Ostapenková ovládla akci WTA 500 v Adelaide, ve finále smetla Kasatkinovou

13. 1., 11:05
Aktuality 11
WTA ADELAIDE - Lotyška Jelena Ostapenková (26) v Adelaide ve svém prvním finále na australské půdě přejela 6:3, 6:2 Darju Kasatkinovou (26). Ruska po obratu ve druhém kole dva dny nehrála, protože ji dvě soupeřky pustily dál bez boje. Vítězka Roland Garros 2017 si poprvé od roku 2018 zajistila návrat do TOP 10 a získal 7. titul.
Jelena Ostapenková letos vyhrála šest ze sedmi utkání (© AFP)

Ostapenková - Kasatkinová 6:3, 6:2

Jelena Ostapenková postoupila v Adelaide do svého celkově 15. singlového finále, prvního na tvrdém povrchu od podzimu 2022. Po jednoznačné dvousetové výhře nad Ruskou Darjou Kasatkinovou završila týden triumfem a navázala na svůj poslední titul z loňské trávy v Birminghamu.

Kasatkinová postoupila druhý den po sobě bez boje. Poté, co proti ní ve čtvrtfinále nenastoupila kvůli zranění levé nohy Němka Laura Siegemundová, nemusela absolvovat ani semifinále proti Američance Jessice Pegulaové. Světová pětka dva dny před startem Australian Open ze soutěže odstoupila kvůli žaludečním potížím.

Ve finálovém souboji hráček druhé světové desítky začala lépe Ostapenková. V první setu ji stačilo vzít soupeřce jediný servis v šestém gamu, aby v něm zvítězila 6:3. Druhý set začala Lotyška dalším brejkem hned v prvním gamu. V průběhu sady sebrala servis Kasatkinové ještě jednou a utkání dotáhla do vítězného konce po využití čtvrtého mečbolu. K jasné výhře si pomohla především 31 vítěznými údery. Připsala si svůj sedmý turnajový vavřín a potvrdila svůj návrat do TOP 10 žebříčku. Vedení ve vzájemné bilanci navýšila na 6:2.

"Chtěla bych pogratulovat Darje ke skvělému týdnu. Byl to pro tebe i tvůj tým opravdu povedený týden. Doufám, že si spolu zahrajeme ve finále ještě hodněkrát, jsme velmi dobré kamarádky," komentovala Ostapenková v pozápasovém ceremoniálu.

Finále v Adelaide prohrála šestadvacetiletá Darja Kasatkinová i loni, když podlehla Švýcarce Belindě Bencicové. Celkovou bilanci ve finálových duelech má 6:8, naposledy triumfovala v kanadském Granby 2022.

Výsledky turnaje WTA 500 v Adelaide

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

11
Přidat komentář
TML
Paráda. Přidala na fyzičce a semtam mám i pocit, že hraje chytřeji. Na AO může dojít daleko pokud zvládne domácí Birell. Jelena se totiž umí vymlátit snadno s outsiderkama, na Top 20 se naopak dokáže hecnout. Rozhodně ale má na obhajohu QF, a pro mě černý kůň na trofej.
Reagovat
Liverpool22
Jen bych polemizoval s tím, že Penko je na AO černý kůň - ona spíš po BIG 4 patří k hlavním favoritkám např. společně s Bárou.
Černý kůň turnaje je z mého pohledu holka s nějakým potenciálem, která naskočí na vítěznou vlnu a nečekaně vyletí - takže např. Linda N., Brenda, Mirra, Potápěčka, Tauson, Avanesyan.....případně Vekič nebo nějaká z Číňanek
Reagovat
TML
Souhlas
V tom případě ještě doplňuju o Blinkovou, Kenin a Navarro
Reagovat
Krisboy
Já to myslíš - "domácí Birell"? Birell se vaří v Česku podle tuším dánské licence, ten s Austrálií nemá nic společného!
Reagovat
Liverpool22
Penko super a gratulace k titulu Hrála tady skvěle a zaslouženě bere trofej Bohužel na AO je v pavouku s Maky
Reagovat
Yonaash
Vosty tenis umí, to je jasný, hraje parádně! Ale chtělo by to větší stabilitu a nenechat se vyhodit z koncentrace pár nepovedenými údery. Nejsem úplně její fanda, ale její osobnost i tenis mě baví!
Reagovat
Liverpool22
S Penko to mám podobně - není to můj typ, ale je to výrazná osobnost a hraje super tenis
Reagovat
baba
jelena chytla slinu, myslím, že na AO dojde hodně daleko!
Reagovat
Liverpool22
Na AO ve 3. kole bude hrát asi s Viki a v OF s naší Maky - takže má celkem těžký los.
Reagovat
baba
no nevím, ale Maky mi jako těžký soupeř nepřipadá, a to fandím všem našim holkám. Ale její forma, to je jeden velký otazník...
Reagovat
Liverpool22
Jasně - forma Maky je s otazníkem, ale předpokládám, že se šetřila na AO. Pokud bude zdravá a ve formě, tak její případný zápas s Penko či Viki může být hodně atraktivní
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist