Pála: Nemohli jsme si přát víc, ale nesmíme létat v oblacích

8. 11. 2014, 23:11
Aktuality 2
Nehrající kapitán Petr Pála je nadšený, jakým způsobem české tenistky zvládly úvodní den finále Fed Cupu s Německem. Petra Kvitová i Lucie Šafářová vyhrály v pražské O2 areně své dvouhry ve dvou setech a domácímu týmu chybí jeden bod k třetímu zisku prestižní trofeje za poslední čtyři roky. Vzhledem k předchozím zkušenostem ale Pála nelétá v oblacích.
Petr Pála (© Czech Fed Cup Team)

"Nemohli jsme si přát víc. Vést 2-0 a vyhrát oba zápasy ve dvou setech je excelentní. Potěšující je i to, jak holky hrály," řekl Pála novinářům. "Myslel jsem si, že to bude těžké. Jsem strašně rád, jak se holky popraly s nervozitou. Zvládly to lépe než Němky," doplnil kapitán.

Stejný scénář jako dnes mělo i finále se Srbskem předloni, kdy Šafářová s Kvitovou vyhrály úvodní dvouhry bez ztráty setu. Pak ale česká jednička prohrála třetí zápas a rozhodnout musela až Šafářová ve čtvrtém singlu.

"Není to fráze, musíme být prostě pořád připraveni. Německé holky jsou silné, balon je na jejich straně. Utkání ještě může být vyrovnané," mínil Pála. "Už jsme to zažili, holky vědí, o co jde. Proto není potřeba létat někde v oblacích, to člověk může, až se to podaří," dodal.

Potěšilo ho, jak se Češky vyrovnaly s tlakem a nervozitou. "Nervózní je každý a jde o to, jak s tím umí naložit. Holky se s tím popraly výborně. Péťa šla do zápasu jako favoritka a zvládla do dobře. Lucka sice v úvodu prohrávala, ale nedala soupeřce možnost, aby odskočila. Vždy to bylo jen o jeden brejk a šlo o to čekat na ten return," řekl Pála.

"Bylo to o tom, že kdo bude mít navrch ve výměnách, bude mít navrch i ke konci. Holky musely držet svou hru a být agresivnější. To je způsob hry, který hrají a vyhovuje jim," dodal Pála.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Meceon
doufejme,že ten jeden bod už nějak uděláme,ale jak říká trenér...zadarmo to nebude...němky mají kvalitu
Reagovat
Jan
Ze 3 možností by měla 1 klapnout, když i podle papírových předpokladů to je možné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist