Paříž čeká šlágr: Djokoviče prověří už ve 3. kole Del Potro

25. 5. 2011, 20:31
Aktuality 72
FRENCH OPEN - Novak Djokovič v Paříži vyhrál 39. letošní utkání, už ve třetím kole French Open ho však čeká těžká zkouška v podobě silného Juana Martína Del Potra.
Novak Djokovič

Novak Djokovič měl ulehčenou cestu do třetího kola Roland Garros. Srbskému tenistovi dnes vzdal Rumun Victor Hanescu za stavu 6-4 6-1 a 2-3. Druhý hráč světa si tak připsal na konto letošní 39. výhru za sebou a ušetřené síly se mu budou hodit. Příště ho totiž čeká někdejší čtvrtý hráč světa Argentinec Juan Martín del Potro, který je po zranění opět ve formě - Slovince Blaže Kavčiče smetl ve třech setech.

Djokovič měl zápas s Haneskem pod kontrolou a Rumun odstoupil kvůli bolavé noze, kterou si masíroval. "Není dobré vidět soupeře vzdát. Škoda. Ale hrál jsem dobře a hodí se, že jsem strávil na kurtu co nejméně času," řekl vítěz sedmi letošních titulů, který už získal s loňským finále Davisova poháru 41 výher v řadě.

"Přemýšlím vždy jen o nacházejícím utkání a nikdy o rekordu. Opravdu, neuvažuji o tom, kde až tahle úžasná série skončí, což je důležité pro klidnou hlavu," řekl Srb.

Středa v Paříži:

Outsider Federera nepotrápil, Švýcar je ve 3. kole

Utnout Djokovičovu sérii neporazitelnosti by mohl Del Potro. Vítěz US Open 2009 a předloňský semifinalista Roland Garros se loni podrobil operaci zápěstí a těsně před odletem do Paříže ho navíc trápila kyčel. Klesl na 485. místo světa, ale letos slaví comeback mezi elitu. Vyhrál turnaje v Delray Beach a na antuce v Estorilu a dere se žebříčkem vzhůru - už je na 26. místě.

"Bude to s Novakem krásný zápas a zvláštní příležitost si zahrát proti skvělému hráči. On je favoritem, ale já se budu rvát o postup," vyhlásil Argentinec.

A co na příštího soupeře řekl Djokovič? "No, bude to velká výzva pro nás oba. Je to fantastický tenista, který patří do světové pětky, a jsem si jistý, že se tam velice rychle vrátí, protože má úžasné údery a vynikající servis," chválil Djokovič Del Potra.

Del Potrovu šanci výrazně potrápit a možná i porazit Djokoviče cítí celý tenisový svět. "Určitě má naději a doufám, že se tak třeba stane," netajil se Švýcar Roger Federer svým názorem, že by rád viděl Djokoviče na kolenou. "Kdyby nebyl Del Potro zraněný, možná by French Open před rokem vyhrál," uvažoval Federer.

"Del Potro hraje jako v době svého triumfu na US Open a jeho zápas s Djokovičem bude jako souboj těžkých vah v boxu. Prostě klasika," řekl Brit Greg Rusedski.

Djokovič se s Del Potrem utkal již třikrát a ani jednou s Jihoameričanem neztratil set.

 

- FRENCH OPEN muži (Francie, antuka, 7.884,000 eur) -
středeční výsledky (25. 05. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (2-Srb.) - Hanescu (Rum.) 6-4 6-1 2-3 skreč H.
Del Potro (25-Arg.) - Kavčič (Slovin.) 6-3 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

72
Přidat komentář
Stan_Borowitz
toho, co Federer OPRAVDU řekl: "Ale pokud vyjdeme z předpokladu, že oba budou stoprocentně fit, pak má Juan Martin určitě šanci hrát vyrovnaný zápas. Kdyby neměl zraněné zápěstí, mohl možná vyhrát loňské French Open. Myslím, že na to měl i v roce 2009, kdy jsme spolu hráli v semifinále a byl to myslím velmi těsný zápas. Takže určitě má šanci a bude to dobrý zápas. I já doufám, že tomu tak bude, takže ve třetím kole uvidíme opravdu dobrý zápas."
Reagovat
Stan_Borowitz
"Myslím, že na to měl už i v roce 2009, kdy jsme spolu hráli v semifinále a byl to myslím velmi těsný zápas."
Reagovat
baggik
Nevim co přesně Federer řekl, ale stejně jako u Nadala, kterej měl nedávno říct že by chtěl ve finále Madridu radši Murryaho se mi to zdá jako hloupej výrok. Člověk by si řekl, že osobnosti jejich formátu, co toho maji v tenise hromadu za sebou si budou přát aby to byli právě oni kdo Djokoviče porazí, že je to musí nesmírně motivovat a oni zatim spíše projevují strach, když dávají najevo přání aby s ním vůbec nemuseli hrát... Chlapci, chlapci
Reagovat
Stan_Borowitz
že doufá, že to bude dobrý zápas. Ne, že doufá, že del Potro Djokoviče porazí. To je úplně něco jiného, že. Ostatně nikde jinde, než v Čechách se tato debata neodehrává, protože jinde si přečetli originál nebo kvalitní překlad. On i ten Nadalův výrok byl trochu jinej.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten komentář k debl.zápasu českých holek mě velmi zaujal. Tady je vidět, jaké velké přetvářky jsme svědky třeba během FED cupových zápasů (Hradecká vs. Benešová a Záhlavová-Strýcová). A jen se utvrzuju v názoru, který mám už x-let na IQ Ivety a Báry...

Ale trochu pozitivněji: tady jsou mé tipy na finále letošního RG - muži: Federer - Nadal 1:3, (Roger proti všem očekáváním porazí v semi neporazitelné monstrum Djokyho), ženy: Kvitová - Stosur 2:1 (a teď do mě!) :-)))

P.S. Nechápu to rozhořčení v diskusi nad úplně normálním a přesným komentářem (názorem) Rogera, kdo umí slušně anglicky, tak rozumí, co přesně chtěl říct..
Reagovat
spaniel
To si tady jen někteří honí ega. Hulákali by, ať by řekl cokoliv.
Reagovat
a.magerova
Finále ženy OK
Finále muži - Rafa bude tak v šoku a nesoustředěný, že tam Novak proti němu nestojí, že to Roger nakonec po boji vyhraje !!! :-))
Reagovat
baggik
Ve finále by měli být ti nejlepší. Takže Djokovič - Nadal. U žen opravdu těžko říct, ale jelikož na ženských grandslamech rozhodují především zkušenosti tak věřim spíš holkám jako Clijsters, Kuzněcova, Schiavoneova, než Wozniacki, Azarenka, Kvitová, i když fandim těm mladším holkám a taková Wozniacki by si ten grandslam už konečně zasloužila.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále Federer vs. Nadal podle mě přichází v úvahu jen tehdy, pokud Nole prohraje s Del Potrem. No, a jestli Roger nebyl schopen porazit poměrně podprůměrně hrajícího Nadala ani na rychlé antuce v Madridu, tak je na RG neporazí skoro určitě, obzvláště pokud bude pokračovat teplé počasí a Nadalův topspin do Rogerova bekhendu mu bude vyskakovat někam k ramenům. :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
opět nezklamal svou nezkrotnou touhou dělat z Federera pitomce. Někdy si až říkám, jestli pan Zabloudil a nick Frantz nejsou jedna a táž osoba. Kdyby nějaký novinář tak hrubě překroutil můj původní výrok, okamžitě bych jej zažaloval.
Reagovat
VlS
Stane, můžeš konkretizovat, co bylo překroucené? Já v tom textu nic překrouceného nevidím. Nevyjadřuji se k Federerovi, vyjadřuji se k jeho prohlášení, nic víc, nic míň.
Reagovat
Frantz
Major Borovicka,jakozto tiskovy mluvci maestra,to prece musi vedet nejlip :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
"But let's say both are 100% fit, Juan Martin definitely has his chance to play him. If he wouldn't have been injured with his wrist, maybe he would have won the French Open last year. I thought he played that well in 2009 against me in the semis already where I thought it was a real close match. So he's definitely got his chance, and it will be a good match. I hope it's going to happen, too, so we see a really good match in the third round." Kde v tomto textu vidíš řečeno: "Určitě má naději Djokoviče porazit a já doufám, že se tak třeba stane."??? Správný překlad závěrečného vyjádření zní takto: "... takže určitě má šanci a bude to dobrý zápas. I já doufám, že tomu tak bude, takže ve třetím kole uvidíme opravdu dobrý zápas."
Reagovat
Stan_Borowitz
nevím sice, kdo je major Borovička ani čí je mluvčí, ale zato bezpečně vím, že ty jsi mluvčí všech zamindrákovaných blbů, chlapečku.
Reagovat
smazaný uživatel
Stan: asi to tak myslel, každopádně ta formulace je hodně neobratná, resp. je to tak trochu "broken English". Rodilý mluvčí by to takto nikdy neřekl. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
samozřejmě, vždyť taky není rodilý mluvčí, že. Ale dobrý překladatel by si s tím měl umět poradit, zas až taková hrozná angličtina to není. Rozhodně by z toho neměl vytvořit to, co se píše v článku. Tam je zjevná zlá vůle a podsouvání něčeho, co Federer zcela jistě nechtěl říct. Mimochodem, ten arogantní Švýcar na tiskovce řekl, že jeho zápas druhého kola byl set a půl vyrovnaný a že soupeř neuhrál lepší výsledek mimo jiné i proto, že hraje poprvé na velkém turnaji před tolika lidmi a že to je svazující pocit...
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, zajímavé očité svědectví diváka tohoto zápasu:
http://www.tennisforum.com/showthread.php?p=19611255&posted=1#post19611255

"SO I did see the match from 2-1 in the second set on and I noticed how pumped up Hlavackova was. She was really pushing Hradecka and cheering loudly in all kinds of languages. Czech, Russian, English. They were all over Benesova/Strycova.
Hradecka was PAINTING the lines and Strycova at one point said "What else, what else Motherf*****..."
After Benesova lost a baseline rally with Hradecka she took a ball and smashed it over the fence miles away from the site. I was like "WTF?! Never seen Benesova flip out" She got a warning for ball abuse for that. Overall, Benesova seemed to be soooo pissed to lose against them. There was absolutely no love between these two teams. I hadn't expected that. Benesova gave cheeky rolleyes and smiles to Strycova when the over motivated Hlavackova cheered loudly. The handshake was just the cherry on the cake when Benesova just slapped their hands walking parallel to the net without even looking at Hradecka/Hlavackova. Strycova at least looked into their eyes.
They lost this match because of Hlavackova having great hands at the net as well as powerful forehands every now and then plus a Hradecka who was hitting like a monster (WATCH OUT, PETKO!). If Hradecka is on there is not much you can do. I've never seen a girl hit the ball harder, and I've seen a lot of girls this week Can't wait for the Petkovic match! Since it's on court 2 I will attend"
Reagovat
VlS
Tak k tomu asi není třeba komentáře, doufám, že má pisatel pravdu k zápasu Lucky s Petko.
Reagovat
baggik
Divák si zřejmě neuvědomuje odlišnost dvouhry a čtyřhry. Jestliže je někdo při čtyřhře skvělý na síti nemusí to do dvouhry nic znamenat, neboť při čtyřhře může vysoký hráč čekat na síti a dosáhne téměř všude a vzadu ho jistí parťák, to samozřejmě ve dvouhře nelze použít. Petkovičová je určitě favoritkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Favoritkou je Petko nepochybně, ale Hradecká s ní dosud nikdy neprohrála, vede 2:0 v H2H (nepočítám-li zápas, kt. Andrea za stavu 0:4 skrečovala pro zranění). A divák o Hradecké říkal, že dávala neskutečné bomby od základní čáry. To o těch volejích se týkalo Hlaváčkové.
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacká vs. Wozniak: viděl jsem jen tiebreak, ten měla Kanaďanka vyhrát, ale zřejmě se zalekla výhry, popř. se nechala vyvést z rytmu tím, že Wozniacká se několik minut hádala s umpirovou rozhodčí, zda její lob skončil skutečně v autu. Vrcholem všeho pak byl fiftýn, jímž Wozniacká proměnila mečbol: Kanaďanka nahraný míč, který dopadl kousek za síť, Wozniacká s velkým předstihem běží do svého bekhendového rohu a Kanaďanka místo toho, aby to zabila do protipohybu po lajně, hraje křížem přímo na raketu Wozniacké. Z ohlasů na tennisforu se zdá, že Wozniacká celý zápas a obzvláště ve druhém setu hrála dost špatně. Osobně doufám, že ji silně+ potrápí už Daniela Hantuchová.

Sam Stosur zatím pavoukem proklouzává jako nůž máslem, Gisela Dulko ji asi taky příliš neohrozí, ale v dalším kole by již mohlo jít do tuhého.

Zvonareva hrála s Lisickou dost podprůměrně až mizerně, přesto to ustála. Rodionovou asi dá, ale pokud se nezlepší, může prohrát už s Pavljučenkovou.

Schiavone vs. vesna Dolonts (dříve Manasieva) -- Vesně dost dlouho trvalo, než si zvykla na všelijaké ty horní a dolní rotace od Fran, velmi dobře začala hrát až na samém konci zápasu, kdy získala dva gamy za sebou a ještě pak měla breakbol při servisu Francescy. Schiavone měla v prvních dvou kolech pro ní velmi lehký los (Oudinovou a Vesnu), v příštím kole ji čeká o poznání těžší soupeřka -- Shuai Peng. Nevěřím tomu, že Fran dojde daleko, pokud přejde přes Peng, což není zdaleka zaručeno, porazí ji podle mě Jankovičová ve 4. kole (jestli teda vyhraje nad Mattek-Sandsovou) -- btw, H2H je 3:1 pro Jelenu, přičemž s výjimkou prvního zápasu, kdy Jeleně nebylo ještě ani 19 let, s ní nikdy neztratila ani set.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě mě potěšila Mona, že zdatně vzdorovala Pavlju aspoň v druhém setu, kde měla break navrch a v tiebreaku ještě vedla 3:0, dále Sveta, že má podle všeho opět formu, a překvapila mě Rebecca Marino, že na antuce porazila MJMS.
Reagovat
VlS
Bohužel jsem z celýho zápasu Wozniacki - Wozniak viděl jen ten poslední balón a to skutečně byl zkrat do učebnice. Ale říkám si, že Caroline musí doopravdy hrát špatně, když měla problém s Alexandrou. Pokud si Daniela na zítra odloží zmatek v šatně, tak by mohla mít dobrou šanci na papírově cenný skalp.

Sam zatím opravdu jede dobře, pokud se uskuteční mé přání zápasu s Julií, tak to bude pěkná střelba.

Zvonareva - Lisická - viděl jsem to od druhého setu. Oboustranně rány a kopce z obou stran, bohužel oboustranně i absence něčeho opravdu tenisově pěkného a zajímavého. Věrka, pokud se výrazně nezlepší asi favoritkou nebude, i když nemá špatnej los a první problém by mohla být Nasťa v osmifinále.

Fran - Manasieva - viděl jsem kousky, protože to nebylo nic moc. Manasieva byla prostě jen na kurtu. Uvidíme, jak to Fran půjde s Číňankou, tipuji, že vyhraje Peng.
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravda, že zápas Lisické se Zvonarevou moc atraktivní nebyl, soustředěněji jsem sledoval až závěr druhého setu a třetí set. Ony vůbec Verčiny zápasy bývají podle mě málokdy atraktivní.

Co se týče Vesny, tak jsem viděl jen krátké kousky a pak poslední dva gamy. Ty poslední dva gamy byly z její strany už slušné. Každopádně to byl přece jen jistý pokrok od jejich loňského zápasu z Paříže (v hale), kdy Vesna dostala od Fran dva kanáry.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě dnes zaujal novácký kolotočář Poulíček, který jméno Dolonts sveřepě až do konce vyslovoval česky jako Doloncovová. Sdělí mu někdo z kolegů Eurosport plácalů, že přidávat k mužskému základu -ovová je naprostý nesmysl?
Reagovat
smazaný uživatel
Hehehe, Brož klesl tak hluboko, že místo paraboly sleduje Novasport. :-))))) To tam fakt komentuje ten vyPoulenej kašpárek?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kdepak. Poulíček komentuje na Eurosportu (odkdy nevím). Na novácké zprávy jsem nikdy nekoukal, ale pamatuju si ho z té kolotočářské soutěže. Jinak programy typu český Eurosport 1/2 a Nova sport si neplatím (arabové na Masters turnaje mi stačí). Pouze teď zrovna mám v přijímači novou kartu Skylink Výměna (náhrada staré Cryptoworks karty), kde před registrací 20 dnů fungujou všechny kódované programy včetně HBO a Eurosport HD.
Reagovat
VlS
Jsem pro to, aby nebyla žádná jména pozměňována a mršena TV komentátory kdekoliv. České přechylování nečeskýcj jmen je směšné a matoucí a nositelky jmen by je nepoznaly. Stejně tak by se Angláni mohli taky naučit některá jména a přestat je potvořit. Caroline je foneticky Vozňacki a ne Vozňaki, Sabine je Lisicki a ne Lisiki a Berdych není Berdyč. Stejně tak mě štve ruský důraz na předposlední slabiku u českých jmen - SafaROva. Komentátor, který jde komentovat zápas by se určitě mohl na správnou výslovnost zeptat a jména nemršit, patří to k profesionalitě (že se bude někdo učit naše Ř nečekám)
Reagovat
Stan_Borowitz
Co člověk, to názor.... mně zase například přijde na češtině velmi výhodný rys, že už ze jména poznáš, jestli je řeč o ženě či muži. Ten, kdo často koresponduje s cizinci nebo někdy něco překládal, ví, o čem je řeč. Samozřejmě je potřeba přechylovat s citem, ani v češtině přece neříkáme paní Jirkůová nebo Krejčíová.
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro je příliš přeceňovaný. Bezesporu do top10 patří, ale Novak je v současné formě někde jinde.Typ 3:1 pro Noleho.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokaždé, když čtete čísi vyjádření prezentované nějakým médiem, uvědomte si, že média nejsou povinna uvádět tato vyjádření přesně, nemusí přesně citovat. Nejenže nemusí, oni to téměř nikdy nedělají - z jednoduchého důvodu: vytržením některých pasáží z kontextu změní nebo alespoň lehce upraví smysl = vznikne nějaké ostré, kontroverzní, nezvyklé nebo prostě jakkoliv zajímavé vyjádření = silný ohlas diváků/čtenářů = větší sledovanost/"čtenost" ... a teď si k tomu přičtěte ještě tu v našich krajích bohužel stále aktuální neodbornost překladů - co v ČTK (i jinde) někdy vypotí za žvásty je minimálně k pousmání.

A nejde jen tady o Federerovu odpověď... pokud máte tu výhodu a angličtinu ovládáte, zkuste si minimálně přečíst anglické servery a danou výpověď, která vás nějak zaujala, si ověřit. Odstraníte tím alespoň jeden "šum" :)
Reagovat
taffer
Zajímavé, že se tu nestrhla podobná konverzace a rozebírání významů jednotlivých slov po Nadalově prohlášení před RG: "Djokovičova vítězná série nemůže trvat věčně. Šampiony nejsou ti, kteří vyhrávají týden po týdnu, ale ti, kteří vyhrají v pravý čas".
To by se ev. i mohlo vyložit tak, že Djokoviče trochu shazuje, ne?
Ale to né, největším ďáblem je vždy Roger, že? Trochu soudnosti by to chtělo, pánové ...
Reagovat
VlS
Já rozhodně nejsem ani Antifedererovec, ani Nadalovec ani fanda Novaka a pokud to tady sleduješ, tak to asi víš. Říci, že něčí seríe nemůže trvat věčně je něco trochu jinýho, než si jaksi přát, aby ho sundal někdo jinej, nemyslíš?
Reagovat
darek.vrana
Já nevím, já prostě z Nadalova vyjádření cítím něco jinýho. Nevím, jak to vysvětlit, ale není to to samé. Djokovič je sice horkokrevnej "šašek", ale má respekt k soupeři. O Nadalovi ani nemluvě. Dokáží třeba zatleskat soupeři po úžasném míči, to Federer se jen kysele tváří a žárlí, že to nezahrál on. Prostě mám pocit, že Federer jen přeje ostatním jen to nejhorší. Soupeře pochválí, jen když ho porazí, čímž ještě on sám stoupá v ceně.
Reagovat
taffer
No to je teda argument ("Nevím, jak to vysvětlit, ale není to to samé"), čili jen pocit. Co Tě tady již delší dobu vídávám, patříš k zapřísáhlým antifedererovcům, proto na základě Tvých pocitů nemá cenu diskutovat.
Když to shrnu: pocitem, ať řekne Nadal co chce (i o prohře z důvodu nachlazení apod.) je vše super a Federer je vždy arogantní a svým výrokem chce mezi řádky soupeře ještě potupit (viz Tvůj výrok v 10,31 hod.).
To fakt nemá cenu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Darek má ale pravdu v tom, že Federer chválí výkon soupeře prakticky jen tehdy, když zápas vyhraje. Když prohraje, tak je obvykle nasr... a stěžuje si, že neměl štěstí, to anebo ono jej bolelo, soupeř neustále trfoval lajny, foukal nepříjemný vítr, slunce příliš pálilo atd. :-))))
Reagovat
darek.vrana
Jseš na omylu. Já vůbec nejsem zapřisáhlý antifedererovec. Ani nejsem kdovíjaký fanoušek Nadala, a už vůbec ne Djokoviče. Sleduju tenis objektivně. Naopak musím říct, že Federerův tenis se mi ze všech nejvíc líbí. Bohužel s krásou jeho hry podle mě nekresponduje jeho lidská stránka. Dříve jsem mu fandil, ale poslední dobou už mě to přešlo.
Reagovat
smazaný uživatel
nesouhlasím,Nole toho bude mít plné kecky,a kdyby Del Potro vyhrál,nebyla by to žádná senzace,kdyby se nezranil,asi bychom se divili...každopádně je to můj nejoblíbenější tenista na okruhu,a přitom tak skromný...bude to bomba...už ted gratuluji vítězi a nezáleží na tom kdo to bude...ale Juanovi opravdu fandím..tak hezký večer...
Reagovat
smazaný uživatel
čus, cítím o Novaka velké obavy ( kdyby už měl aspon jednu prohru, ale ta serie uz ma nakou pravdepodobnost konce ) !!! Jsem na to hodně zvědav. "......Federer opět nezklamal !
Reagovat
Labi
Neřekl bych že to bude souboj "těžkých vah" .... všechen tenhle poprask je způsoben tím, že potká kvalitního hráče už ve 3 kole....ale myslím že Del Potro ještě není tím kdo by ho měl porazit. Mezi tyhle kandidáty bych zařadil snad jen Andyho Murraye, Rafu nebo při troše štěstí ještě snad Rogera...jinak pokud Djokovic vyloženě nepohoří tak postoupí
Reagovat
VlS
Ach jo, tak nevím, jestli to Rogerovi už nedělají schválně , tenhle komentář si tedy mohl odpustit, věřím, že mu Nole s Rafou lezou krkem, ale takhle to ventilovat? Myslím toto:
Del Potrovu šanci výrazně potrápit a možná i porazit Djokoviče cítí celý tenisový svět. "Určitě má naději a doufám, že se tak třeba stane," netajil se Švýcar Roger Federer svým názorem, že by rád viděl Djokoviče na kolenou. "Kdyby nebyl Del Potro zraněný, možná by French Open před rokem vyhrál," uvažoval Federer.
Reagovat
Frantz
Elegan jako obvykle prdi z huby :-D Myslim,ze je uz i mezi tenisty velmi obliben :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No je otázkou, nakolik je ten výrok autentický / správně přeložený z Aj. Nicméně Djokovičova letošní série musí člověka typu Federera nesmírně lézt na nervy. Tady hrozí, že někdo by mohl mít lepší sezonu, než jakou kdy měl on (a ještě v éře podstatně slabší špičky než je momentální). :DDD
Reagovat
a.magerova
Přesně tak...překlad TO mohl zkreslit. Já si myslím, že právě Roger může být za momentální výkony Novaka rád, protože zbrzdil rozjetého Rafu čímž mu zamezí hodně týdnů na No1 a získání dalších GS. Rafa se na Rogera mohl dotáhnout v počtu získaných GS, Novak má "jen" 2 a i případných třeba 5 GS není ohrožení rekordu 16. Takže zatím platí, dva se perou a třetí má rekord v bezpečí :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No, ovšem kdyby se Djokovičovi podařilo získat kalendářní Grand Slam (jakože se mu to nejspíš nepodaří, ale kdo ví), to by se Roger se svými 16 tituly mohl jít někam zahrabat. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Another third-round tie could well see 2009 US Open champion Juan Del Potro, returning from a long injury lay-off, facing no.2 seed Novak Djokovic. "With Novak, I guess, without disrespecting their opponents now, obviously we just talk about how is the situation right now if they were to play, but I think Novak's playing well. Obviously physically seems fine and everything. With Juan Martin, I'm not sure, I haven't spoken to him enough and he's obviously coming off that hip thing he's had. But let's say both are 100% fit, Juan Martin definitely has his chance to play him. If he wouldn't have been injured with his wrist, maybe he would have won the French Open last year. I thought he played that well in 2009 against me in the semis already where I thought it was a real close match. So he's definitely got his chance, and it will be a good match. I hope it's going to happen, too, so we see a really good match in the third round."
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme že prekladateľ
Reagovat
smazaný uživatel
si zoberie tie kľúčové slová, ale myslím že Federer to myslel veľmi defenzívne, určite by nevykričal do sveta, že nech ho Del Potro porazí, to by sa mu v SF mohlo vrátiť. Federer vždy vravel, aj na antuke, že chce vo finále Nadala, lebo ho chce poraziť, aj keď je "almost unbeatable". Nadal zase opačne, viz Rím (chcem Murrayho lebo by som ho ľahšie porazil). Ale samozrejme obraz si urobte sami.
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhou stranu je ale pravda, že ta věta: "I hope it's going to happen, too, so we see a good match ..." je poněkud matoucí. :-) Normálně by člověk řekl prostě třeba "I hope it´s going to be a very good match" nebo tak něco.
Reagovat
VlS
No, nevím, ale věty :"But let's say both are 100% fit, Juan Martin definitely has his chance to play him. If he wouldn't have been injured with his wrist, maybe he would have won the French Open last year" mohou být opravdu vykládány velice široce.

Proč se pouští do hypotézy, že kdyby byl Delpo býval zdráv, byl by býval schopen vyhrát RG 2010? Čili, nevyhrál by Rafa? Čili Rafa vyhrál, protože tam Delpo nebyl (když už tam nevyhrál Roger). Kolik takových hypotéz, kdo by vyhrál, kdyby nebyl někdo jiný zraněný, z formy a já nevím co ještě se dá vymyslet na každém turnaji? K čemu tyhle řeči jsou?

Nerozumím těmto úvahám a hlavně proč se do nich pouští. Mě to prostě nezní nějak sympaticky a leze z toho jistá zhrzenost.
Reagovat
smazaný uživatel
FO by byl pro Novaka grandslamový titul č.3, W č.4 a USO číslo 5. A tohle jako má přebít 16 Rožérových titulů? To je směšné. Nole bude muset ještě hodně přidat!
Reagovat
VlS
No, já tu větu čtu jako, doufám, že se to stane a tak uvidíme pěkný zápas. Tedy, překlad je podle mne významově nezkreslený a píše to, co je i v anglině napsáno, že Roger řekl - což neznamená, že to nezkreslil i anglicky píšící novinář.

Pro Rger for ever - kde vidíš to zkreslení?
Reagovat
smazaný uživatel
Brož: kalendářní GS přebíjí v mých očích skoro vše. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale není kalendářní GS jako kalendářní GS. Ty z let 1962 a 1969 jsou mírně znehodnoceny faktem, že Laver je má jenom ze dvou povrchů, hard úplně chybí :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Kto chce psa biť, palicu si nájde. :-))

Hovoril o tom asi na základe FO 2009 a USO 2009, ale tieto naše "úvahy" sú už len blá, blá ... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
dobře komentuješ vyjadření Švycara...!
Reagovat
smazaný uživatel
Co ty seš za příšeru ??!
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoja nočná mora, ty zaujatý blb.
Reagovat
darek.vrana
Zase Federerova klasika: když vyhraje, tak tvrdí, jak soupeř hrál fantasticky, a tím ještě sebe v očích veřejnosti "zlepšuje". Když prohraje, tak je to shoda okolností, lajny, sudí, zranění, samozřejmě jeho špatná forma atd. atd... Opět příklad: (lehká parafráze) Kdyby Del Potro hrál loni, možná by vyhrál, protože už v roce 2009 hrál tak fantasticky, že I JÁ jsem s ním měl velké problémy...:)
Reagovat
smazaný uživatel
No veď a nehral ? :-) 6:2, 6:2, 6:2 dať dole Nadala ? To chce brutálnu formu.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ten první set byl od Noleho hodně bídný ale. Krátké údery, a neuvěřitelně na něj nezvykle špatný pohyb. Vždyť se mu stalo asi 5x za set, že byl pozdě u jednoduchého míče a backhand pak hrál strašně daleko od těla, nefungovaly mu nohy, nešel k míči pořádně nohama, pak to odstranil, ale tebnhle problém měl třeba loni při amerických turnajích před US Opne, upozorňoval na to tehdy tady weak.
Reagovat
Pe3k
Souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
a ani return mu v prvom sete nešiel na jeho pomery mal šťastie že hraj s takým labilom
Reagovat
smazaný uživatel
Ovšem za stavu 5:4 klasicky přeřadil na vyšší rychlost.
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu mi to připomíná Miami, tam s Andersonem ani Fishem také nepředváděl bůhvíjaký výkon a údery hrál často krátké (někam k servislajně), ale pak v zápase s nadalem (až na špatný začátek) to byl úplně jiný Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to jo, druhý set jsem moc neviděl, sledoval jsem Južného s Kukuškinem.
Reagovat
smazaný uživatel
No já myslel už od stavu 5:4 v prvním setu. V druhém setu hrál slušně, ovšem Hanescu hrál celkem "darebně", takže z toho nic moc vyvozovat nelze (a když na to tak myslím, já jsem vlastně zápas po prvním breaku v druhém setu přestal sledovat, tedy měl jsem ho puštěný, ale dělal jsem něco jiného a jen se občas koukal na skore).
Reagovat
smazaný uživatel
v Dubaji mel take komplikovany prubeh a Final jine urovně. Pamatujte si - čím lepší hřač...tím obtížněji proti slabším... .Snad to CHÁPETE
Reagovat
smazaný uživatel
Hlúposť :-)
Reagovat
smazaný uživatel
juan si na ňom pochutná
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne zapas pro djokiho..uz se tesim! Common Noe :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tvl :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist