Ostapenková je v laufu. Týden po deblu v Melbourne si zahraje také singlové finále v Linci

3. 2., 20:33
Aktuality 11
WTA LINEC - Jelena Ostapenková (26) si sedm dní po neúspěchu v deblovém finále na Australian Open zahraje singlové finále na halovém turnaji WTA 500 v Linci. V semifinále nejvýše nasazená Lotyška přehrála 6:2, 6:3 šampionku z roku 2015 Anastasii Pavljučenkovovou (32), vyhrála šestý ze sedmi vzájemných zápasů, letošní bilanci ve dvouhře a čtyřhře dohromady vylepšila na 23:3 a postupem do finále zopakovala výsledek ze své poslední účasti v roce 2019. O již druhý letošní titul si zahraje s další bývalou finalistkou Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou (29), která přežila více než tříhodinovou bitvu s Chorvatkou Donnou Vekičovou (27).
Jelena Ostapenková si letos zahraje už čtvrté finále (© Profimedia)

Ostapenková – Pavljučenkovová 6:2, 6:3

Světová dvanáctka Jelena Ostapenková v úvodu sezony ovládla pětistovku v Adelaide, získala 7. titul a po šesti letech se vrátila do TOP 10. K tomu zapsala deblový titul v Brisbane a ve čtyřhře si zahrála i finále na Australian Open.

Jen čtyři dny po deblové porážce ve sluncem rozpáleném Melbourne už vstoupila do halového turnaje WTA 500 v promrzlém rakouském Linci, kam se vrátila poprvé od neúspěchu ve finále v roce 2019. A svou formu i dobré psychické rozpoložení prodává i v Evropě.

Během necelých 48 hodin totiž porazila už tři soupeřky. Ve čtvrtek, respektive v pátek pár minut po půlnoci, navzdory minimálnímu času na odpočinek a aklimatizaci udolala po obratu a odvrácení mečbolu Dánku Claru Tausonovou. Další dvě sokyně skolila hladce ve dvou setech. Po Britce Jodie Burrageové zvládla i sobotní semifinálový souboj s Anastasií Pavljučenkovovou.

Statistiky zápasu Jelena Ostapenková – Jekatěrina AlexandrovováStatistiky zápasu Jelena Ostapenková – Jekatěrina Alexandrovová (@ Livesport)

Ostapenková v souboji s o pět let starší Ruskou, jež před devíti lety v Linci získala jednu z 12 trofejí na okruhu WTA a usilovala o první finále od Roland Garros 2021, odvrátila všech sedm brejkbolů. Po hodině a čtvrt zvítězila 6:2, 6:3 a vedení ve vzájemné bilanci zvýraznila na 6:1.

"Jsem moc spokojená se svým servisem," pochvalovala si Ostapenková, jež duel uzavřela dvěma přímými body z podání. "Očekávala jsem těžký zápase to skvělá tenistka a v minulosti hrála opravdu dobře. Jsem moc šťastná za to, jak jsem dnes hrála a že jsem postoupila do finále," dodala šestadvacetiletá Lotyška, jež soupeřku přestřílela na vítězné údery drtivě 34:10.

Ostapenková letos odehrála celkově již 24 zápasů během 32 dní. Ve dvouhře má bilanci 12:2, když prohrála pouze s neoblíbenou soupeřkou Viktorií Azarenkovou, ve čtyřhře má úspěšnost 9:1.

Vítězka Roland Garros 2017 Ostapenková bude ve svém 16. finále usilovat o druhý letošní a celkově 8. titul. V hale může zvítězit podruhé po triumfu v Lucemburku 2019.

Vekičová – Alexandrovová 7:5, 6:7, 6:7

V nedělním finále Ostapenková narazí v souboji nejvýše nasazených hráček, bývalých finalistek a přemožitelek bývalých šampionek na Jekatěrinu Alexandrovovou, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 4:5. Lotyška ovšem vyhrála oba souboje v hale včetně toho semifinálového v Linci před pěti lety i poslední dvě střetnutí včetně toho pouhý měsíc starého cestou za titulem v Adelaide.

Finalistka z roku 2018 Alexandrovová v Horních Rakousech den po skalpu obhájkyně titulu Anastasie Potapovové zvládla více než tříhodinovou bitvu s Donnou Vekičovou. Chorvatku udolala po obratu 5:7, 7:6, 7:6, když ve druhé sadě dvakrát dotáhla manko brejku a v rozhodujícím tie-breaku otočila nepříznivý vývoj 1:5. K výhře si pomohl 51 winnery.

Devětadvacetiletá Alexandrovová je ve finále poosmé v kariéře a bilanci v nich má 4:3. V hale může triumfovat poprvé v kariéře.

Výsledky turnaje WTA 500 v Linci


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
pte
Nově jsem si zřídil účet a zaplatil předplatné Canal+. V plánovaných přenosech WTA vidím ale nejdříve zítřejší hrací den Abu Dabí. Tzn. dnešní finále z Lince ani z Hua Hin na tomto programu nebudou? To by mne dost naštvalo, myslel jsem, že mají zajištěno pokrytí všech turnajů? Když už nevysílají kvalifikace, kde nám dnes hrají dvě děvčata... Dá se na ty finále někde koukat, kromě Tipsport TV?
Reagovat
tommr
na SportZone se dají najít skoro všechny zápasy ...
Reagovat
pte
Byl by odkaz, prosím? Po zadání do google mi vylezly samé nesmysly.
Reagovat
George_Renel
SportZone není stream, je to program. Je třeba si ho stáhnout.
Je to pro mě vždy poslední záchrana. Když něco nikde není na SZ to najdu. (Pokud se to vysílá)
Reagovat
tommr
je to program kterej je třeba stáhnout z netu a nainstalovat na PC ...
Reagovat
pte
I tak bych ocenil odkaz, protože se mi to nepodařilo najít.
Reagovat
George_Renel
https://sportzone.updatestar.com/en
https://www.updatestar.com/en/topic/sport%20zone%201.5.1%20exe
Reagovat
pte
Díky, vyzkouším.
Reagovat
komry
Linec bude vysílat Canal+ sport 2(v appce sjeďte dolů na záložku tv programy kde jsou komplet kanály).Turnaj v Hua Hin vysílá Sport 2 jelikož jim Canal+ přeprodal práva na několik turnajů 250.
Reagovat
pte
Díky moc za tip, nakonec jsem to našel taky. Nechápu, proč mají v aplikaci Canal+ položku "TV program" zahrabanou někde úplně dole. To je peklo...
Reagovat
com
Vosty to tam padá
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist