Ostapenková pokračuje ve skvělé formě i v Dauhá, Jabeurová ztroskotala na první soupeřce

13. 2., 20:22
Aktuality 0
Jelena Ostapenková (26) vstoupila vítězně do akce WTA 1000 v Dauhá, když smetla ukrajinskou hráčku Anhelinu Kalininovou (27) 6:0, 6:3 a obhájila loňské osmifinále. Postupuje i bývalá světová jednička Naomi Ósakaová (26) a čerstvá šampionka z Abú Zabí Jelena Rybakinová (24). Ons Jabeurová (29) nepotvrdila roli favoritky a z pěti zápasů utrpěla už třetí porážku v sezoně, když podlehla 3:6, 2:6 Lesje Curenkové (34).
Jabeurová v Dauhá ztroskotala na první soupeřce. (© Profimedia)

Ostapenková – Kalininová 6:0, 6:3

Světová dvanáctka Jelena Ostapenková v úvodu sezony ovládla pětistovku v Adelaide a po šesti letech se vrátila do TOP 10. V Austrálii přidala i deblový titul v Brisbane a ve čtyřhře si zahrála i finále na Australian Open. Neporažená zůstala také na posledním turnaji v Linci, a do Kataru si přivezla skvělou formu.

V Dauhá, kde při své premiéře v roce 2016 hrála finále, začala suverénní výhrou nad Anhelinou Kalininovou. V prvním setu nadělila soupeřce kanára a druhou sadu rozhodla, když soupeřce dvakrát vzala servis a třemi vyhranými hrami v řadě zápas ukončila.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Lotyška zůstala neporažená ve 14 z 16 letošních zápasů a pokračuje ve výborné formě. O třetí letošní čtvrtfinále se utká s Viktorií Azarenkovou, se kterou utrpěla obě letošní porážky.

Jabeurová – Curenková  3:6, 2:6

Ons Jabeurová přijela do Dauhá s letošní mizernou zápasovou bilancí 2:2, když na Australian Open i v Abú Zabí skončila na raketě druhé soupeřky. Ani v Dauhá nepředvedla výkon odpovídající hráčce TOP 10, když podlehla Ukrajince Lesje Curenkové, která si zajistila vedení ve vzájemné bilanci 2:1.

Tunisanka do zápasu vletěla a v prvním setu rychle vedla 3:1. Poté však nastal z její strany kolaps v podobě devíti ztracených her v řadě. Ztratila první set a ve druhém prohrávala 0:4. Manko dvou brejků už dohnat nedokázala a poprvé v letošní sezoně skončila hned na první soupeřce.

Ósakaová – Martičová 6:3, 7:6

Naomi Ósakaová v Dauhá navázala na skalp Caroline Garciaové, poprvé v sezóně si připsala sérii dvou vítězství a v Dauhá vylepšila své maximum. Šestadvacetiletá Japonka porazila po 10 letech Chorvatku Petru Martičovou ve dvou setech a slaví postup do osmifinále. O první čtvrtfinále od dubna 2022, kdy prohrála finále v Miami, se utká s přemožitelkou Jabeurové Ukrajinkou Curenkovou.

Lin Zhu – Rybakinová 2:6, 1:6

Jelena Rybakinová posbírala za letošní sezónu už dva triumfy z turnajů WTA 500. V lednu slavila v Brisbane a minulý týden v Abú Zabí, ale na dalších dvou akcích skončila už na raketě své druhé soupeřky. V Dauhá světová čtyřka odstartovala drtivou dvousetovou výhrou nad Číňankou Lin Zhu a ujala se vedení ve vzájemné bilanci 2:1.

Nasazená trojka získala rychlý náskok 3:0 a sadu ukončila, když podruhé získala podání soupeřky. Stejný náskok si kazašská tenistka vypracovala i ve druhém dějství a i svůj 11 zápas, ve kterém vyhrála první set nakonec dovedla do vítězného konce a za celý zápas nečelila brejkbolu. V osmifinále se utká s Američankou Navarrovou.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Výsledky turnaje WTA 1000 v Dauhá

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist