Osoriová si v Bogotě poradila s Özovou a pokračuje v obhajobě

8. 4. 2022, 10:54
Aktuality 6
WTA BOGOTÁ - Dvacetiletá Kolumbijka Camila Osoriová na antukovém turnaji WTA 250 v Bogotě, kde loni získala svůj jediný titul, porazila 6-3 7-6(4) Ipek Özovou z Turecka a postoupila do čtvrtfinále. V něm se nasazená jednička utká s rozjetou Ruskou Elinou Avanesjanovou.
Profily hráčů
Camila Osoriová (© AFP)

Camila Osoriová si loni v Bogotě připsala své teprve třetí vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu a nakonec na domácí antuce zažila průlom. Dvacetiletá Kolumbijka tehdy figurovala až na konci druhé stovky žebříčku, senzačně si došla pro svou jedinou dosavadní trofej z turnajů WTA a stala se první domácí šampionkou po 11 letech.

Zatímco loni mezi favoritky nepatřila, letos se v roli nasazené jedničky a členky Top 40 od začátku řadila mezi největší adeptky na titul. První obhajobu finalistka loňského podniku na Tenerife a letošní akce v Monterrey zatím zvládá.

V obou zápasech však měla potíže. S Ylenou In-Albonovou (#142) musela do rozhodující sady (skreč) a komplikace řešila také proti kvalifikantce Ipek Özové (#267), která před startem turnaje nevyhrála jediný duel hlavní soutěže na nejvyšší tour. S 22letou Turkyní ve druhém dějství dvakrát prohrávala o brejk a odvracela setbol.

O postup do semifinále se premiérově utká s Elinou Avanesjanovou. Devatenáctiletá Ruska, která v žebříčku figuruje na 170. místě a za poslední rok se vyšplhala o více než 400 příček, na hlavní tour účinkuje teprve podruhé a poprvé v hlavní fázi. A do čtvrtfinále prošla se ztrátou pouhých sedmi gamů, když nedala šanci zástupkyni elitní stovky Harriet Dartové ani Lucrezii Stefaniniové.

Osoriová je jedinou nasazenou čtvrtfinalistkou letošního ročníku kolumbijského podniku. Ve druhém kole skončily turnajová dvojka Beatriz Haddadová Maiaová a trojka Rebecca Petersonová a hned úvodní zápasy nezvládly Dartová, Panna Udvardyová, Harmony Tanová, Anna Karolína Schmiedlová ani Astra Sharmaová.

Další čtvrtfinálové dvojice utvořily Dajana Jastremská s Laurou Pigossiovou, Mirjam Björklundová s Tatjanou Mariaovou a Irina Baraová s Kamillou Rachimovovou.

• WTA 250 BOGOTÁ •
Kolumbie, antuka, 239.477 dolarů
čtvrteční výsledky (7. 4. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Osoriová (1-Kol.) - Özová (Tur.) 6-3 7-6(4)
Baraová (Rum.) - Lamensová (Niz.) 6-0 0-6 6-4
Rachimovová (-) - Haddadová Maiaová (2-Braz.) 4-6 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
misa
https://imgway.cz/v/d5Tm.jpg

smile
Reagovat
Mony
Do týmu asi dobrá volba. Uvidíme, jestli ji Pala pustí i na kurt
Reagovat
JohnB
Díval sem se na ten zápas a kvalita byla skutečně otřesná, což me hlavně u Osorky nemile překvapilo. Přišla mi hodně nervózní a kazila jednoduchý míče, přičemž i tak jen vracela.
Reagovat
Pavol
Ale určite je krajšia ako súperka. smile
Reagovat
JohnB
To byl taky jediný důvod, proč sem to pár gamů vydržel sledovat.
Reagovat
paprikovygulas1
Aj si si pohonil?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist