Ostapenková na US Open nedorazí. Hrát v Americe je teď až příliš nebezpečné, vysvětluje

3. 8. 2020, 16:33
Aktuality 24
Po světové jedničce Ashleigh Bartyové se z US Open odhlásily další dvě tenistky širší světové špičky. Z newyorského grandslamu, který má začít koncem srpna, se omluvily 29. hráčka světa Číňanka Qiang Wang a 41. žena žebříčku WTA Lotyška Jelena Ostapenková, jež do New Yorku neodletí kvůli obavě z nákazy koronavirem.
Profily hráčů
Jelena Ostapenková

Startovní listina letošního US Open bude výrazně ovlivněna pandemií koronaviru, kvůli kterému se pět měsíců vůbec nehrálo. Ženský turnaj bude bez světové jedničky Ashleigh Bartyové a další omluvenky následují. 

Po bývalé šampionce Samantě Stosurové se odhlásily také loňská čtvrtfinalistka Číňanka Qiang Wang (29. v WTA), jež letos na Australian Open nečekaně vyřadila Serenu Williamsovou, či Jelena Ostapenková (41. v WTA). 

Třiadvacetiletá Lotyška, jež před třemi lety vyhrála French Open, především nevěří, že se newyorský grandslam odehraje. A pokud ano, tak sama se v současné době necítí být připravená na návrat na kurty.

"Amerika letos v mém plánu není. Cestovat teď do této země je teď příliš nebezpečné. Navíc v každé zemi jsou teď jiná pravidla. V Evropě byla přísnější, ale v Americe mohly holky pořád trénovat a hrát zápasy. Já naopak ani nevěděla, na co se připravovat. Už sice zveřejnili turnajový plán, ale turnaje se znovu ruší," prohlásila Ostapenková. 

Bývalá světová pětka se minulý týden představila v rámci souboje smíšených družstev Lotyšska proti Estonsku. Sama Ostapenková prohrála dvouhru s Kaiou Kanepiovou i Anett Kontaveitovou. 

Tento týden měla Ostapenková hrát v Palermu, ale také se odhlásila. Zatím zůstává v poli přihlášených do Prahy, kde se bude hrát příští týden. Zda se však ve Stromovce představí, je hodně nejisté.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
Patik
Who´s Next ?
Reagovat
gigin
Zítra bude zrušen.
Reagovat
paddy
letos se asi bude hrát jen v nejpostiženější zemi světa smile smile smile
Reagovat
tommr
myslíš Itálii?
Reagovat
paddy
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
Reagovat
tommr
možná by sis už měl konečně uvědomit, že ty statistiky si každej dělá podle svýho a nedá se na ně v ničem spoléhat ...
Reagovat
Titan
To nic nemění na tom, že si s tou Itálií hodně mimo.
Aktivní případy:
Itálie - 12 474
USA - 2 284 576
Reagovat
paddy
Možná má problém s pískem smile

https://www.youtube.com/watch?v=QtYcFMMja1E
Reagovat
tommr
proto jsem tu Itálii právě uváděl. Hraje se v ní a není zdaleka nejpostiženější zemí. Taže paddy zase jednou hysterčil jak je jeho dobrým zvykem ...
Reagovat
paddy
myslel jsem velké turnaje
turnaje nejnižší kategorie jsou jen pro fajnšmekry smile
pokud by už letos nehrály top10 hráčky, pak by to bylo jako, že se vůbec nehrálo
Reagovat
paddy
a obecně většinu fanoušků tenis nezajímá, říkají to i tenistky smile

https://www.youtube.com/watch?v=ZhVZB0ufSLo
Reagovat
Titan
Ona mluví o lidech, ne fanoušcích. Samozřejmě, atraktivní polonahá úspěšná žena zajímá kdejakého horníka, ale fanoušek si všímá i jiných věcí...
Reagovat
brixner
Nahatá ženská? Sousedka? Kuvra - KDE???smile
Reagovat
Titan
To je naprosto zcestná volba, ty to řadíš podle Total cases, což je počet případů od nějakého začátku, o současnosti to vůbec nic neříká...
Reagovat
misoSK
Toto povedala ešte v polovici júla a v tom vyjadrení uvádzala aj to, že ide hrať Palermo a následne Prahu. Nechápem, že to dnes stádovito preberajú všetky médiá ako aktualitu.
Reagovat
FulnekUltras
bude letos jenom jeden sociální experiment, jehož výsledky by neměla historie příliš přeceňovat. Hlavně ať nevyhraje Kong. To by bylo i se všemi momentálními souvislostmi nechutné opravdu mimořádně.
Reagovat
Mantra
ta se na to klepe, jedinečná příležitost, pak už budou její naděje rychle uvadat
Reagovat
gigin
Tak když je to experiment a výsledky nebudou přeceňovány, tak nechápu, že tě sere, kdo to vyhraje.
Reagovat
misoSK
A predstavte si, že Serena vyhrá a niekto si dovolí spochybniť ten titul smile
Reagovat
FulnekUltras
zpochybnit se dají všechny její tituly od roku 2010 - ale to by profitenis jako takový srazilo ještě víc než covid, takže pro dohlednou dobu bude nejlepší, když krakatici vypráská a vyvěsí za chapadla nějaká běloška, pro jistotu nejpozději do 4. kola
Reagovat
lexikon
Každý kdo není černý teda Černý by se měl mít v USA na pozoru
Reagovat
rybicka
Nás soused pan Černý je bílý, takže vlastně Bílý?
Reagovat
smazaný uživatel
nie tvoj sused je biely,cely problem je,ze ti idyoti co su u vesla su naozaj idyoti,ziadna nadavka a my sa vezieme s nimi,logicke argumenty zlyhavaju na plnej ciare,ten ich progresivizmus je vlastne urcita forma viery,nie v boha,ale vo vlastnu blbost:),vid momentalne likvidovany kanadsky profesor ceskeho pôvodu Hudlicky,ktoremu sa snazia znicit karieru,kvôli tomu,ze napisal clanok kde spomina,ze v akademickom svete by sa mali zamestnavat ludia podla svojich schopnosti a nie podla rasy,pohlavia ci sexualnej orientacie,aby bolo jasno,negrov ci muslimov za idyotov nepovazujem,ich motivacie chapem,povecsine s nimi nesuhlasim,ale chapem
Reagovat
Mantra
hlavně že tam bude Balkánec Numero Uno, kterej první a nejvíc křičel jak to nejde smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist