Otcové tenistů Štěpánka a Berdych jsou na své syny pyšní

19. 9. 2009, 20:15
Aktuality 0
Oba seděli v hledišti se svými manželkami a sledovali, jak jejich synové píší na kurtu tenisovou historii. Martin Berdych i Vlastimil Štěpánek pak po výhře tenistů nad Chorvatskem v Poreči slavili s bouřícími diváky postup českého daviscupového týmu po bojů o salátovou mísu.
Tomáš Berdych a Radek Štěpánek

"Úžasný zážitek, nejlepší co v životě tata může zažít," rozplýval se v hale Vlastimil Štěpánek, tenisový trenér, který syna k "bílému sportu" přivedl. "Je to fantazie," přikývl Martin Berdych.

Tenisté Radek Štěpánek a Tomáš Berdych křepčili po vyhrané čtyřhře na kurtu a jejich otcové přijímali gratulace. Oba se těší, jak si zápas pustí na videu. "Budu to studovat," říkal Štěpánek.

Berdychův otec přitom k Jaderskému moři moc cestovat nechtěl, protože se mu nelíbila dlouhá cesta autem. Syn ho přesvědčil až nabídkou leteckého speciálu. "Teď jsem moc rád, strašně jsem si to užil a takovouhle atmosféru nezažil," uvedl Martin Berdych. A trochu se styděl. "Tipoval jsem, že kluci prohrajou, ale takhle je to lepší," usmál se. Štěpánek věřil, že tenisté vyhrají 3:2.

Oba ocenili výkony hráčů v pátečních dvouhrách, které se protáhly na pět setů přes půlnoc. "Co Radek a Berďa předvedli v pátek, tak před tím čepici dolů," vystihl reakce obou Vlastimil Štěpánek.

K fandění je postupně strhla i atmosféra v hledišti. České barvy měly totiž převahu nad chorvatskými a neustále se skandovalo nebo poskakovalo. "Já měl měl dojem, že jsme doma a pak jsem taky skákal, protože mě svědila hlava," smál se otec Štěpánka. Berdych starší si všiml, jak nálada pomohla jeho synovi. "Tomáš hraje Davis Cup strašně moc rád a takováhle atmosféra výkonu pomáhá," řekl Berdych.

Z otců tenistů vyzařovala radost nad výkony potomků, kteří táhnou daviscupový tým poslední tři roky. "Jsem na něj moc pyšný," řekl Štěpánek starší a doufal, že tým uspěje i ve finále. "Tohle je výsledek práce za dvacet let. Hlavní osobou je manželka, bez ní bychom nemohli pinkat. Jak není zázemí, tak není nic," podotkl Štěpánek.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist