ale i tak smile
Reagovat
Holahej
Má umělou kyčel, ale modernější metodou, kde jedna strana operace se liší od "klasiky", není tam tak velká ztráta kostní tkáně, hlavici kosti neuříznou celou, ale opracují ji a zapustí implantát... hřeb s kovovou čepičkou, operace je mnohem náročnější na práci operátora, jeho šikovnost.., nemůže dělat každý ortoped, který sází "známé" umělé kyčle..., nutnost vyšší certifikace..
Reagovat
turista
Odstoupil na antuce kde mohla být djokomurárna. Nelze mu to mít za zlé. Novak když se na antuce rozehraje tak není nikdo kdo by ho dokázal zastavit.
Reagovat
com
to sou zas plky smile 8 zapasu neporazeny, ale na turnajich, kde hraje proti hracum z druhe stovky a niz smile Az proti sobe dostane soupere z top 50ky, pomaze z turnaje rychlosti blesku smile
Reagovat
Usm
To sice ano, ale stejně zaslouží uznání. I hráč druhé stovky tenis už umí a on si je maže na chleba se zdravotním handicapem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist