Paříž: Němka Kerberová zdolala Bartoliovou a slaví první titul

12. 2. 2012, 19:40
Aktuality 14
WTA PAŘÍŽ - Čtyřiadvacetiletá Němka Angelique Kerberová se v hale v Paříži dočkala premiérového titulu a hned z turnaje WTA Premier. Čtvrtfinálová přemožitelka Marie Šarapovové ve svém druhém finále zdolala ve třech setech světovou sedmičku Marion Bartoliovou z Francie.
Profily hráčů
Angelique Kerberová

Německá tenistka Angelique Kerberová udolala ve finále turnaje v Paříži domácí Marion Bartoliovou 7-6 5-7 6-3 a získala první titul v kariéře.

"Věděla jsem, že nemám co ztratit, Já dnes favoritko nebyla. Ale nervózní jsem byla," přiznala Kerberová.

Čtyřiadvacetiletá Němka už jednou o titul hrála - téměř přesně před dvěma lety nestačila ve finále v Bogotě na domácí Marianu Duqueovou Marinovou. Čtyřiadvacetiletá Němka za triumf v Paříži získala prémii 107 tisíc dolarů a také si vylepšila bilanci s Bartoliovou, se kterou tři předchozí zápasy prohrála bez zisku jediné sady. 

Loňská překvapivá semifinalistka US Open Kerberová ve francouzské metropoli zahájila výhrou nad Češkou Šafářovou a ve čtvrtfinále si připsala i premiérový skalp hráčky Top 10 - světové trojky Marie Šarapovové. "Ta výhra mi hodně dala. Teď vím, že můžu hrát s každým," řekla Kerberová.

Bartoliová, která v semifinále vyřadila Češku Kláru Zakopalovou, se ani na druhý pokus nedočkala prvního titulu na domácí půdě. Sedmá tenistka světa na okruhu WTA zatím vyhrála sedm turnajů, ve Francii dosud hrála o titul jen jednou - loni ve Štrasburku nestačila na jinou Němku Andreu Petkovicovou.

"Dala jsem do toho všechno a Angelique udělala to samé. Musím se s porážkou smířit, i když je to těžké. Ale je to sport. Byla jsem poražena lepší hráčkou," komentovala Bartoliová, jež v semifinále vyřadila Kláru Zakopalovou.

- WTA PREMIER PAŘÍŽ -
(Francie, tv. povrch / hala, 637.000 dolarů)
nedělní výsledky (12. 02. 2012)

Dvouhra - finále:
Kerberová (Něm.) - Bartoliová (2-Fr.) 7-6(3) 5-7 6-3

Čtyřhra - finále:
Huberová/Raymondová (1-USA) - Grönefeldová/Martičová (Něm./Chorv.) 7-6(3) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Heather_Fedex
ja v ni vidim bodouci kvitovu. nejen kvuli podobnymu hernimu stylu a tomu, ze jsou obe levoruke, ale take kvuli tomu, ze maji v podstate rovnakej... jak bych to rekla... osud? ;)
petula se pred dvema lety jako outsiderka se probojovala do semifinale wimbledonu a o rok na to dokazala vyhrat turnaj v parizi a krom toho i wimblas. a neco podobnyho se ted deje angelique kdyz loni postoupila take jako outsiderka do semi us open, no a tento rok dokazala vyhrat pariz. podle tohohle by to mnelo byt tak, ze angelique vyhraje us open. ale samozrejme, jak ja rikavam, jeste nepredbihejme ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je ale hodně předčasné. Není to tak dávno, co někteří vlastenci už viděli Šafářku v Top 10, pár dokonce v Top 5 :-)) Před měsícem mě Angelika nemile překvapila, když prohrála s tou v ksichtu zdrápanou nehezkou krajankou.
Reagovat
VlS
Já budoucí Kvitovou vidím v Petře Kvitové.
Proboha, nechme Petru ještě něco dalšího dokázat, než z ní začneme dělat vzor.
(Jinak, Anděla je o rok starší než Petra a hraje stylem, kterej má daleko blíž ke Caro než k bomberkám - kvalitní údržba od base line)
Reagovat
VlS
Tak opravuji - je starší o 2 roky a na okruhu se statutem profi je už 9 let, z toho 5 let kolem stovky a víš, takže spíš talent neuspěchaný a dobře odleželý, než nějaká raketa. Asi toho má v profi tenisu víc za sebou než před sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aspoň vypadla Masha s pozdější vítězkou... Gratulace Angelique i Marion! :)
Reagovat
smazaný uživatel
A proč ta tvoje nafrněná floridská Masha nehraje u arabů? Není to pro ni dostatečně nóbl lokace?
Reagovat
Heather_Fedex
kdybis vedel, ze masa turnaj v qatari uz vyhrala (rocnik 2008) tak bys nenapsal tuhle stiplavou poznamku.
Reagovat
rib
no to je mi zajímavá taktika - že by nemělo smysl snažit se vyhrát turnaj, který už hráč/ka jednou vyhrál/a? Tak v tom případě mi uniká, proč se Máša snaží o další Wimbledon... :-)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nad tim dumám proč nehraje aspon v tom Dubaji, tam este nevyhrála :D...Nee podle mně Maria ty 3 týdny trenuje a splňuje podmínky se svíma sponzorama např. naky focení atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty umíš jenom provokovat, urážet a poučovat někoho, kdo o to nemá zájem. Víš co? Radši někomu polaď satelit...
Reagovat
smazaný uživatel
Dubaj letos navíc degradovali z P5 na obyčejný Premier, hraje se o kolo míň a konkurence bude menší. Že by po tolika letech kariéry mimo velké turnaje už chyběla motivace?
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, moc pěknej a vyrovnanej zápas a hlavně s dobrým koncem :) Angel si to zasloužila..:))
Reagovat
freeteepek
Až na ten výpadek ve druhém setu super tenis. Škoda, že jsem na ni nevsadil víc:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný tenis a strašně to Angelique přeji :) WELL DONE!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist